Annonce
Ugeavisen Odense

Talentspejdere til usikre og skoletrætte unge: Alle har talenter og særlige egenskaber

Talentspejdernes mentorer hjælper unge elever, der har udfordringer med selvværd og selvtillid, med at finde en mening i uddannelsessystemet. Foto: Talentspejderne
Odense Kommune indgår, som den hidtil største kommune i landet, et samarbejde med Landsforeningen Talentspejderne, som støtter op om usikre eller skoletrætte unge fra 7.-9. klasse på folkeskolerne.

Odense: Nogle unge kan selv, mange har brug for et puf i ny og næ, mens enkelte har behov for en stærk hånd i ryggen. Bag Odense Kommunes nye samarbejde med Talentspejderne står ønsket og ambitionen om at skabe lige gode chancer for alle byens unge. 50 unge skal nu matches med de frivillige mentorer, der er klar til at se den unges talent og give den rette støtte.

Det kan føles surt at gå i skole, hvis man ikke trives eller har svært ved at se, hvordan undervisningen kan bruges senere i livet

Anne-Cecilie Winther

- Et afrikansk ordsprog lyder, at det kræver en by at opbringe et barn. Det betyder, at et barn får den bedste chance for at få et god liv, hvis samfundet løfter i flok - forældre, bedsteforældre, venner, dagtilbud, skole, foreningsliv, naboer og virksomheder har alle et ansvar. Talentspejderne er med til at tage det ansvar, når unge har et særligt behov, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

Vil gentænde gnisten i de unges øjne

Det forhenværende Børn- og Ungeudvalg vedtog sidste år at indgå samarbejde med Talentspejderne som en del af arbejdet med at øge børns chancelighed. Nu er alle aftaler på plads, og rekrutteringen af de første børn og deres mentorer i Odense er i gang.

- Jeg håber, at de unge, der møder Talentspejderne, får gnist i øjnene. Jeg er taknemmelig for, at mentorerne stiller sig til rådighed for de unge, og jeg håber, at de får deres indsats tifold igen, når de kan se, hvordan de gør en forskel for vores unge og dermed vores by, siger Susanne Crawley Larsen.

Talentspejderne er en non-profit uafhængig organisation, der har en stærk tro på, at alle mennesker har evner og talenter. Særlige egenskaber udfolder sig bedst, når børn og unge har et netværk, der anerkender dem, som de er.

- Vi er meget glade for at skulle starte Talentspejderne op i Odense Kommune. Odense er den indtil nu største kommune, vi har samarbejdet med. Her skal vi hjælpe 50 unge på vej til uddannelse og job, siger Hanna Christensen-Dalsgaard, der er Talentspejdernes sekretariats konsulent i Odense.

- Nu handler det for os om at finde 50 frivillige odenseanere, som har lyst til at gøre en forskel for et ungt menneske, fortsætter hun.

Annonce

De første mentorer er klar

Som mentor sige man ja til at mødes med en ung i et forløb af 24 ugentlige møder af halvanden times varighed, og enkelte har allerede meldt sig under fanerne.

Fem skoler i Odense er med i samarbejdet, og skolelederne håber alle på at kunne se en effekt hos de elever, der får en mentor hos Talentspejderne.

- Det kan føles surt at gå i skole, hvis man ikke trives eller har svært ved at se, hvordan undervisningen kan bruges senere i livet. Jeg tror, at de frivillige mentorer kan gøre brug af deres egne erfaringer fra uddannelses- eller arbejdslivet til at indgyde håb og mod i den unge til fortsat skolegang. De skulle gerne få et nyt syn på egne kompetencer og dermed muligheder videre i livet, siger Anne-Cecilie Winther, der er skoleleder på Højmeskolen.

Der er afsat 250.000 kroner til samarbejdet med Talentspejderne. Samarbejdsskolerne er Tingkærskolen, Tingløkkeskolen, Skt. Klemensskolen, Hjalleseskolen og Højmeskolen, og samarbejdsaftalen løber fra januar 2022 til juni 2023.

Annonce
Ugeavisen Odense

I Byen Odense: Ny restaurant får navn og mange nyheder på vej

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kun et hul i jorden nu og først færdigt næste år: Men alt er allerede udlejet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Boldklub i Odense tæller kun fire medlemmer: Til sæsonåbningen var de dog kun tre

Ugeavisen Odense

Plaster, prævention og rene sprøjter: Jan, Jeanne og Louise hjælper byens socialt udsatte til bedre sundhed

Ugeavisen Odense

Uden en tone i livet? Odense Musikskole byder alligevel indenfor

Ugeavisen Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Ugeavisen Odense

Hyldest til indkøbscenteret: Chris Grey & the Bluespand laver funky business i Tarup Center

Ugeavisen Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Ugeavisen Odense

Odense fejrer biodiversiteten med masser af naturoplevelser

Ugeavisen Odense

Grillkul og mobiltelefoni: Anas serverer traditionelle syriske retter med den nyeste teknologi

Ugeavisen Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Ugeavisen Odense

Cirkusteltet bliver slået op i Odense for første gang i tre år

Ugeavisen Odense

Specialbutik med mange år på bagen rykker ind i Odenses gågade: - Vi føler, at vi hører til herinde

Ugeavisen Odense

Gammel, centralt beliggende autoværksted lukker, men Søren er ikke færdig: Vender tilbage til der, hvor det hele startede - under nyt navn og med makker

Annonce