Annonce
Ugeavisen Odense

Styrtede med børn i ladcyklen: Borgere deler oplevelser fra Odenses glatte cykelstier

Det er svært at se lige her, men Langesøstien er fyldt med blade fra ishockeyhallen og ud til Korup. Foto: Kristian Isaksen
Sjældent har redaktionen modtaget så mange henvendelser på en historie, som til den om cykelstiernes mislighold. Her følger et udpluk af de mange beretninger fra Odense:
Annonce

Odense: "Jeg er væltet et par gange på Falens cykelsti, hvor boldbanerne ligger inde til højre. Det er glat og umuligt at se skillelinjen imellem asfalt og græs - og forhøjningen er ret markant. Der opstår farlige situationer - det har jeg mærket på egen krop", fortæller Ole Sørensen fra Sanderum.

"Jeg slog en kolbøtte med min ladcykel 30. oktober, da cyklen skred ud i bladene ved Skovsøen. Det kostede ikke kun ødelagte stænger, kaleche og kassen på cyklen, det kostede også modet til nogensinde at have børn i ladet igen. Vi slap uden store skrammer, men chokket er vi ikke kommet over endnu", fortæller Camilla Gordon Kraft fra Hjallese.

Cykelstier blade. Foto: Kristian Isaksen

"Stierne ved Torpegården i Hjallese. I weekenden var mine børn på 6 og 8 år selv ude med deres børnekost for at feje, da de er trætte af at vælte om morgenen", fortæller Bianca Ingemann Navne Larsen.

"Cykelstien ved fodboldbanen i Dalum bag Dalumgård Rideskole. Ned mod krydset er der spejlglat af blade. Der er intet gjort for at gøre cykelstien sikker at færdes på", fortæller Mick Hansen fra Bellinge.

Cykelstier blade. Foto: Kristian Isaksen

"Der er blade på cykelstien og fortovet omkring Kærsgården og Kosmos Børnehus. Kærsgården legeplads støder ud til cykelstien. Ligeledes cykelstien udenfor zoologisk have under viadukten. Og der kommer cyklisterne virkelig med fart på", fortæller Caja Johansen fra Bellinge.

"Det er ikke mange dage siden, jeg måtte hjælpe en ung kvinde op, der gled med sin scooter i bladene langs Svendborgvej på cykelstien mellem Netto og Lindvedgrillen. Det er halvdårligt med alle de blade", fortæller Mette Rungstrøm fra Højby.


Jeg slog en kolbøtte med min ladcykel 30. oktober, da cyklen skred ud i bladene ved Skovsøen. Det kostede ikke kun ødelagte stænger, kaleche og kassen på cyklen, det kostede også modet til nogensinde at have børn i ladet igen. Vi slap uden store skrammer, men chokket er vi ikke kommet over endnu.

Camilla Gordon Kraft


"Og Odense bryster sig med at være en cykelby...... Jeg har stort set de sidste tre år sendt billeder til Odense Kommune, men der er ingen respons. Jeg vælger bilen, da jeg ikke har lyst til at vælte ud foran en bil eller brække arme og ben", fortæller Søren Kjeldsen.

"Jeg bor selv på Boulevarden, der har det været meget slemt med blade på cykelstier og fortov. Har selv måttet hjælpe folk, som er faldet eller væltet på cykler, FORDI der er så skideglat med alle de blade, som falder ned fra træerne", fortæller Tina Perrot bosiddende på Sdr. Boulevard.

"Jeg brækkede min ankel den 13. november og måtte opereres! Jeg er enlig mor, og ikke engang hjælp til at få hentet og bragt min søn på 6 år til skole har kommunen ville hjælpe med....! Jeg faldt i bladene på cykelstien bag Æbleparken i Søhus", fortæller Betina Kristensen.

Skovstien - fyldt med glatte blade. Foto: Kristian Isaksen

"Cykelstien på Næsbyvej i retning mod byen, hvor man kører igennem Åløkkeskoven til krydset Næsbyvej/Toldbodgade. Kører her hver morgen, der er virkelig glat, dårligt oplyst og pænt livsfarligt!, fortæller Rikke Haslev Jørgensen fra Næsby.

"Søhusstien fra Groløkkevænget og mod Bogensevej er mega glat. Tillige ligger stien højt oppe ud mod Banevænget og asfalten er revnet og skrider og er nærmest livsfarlig. Når der så oven i købet ligger blade som brun sæbe, er det uforsvarligt ikke at fjerne bladene. FÅ DET NU ORDNET, ODENSE KOMMUNE, INDEN DER SKER ALVORLIGE FALDULYKKER", opfordrer Gudrun Hansen fra Næsby.

En mor faldt voldsomt med sin børnefyldte ladcykel her ved Skovsøen. Foto: Kristian Isaksen

"Der er glat af blade på hele byens stisystem. Det er en skændsel, når nu Odense-politikerne smider om sig med store gloser om vores fantastiske CYKELBY..... Det hører ingen steder hjemme, at pensionister på frivillig basis, skal opfylde kommunens pligter..", siger Lizzi Bossel Als om Henning Jensens indsats.

"Vi er et hold af ældre hjertepatienter, som hver mandag cykler ad en 25 km lang rute rundt om Odense Centrum. De seneste uger har vi undgået cykelstierne gennem skovstrækninger, - simpelthen fordi de er for farlige. For 3 uger siden væltede en af vore medcyklister i Åløkkeskoven. Det kostede ham en indlæggelse på OUH med adskillige ribbensbrud. I 40 år har det aldrig været så slemt", fortæller Uffe Jensen.

En kvinde faldt på scooter her på Svendborgvej. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce