Annonce
Ugeavisen Odense

På arbejde trods corona: It-folk holder hjemmekontoret kørende

Forretningsansvarlig Mike Grundsøe har indrettet butikken, så folk kan opholde sig med stor afstand til hinanden. Foto: Kurt Rasmussen
Samtidig med at folk bliver opfordret til at arbejde hjemmefra, oplever it-branchen en lille medgang, fordi computerudstyret skal opdateres, og det mærker de også i TJdata’s butik, hvor personalet gør, hvad de kan for at hindre coronasmitte.
Annonce

Fjordgade: I den lille computerbutik TJdata, er der langt mellem kunderne, og det er den forretningsansvarlige, Mike Grundsøe paradoksalt nok glad for.

- Vi har indrettet os sådan, at vi ikke har kontakt til kunden, og så der er plads til, at kunderne kan være på stor afstand af hinanden, hvis der skulle komme flere ind ad gangen, siger han dagen efter, at et ekstra lovindgreb har lukket flere ”unødvendige” forretninger ned.

Der er mange lige nu, der skal have deres hjemmearbejdsplads op at køre med noget ekstra tilbehør, og så er der mange, der har fundet ud af, at deres computer ikke virker, og så er det jo vigtigt at få det lavet

Mike Grundsøe

Annonce

Forsigtighedsprincipper

Han mener selv at forretningen udfører et nødvendigt arbejde.

- Der er mange lige nu, der skal have deres hjemmearbejdsplads op at køre med noget ekstra tilbehør, og så er der mange, der har fundet ud af, at deres computer ikke virker, og så er det jo vigtigt at få det lavet. Derfor vil vi under alle omstændigheder fortsætte med at holde åbent for værkstedet, så folk kan få løst de problemer, siger han og udtrykker et håb om, at butikken også kan fortsætte.

- Nu holder vi butikken åben så længe, loven tillader det, men hvis vi på et tidspunkt vurderer, at det ikke er hensigtsmæssigt længere, må vi ordne vores salg på postordremanerer, siger Mike Grundsøe, der har to ansatte i butikken.

Én tekniker sidder alene i værkstedet på førstesalen, hvor ingen andre må komme ind af hensyn til coronasmitten, og bag skranken står it-tekniker Malte Sepstrup, som er den, der er mest i kontakt med kunderne.

- Til at start med har jeg været på den lidt tilbageholdende side, men nu er det også gået op for mig, hvor vigtigt det er at passe bedre på. Vi spritter kortterminalen, gelænderne og dørhåndtagene af både ude og inde, hver gang der har været kunder inde, og de indleverede computere bliver også afsprittet, siger han.

Annonce

Afspritningsproblemer

Men afspritningen rummer også nogle udfordringer.

- Sådan en flaske med en liter koster jo efterhånden 210 kroner, siger Mike Grundsøe, som kan oplyse, at det ikke kun er prisen, der er vanskelig at håndtere.

- Jeg håber vores kortterminal kan holde, for den er jo ikke vandtæt og derfor ikke designet til at blive afsprittet hele tiden, siger han og fortæller, at også computerne har problemer i den retning.

- Det er ikke al plastic, der kan tåle alkohol, men vi er meget forsigtige, så det skal nok gå, siger han og fortæller, at sikkerheden har højeste prioritet.

- Vi tilpasser os de nye forhold omkring coronavirussen og tager én dag ad gangen og håber på det bedste, lyder det fra den forretningsansvarlige.

Malte Sepstrup har netop haft en kunde igennem og spritter forskellige overflader af for at mindske smitterisikoen. Foto: Kurt Rasmussen
I tilfælde af at butikken må lukke, vil Mike Grundsøe tage imod indleveringer til værkstedet gennem en sidedør, der skal fungere som kontaktfri sluse. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce