Annonce
Ugeavisen Odense

Starter tv-show op: Nynne hjælper musikken gennem coronaen

Nynne har gennem efteråret fungeret som tv-vært ved forskellige støttekoncerter som her, da Rocking Ghost var på besøg på Carlslund. Arkivfoto: Kurt Rasmussen
Som modspil til corona-situationen har Nynne startet et projekt op, hvor hun inviterer musikere i tv-studiet til en snak og musikalsk optræden.
Annonce

Korup: Gennem hele sit liv har Nynne, alias Annette Qvick, elsket at synge, og hun har gennem sit voksenliv optrådt på utallige scener rundt om i hele Danmark. Derfor kom corona-krisen også som en streg i regningen for den livsglade sanger, men det har hun valgt aktivt at gøre noget ved.


Vi skal jo have gang i noget musik igen, og så længe vi ikke kan komme ud at spille, kan vi jo lave det på fjernsynet, så folk stadigvæk kan nyde musikken

Nynne


Nynne så et behov, greb telefonen og snakkede sin sag.

- Jeg har lavet en aftale med Provins TV om at producere månedlige musikprogrammer i hele 2021, fortæller sangerinden fra Korup.

- Jeg gør det blandt andet fordi, vi lige har været igennem et tungt corona-år. Vi skal jo have gang i noget musik igen, og så længe vi ikke kan komme ud at spille, kan vi jo lave det på fjernsynet, så folk stadigvæk kan nyde musikken, siger hun.

Annonce

Tilsagn fra hele Danmark

Hun har på kort tid fået tilsagn fra 40 musikere og orkestre fra Sjælland, Fyn og Jylland, der har sagt ja til at medvirke i tv-produktionen.

- Det er jo det tydelige bevis på, at der er et stort behov for noget alternativt i musikbranchen, nu hvor musikerne ikke kan komme ud til spillestederne, siger hun.

Og repertoiret er bredt lagt an.

- Det spænder lige fra Rock’n roll over Country til MGP-musik, og fælles for de medvirkende er, at de alle er glade musikere, så jeg er sikker på, det bliver sjovt og underholdende, siger Nynne, der selv vil træde ind i rollen som tv-vært.

- Hvert program vil vare cirka en time, hvor man får lov til at høre musikerne, og hvor jeg så laver et interview med dem. Det bliver bygget op lige som et talkshow, siger Nynne.

Annonce

Nylig tv-debut

Det er kun få måneder siden, Nynne fik debut i rollen som tv-vært: I efteråret startede hun en tv-produktion op i samarbejde med Fynbo-TV, hvor hun arrangerede små koncerter rundt om i Odense for at samle penge ind til sårbare børn og unge. Det er der kommet tre musikprogrammer ud af, som vises de kommende tre lørdage på Fynbo-TV.

Rollen som interviewer er ikke ny for Nynne, der har gjort sine første erfaringer i efteråret, da hun stod for et større indsamlingsprojekt for sårbare børn og unge. Arkivfoto: Kurt Rasmussen

Og senest var hun på skærmen, da hendes veninde og kollega Susanne Lana skulle promovere sin bog, ”Hvis tårer var guld”.

Sangerinden fra Korup var rundt på forskellige restaurationer i Odense med sine støttekoncerter, hvor også Susanne Lana (i baggrunden) var en kærkommen gæst. Arkivfoto: Kurt Rasmussen

- Vi var på Carlslund i december og optage et lille show med Susanne Lana, hvor jeg fik æren af at interviewe hende, og det har sat gang i mit nye projekt, siger Nynne, der føler sig helt klar til at gå i gang med tv-programmerne i det nye år.

Susanne Lana hyggede sig i selskab med Nynne og hendes barnebarn i efteråret, da der skulle filmes ved Skovsøen Arkivfoto: Kurt Rasmussen

- Jeg glæder mig rigtig meget til at lave de her programmer, og specielt til december, hvor vi slutter af med et stort juleshow, siger den juleglade sangerinde.

Annonce

Klar til mere

Men det stopper ikke dér for den driftige Korup-pige, der allerede skuer ud i horisonten for kommende projekter.

- Bagefter skal jeg lave endnu mere tv, for det hjælper jo også branchen. Vi skal jo tænke på, at der er mange kolleger, der virkelig har lidt under den her corona-krise, siger hun - dog med et vist forbehold.

- Musikken er stadigvæk det, der står højest for mig. Den vil altid være der. Men tv bliver mere som et job i hverdagen, hvor der ikke er så mange musikjobs. Til gengæld har jeg stadig tid til at optræde i weekenden, og så får jeg stadig musik ind i mit liv, og det er det, jeg altid har villet, lyder det fra Nynne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce