Annonce
Ugeavisen Odense

Tabte 48 kilo: Trine Rosenkjær vejede 120 kilo, hun fandt trøst i mad

I dag vejer Trine 72 kilo og er startet som selvstændig kostvejleder. Privatfoto
Trine oplevede som barn to skilsmisser og at hendes elskede stedfar Per Christiansen døde, da hun kun var 12 år gammel. Hun fandt trøst i mad og endte med at veje 120 kilo.
Annonce

Livet er ikke altid fedt, det kan Trine Rosenkjær skrive under på.

- Men livet kan hurtigt blive fyldt med fedt, som kan ødelægge ens liv, hvis ikke man gør noget ved det. Det oplevede jeg, siger Trine.

Trine Rosenkjær vejede 120 kilo da hun besluttede sig for at tabe sig. Privatfoto

Trine oplevede som barn to skilsmisser og at hendes elskede stedfar Per Christiansen døde, da hun kun var 12 år gammel.

- Min mor havde fået en ny kæreste, ham var jeg blevet rigtig glad for. Han var en god mand, men desværre blev han meget syg. Han havde en lungesygdom og blev landskendt, da han for omkring 20 år siden stod frem i landets medier og fortalte om, at han kun ville overleve, hvis han fik en lungetransplantation. Desværre lykkedes det aldrig for Per’s krop at accepterer den nye lunge, så han døde da jeg var 12 år gammel, siger Trine.

Det var et hårdt slag for hele familien.

- Min mor blev ramt alvorligt, da Per døde. Hun arbejde dengang på fuld tid på OUH, men den dag i dag er hun førtidspensionist. Der skete det, at min mor knækkede fuldstændig sammen efter Per’s død. Og jeg reagerede ved at lukke mig inde i mig selv. Jeg fandt trøst i mad, siger Trine.


Jeg kan takke min søster for, at det blev startskuddet til at ændre mit liv

Trine Rosenkjær


- Jeg kunne se, hvor ked af det min mor var over Per’s død. Så for at beskytte hende snakkede jeg ikke med hende om min sorg. Det betød, at jeg begyndte at spise og spise. Jeg trøstede mig selv med mad, slik, chips og kager. Jeg fik en form for psykologhjælp, men den dag i dag undrer det mig stadig, at vi aldrig snakkede om Per’s død, siger Trine.

Trine tog hurtigt på i vægt. Som 15-årig vejede hun tæt på 80 kilo, men hun så det ikke selv, eller jo, det gjorde hun, men hun ønskede ikke at se det.

Trine har på seks år tabt sig 48 kilo. Privatfoto

- Jeg vidste jo godt den var gal med mig. Jeg fik ofte mange dumme kommentarer om, at jeg var blevet fed. Det gjorde mega ondt at skulle høre på den slags dagligt. Men jeg blev immun overfor kommentarerne og åd bare endnu mere og blev større og større, siger Trine.

Da Trine er 18 år gammel er forholdet til hendes mor så skidt, at hun kort efter sin 18 års fødselsdag flytter hjemmefra.

- Men det løste jo ikke mit problem med at spise. Tværtimod var jeg nu helt alene, og for at det ikke skulle være løgn, så boede jeg ovenpå en Netto butik, så det var jo nemt at gå ned og købe noget at fylde i munden, og jeg blev bare større og større, siger Trine.

Trine, som i dag er 29 år, husker tilbage på en grim tid, hvor hun trøstede sig selv med at spise. De eneste hun gennem årene havde følt støtte fra var hendes mormor/bedstefar.

- Jeg kalder dem mormor-bedstefar, da de er helt fantastiske mennesker. Dem har jeg som barn haft enormt meget støtte fra. Uden dem var jeg nok aldrig kommet godt igennem tingene. Jeg skylder dem en stor tak for altid at have været der for mig, siger Trine.

Men Trines fedme voksede og voksede lige indtil den dag, hvor hendes søster viste Trine et foto af Trine.

- Av av av, det ramte mig det foto. Og jeg kan takke min søster for, at det blev startskuddet til at ændre mit liv. Jeg var 21 år gammel, da jeg så billedet, og det fik mig til at tænke over den måde, jeg levede mit liv på, siger Trine.

Trine havde tidligere fået mange advarsler om, at hun var blevet alt for stor og risikerede at dø af fedme.

Foto fra dengang Trine var alt for stor. Privatfoto

- Læger, venner, familie havde fortalt mig, at det var usundt, det jeg havde gang i. Men det rørte mig ikke. Tværtimod blev jeg bare endnu mere ked af kommentarerne og spiste endnu mere. Jeg husker særligt en dag, da jeg skulle have taget en rygmarvsprøve. Sygeplejersken stod og fortalte min mor, at de ikke kunne lave prøven, da jeg var for fed. Av hvor den kommentar sved. Men jeg gjorde alligevel intet ved det efterfølgende, siger Trine.

Tilbage til det foto søsteren viser til Trine, som får Trine til at vågne op.

- På billedet indser jeg for første gang i lang tid, at jeg er en pige, der har store problemer. Jeg ser en pige der er mega ked af det. Som dækker sin krop til, fordi hun er ked af at vise sig frem. Jeg hadede somrene, da jeg ikke ville vise mine fede ben og arme frem foran andre. Vinteren var meget bedre. Her kunne jeg gemme mig væk i en masse tøj, siger Trine.

Kort efter Trine har set billedet, sælger hun alt hun ejer og får job i Tyrkiet, hvor hun bor og arbejder et år.

- I Tyrkiet bliver alt bedre. Jeg spiser ikke længere så meget. Det orker man jo ikke i 50 graders varme, og jeg kommer ud blandt andre mennesker, og bliver rørt meget mere. Så da jeg rejser hjem igen et år senere, har jeg rent faktisk tabt mig 12 kg uden at gøre en skid. Egentlig kun levet sundere og bevæget min fede røv meget mere end hjemme i Danmark, siger Trine.

Men hverdagen bliver hurtig normal hjemme i Danmark, og Trine kan mærke, at det igen går den forkerte vej med vægten. Hun får hjælp af en venindes kæreste, som er kostvejleder.

- Han hjælper mig i gang med at ændre mine kostvaner, og jeg bliver så dedikeret på opgaven, at det nærmest bliver lidt fanatisk. Men det virker, og kiloene begynder at falde af min krop. Og nu seks år senere har jeg tabt mig 48 kilo. Jeg vejede dengang det var værst 120 kilo. I dag siger vægten 72 kilo, siger Trine.

Vægttabet betyder, at Trine får en enorm selvtillid. Hun mærker stor opmærksomhed fra dem, der kender hende. De roser hende alle sammen, og pludselig forsvinder det dårlige selvværd lidt efter lidt.

Trine Rosenkjær vil hjælpe andre kvinder til vægttab og et sundere liv. Privatfoto

- Sikke en følelse jeg fik. Livet blev bare meget lettere, og det samme blev min krop. Tingene følges jo ad. Jeg er mega stolt over mig selv. Wauuu, jeg har tabt 48 kilo på seks år, siger Trine.

Den optur fik Trine til at tage en uddannelse som kostvejleder.

- Jeg blev spurgt til råds af en masse af dem, jeg kender, der ville vide, hvordan jeg havde tabt mig. Det var det, der fik mig til at tænke, at jeg med alt mit skidt i bagagen kunne hjælpe andre kvinder ud af et mad misbrug siger Trine.

Trine færdiggjorde kostvejleder uddannelsen i december 2020. Efterfølgende har hun startet kostvejleder virksomheden Trine Rosenkjær.

Fakta

Kontakt: Trine Rosenkjær

Tlf: 25740924

Hjemmeside: www.trinerosenkjær.dk

Instagram: TrineRosenkjær

Facebook: Trine Rosenkjær

- Det sidste store boost fik jeg, da jeg i Ugeavisen Odense fortalte om min virksomhed. Hold da op. Den artikel gav opmærksomhed. Det er siden hen væltet ind med henvendelser fra overvægtige kvinder, som er min primære målgruppe. Min drøm er, at jeg kan leve af at hjælpe kvinder ud af et mad misbrug og til et bedre liv både hvad angår vægten. Men også rent mentalt. For det hænger sammen, siger Trine.

Til slut vil Trine igennem Ugavisen Odense og denne artikel, fortælle hendes mor at hun elsker hende.

- Min mor skal vide at jeg aldrig ville undvære hende. Min mor har givet mig en god barndom med masser af kærlighed, både før sygdommen og efter, jeg elsker hende meget højt, slutter Trine.

Privatfoto af Trine da hun efter eget udsagn var en alt for stor pige der trøstede sig selv ved at spise og spise. Privatfoto
Trine Rosenkjær fandt trøst i mad, indtil hun en dag indså hun var blevet alt for fed og rent faktisk var ked af det. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce