Annonce
Ugeavisen Odense

Stor ejendom i Odense er sat til salg for 47,5 millioner kroner

Social- og sundhedsskolen samlede fra januar i år sin undervisning på Blangstedgårdsvej, og derfor er bygningen på Vestre Stationsvej i Odense blevet overflødig. Den er nu sat til salg af statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, for 47,5 millioner kroner. Foto: Freja Ejendomme.
Annonce

Odense: En 60 år gammel erhvervsejendom tæt på Odense centrum er sat til salg hos statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme. Bygningen, som ligger på Vestre Stationsvej 8-10 tæt på krydset ved Rugårdsvej, har siden 2010 rummet undervisningslokaler for Social- og Sundhedsskolen Fyn.

Ejendommen, som har kælder, stueetage samt første og anden sal, står tom, efter Social- og Sundhedsskolen Fyn i januar i år samlede sine tre afdelinger på en adresse. Det lod sig gøre efter købet af Blangstedgårdsvej 4, der tidligere var hjemsted for University College Lillebælt - og før den tid Fyens Stiftstidende.

Den tomme bygning på Vestre Stationsvej er sat til salg for 47,5 millioner kroner.

For de penge får køberen 3196 kvadratmeter erhvervsareal, hvor der blandt andet er motionsrum med omklædning, lager, arkiv, værksteder, køkken, kantine, bibliotek og cirka 30 små og større kontorrum og undervisningslokaler. Til bygningen, som ligger på en 2555 kvadratmeter stor grund, hører cirka 33 parkeringspladser i den lukkede gård.

Området, hvor ejendommen ligger, er ifølge kommuneplanrammen udlagt til bolig- og serviceformål, og efter en "indledende dialog" med Odense Kommune vurderer Freja Ejendomme i salgsmaterialet, at der kan gives lov til at bygge en etage mere på ejendommen uden en ny lokalplan.

Annonce

Tre store ejendomme til salg

Freja Ejendomme udbyder for tiden også andre store ejendomme på Fyn. I Odense er Syddansk Musikkonservatoriums tidligere lokaler på Islandsgade til salg for 17,5 millioner kroner, og i Faaborg er det tidligere sygehus også fortsat til salg. Freja Ejendomme oplyser til Fyens Stiftstidende, at sygehuset udbydes som byggeretter, og der vil i den nærmeste fremtid blive sat en pris på dem.

De sidste sundhedsfunktioner flyttede ud af Faaborg Sygehus i 2011, og i april 2014 solgte Region Syddanmark sygehuset til Freja Ejendomme. Det er en del af salgsaftalen, at Region Syddanmark får halvdelen af et eventuelt overskud fra et videresalg, men kun hvis det sker inden for syv år fra overtagelsesdatoen.

I januar satte ejendomsselskabet også forsøgsgartneriet i Årslev til salg. Der blev ikke sat nogen pris på bygningerne og den lidt over 94 hektar store grund, som ifølge Freja Ejendomme er under udvikling. Den seneste offentlige vurdering fra oktober 2019 lyder på 48 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce