Annonce
Ugeavisen Odense

Tidligere Franck A-lokale lejet ud: Kendt restauratør rykker ind med populær kæde

- Vi skal have sjælen med, når vi åbner nye steder, og vi har ikke nogle store forkromede strategiplaner. Der er forskellige årsager til, at Odense først kom på tavlen, da den gjorde. Det har også handlet om, hvad vi har tid til, og hvad vi kan overskue. Men bedre sent end aldrig, lyder det fra Anders Aagaard, som åbner Madklubben i det tidligere Franck A-lokale. Foto: Christina Jacobsen
Den populære restaurantkæde Madklubben rykker inden længe ind i det gamle Franck A. Odense har været i kædens søgelys i flere år, men det har især handlet om timing og det rette lokale, lyder det fra ejeren, Anders Aagaard.

Odense: - Da jeg hørte, at lokalet var til leje, tænkte jeg: "Yes, det er simpelthen for god en mulighed at lade smutte, for det er sgu nogle fede lokaler", lyder det fra Anders Aagaard, der ejer restaurantkæden Madklubben.

Underskriften på lejekontrakten til det tidligere Franck A-lokale er knap nok tør, men begejstring for lokalet har eksisteret længe.

Den opstod faktisk helt tilbage i 2018, da lokalet blev frit efter Franck A’s konkurs.

Annonce

- Jeg forelskede mig faktisk i lokalet, allerede da jeg så det første gang. Men den gang var timingen ikke rigtig, og jordbunker og letbanebyggeri skræmte mig en smule. Siden da har jeg ærgret mig gul og grøn, og hver gang vi har været i Odense for at kigge på lokaler, har jeg kigget ind ad vinduet og tænkt, hvorfor vi dog ikke slog til, forklarer han.

Det er en bestemt mavefornemmelse, Anders Aagaard vælger lokale ud fra. Men én ting er sikkert. Lokalet skal være stort.

- Vi kan godt lide at lave store restauranter, hvor man mærker det pulserende liv. Restauranter, hvor man træder ind og ser masser af mennesker, der griner og drikker vin. Det giver en følelse af, at man er lige i centrum, hvor det hele sker. Det er noget af det, som jeg selv elsker ved at være i storbyer, og det er i al beskedenhed det, som vi forsøger at skabe med vores restauranter, forklarer Anders Aagaard.

Madklubben er bygget på fire værdier. Det skal være mad, som folk har lyst til at spise. Til priser, som de kan og vil betale. Maden skal serveres af søde mennekser, og det skal foregå i hyggelige omgivelser, fortæller Anders Aagaard. Foto: Marco Grimnitz

Brunsviger og æggekage på menukortet

De, der har besøgt en af Madklubbens 30 restauranter, kender konceptet. En afslappet stemning, et overskueligt menukort og nogle faste priser, som de fleste kan være med på. Det er i hvert fald ambitionen, understreger Anders Aagaard.

- Madklubben har eksisteret siden 2007, og den opstod ud af min egen lyst til at lave den ideelle restaurant, som jeg så det. Det skulle være et sted, hvor mine forældre, mine venner og min søster havde lyst og råd til at spise. Og et menukort med noget til både hipsterne og pensionisterne. Et sted med plads til alle, forklarer han.

På nuværende tidspunkt har Madklubben restauranter i København, Aarhus og Esbjerg – og fra juni også i Odense. Men selvom konceptet er det samme, er restauranterne vidt forskellige.

- I Odense skal vi for eksempel ikke lave en fynsk udgave af en københavner-restaurant, men vi skal lave den bedste fynske Madklubben, vi kan lave. Selvom restauranterne hedder det samme, har de deres eget særpræg, og det er vigtigt for os at lave lokale restauranter. Menukortet skal afspejle, at vi er i Odense og på Fyn. Jeg har allerede en idé om, at vi skal lave vores fortolkninger af de fynske nationalretter som brunsviger og æggekager. Så må vi se, om vi får ørerne i maskinen, griner han.

Hos Madklubben sammensætter man selv sin menu. En tre-retters-menu koster 235 kroner. Foto: Morten Berggreen
Annonce

Tror på fremtiden

Odense-restauranten er ikke kædens nyeste skud på stammen. Inden da venter åbningen af yderligere to restauranter i henholdsvis Aarhus og København.

Corona-tiden har nemlig været brugt aktivt hos Madklubben.

- Vi skal udvikle os og vokse. Og vi har mange ansatte, som hele tiden skal have opgaver, så derfor satser vi og åbner flere nye steder. Folk skal jo have noget at spise tre gange om dagen, og det tænker vi, at det må vi kunne hjælpe med, lyder det fra kokken og ejeren, som også tror på en god fremtid for de danske restauranter.

- Vi kan jo høre, at der er mange, der glæder sig voldsomt meget til at komme ud igen. Folk hungrer. Derfor tror jeg på, at vi kigger ind i en sommer, et efterår og en fremtid, hvor folk vil ud, tilføjer han.

I juni åbner den første Madklubben-restaurant i Odense. Imens fortsætter jagten på yderligere et lokale, som skal danne rammen om Madklubbens pizza-restaurant med navnet Frankies. Foto: Marco Grimnitz
Annonce

Du bestemmer

Selvom odenseanerne først kan tage menukortet mellem hænderne i juni, kan de nysgerrige få et smugkig inden.

Madklubben holder nemlig et åbent hus-arrangement. Datoen er endnu ikke fastlagt, men missionen med arrangementet er klar. De vil vide, hvad du gerne vil spise. Forstået på den måde, at du kan få lov at komme med dine ønsker til menukortet.

- Og kan man ikke deltage, er man mere end velkommen til at sende ønskede retter, drinks eller små leverandører til mig, siger Anders Aagaard.

Han vil selv være at finde til arrangementet. Og Odense-besøget skal muligvis kombineres med endnu en lokale-jagt.

Madklubben satser nemlig stort på Odense, og derfor håber Anders Aagaard, at de på et tidspunkt kan dele nyheden om endnu en Madklubben-restaurant i den fynske hovedstad.

- Der er de seneste år sket meget på madscenen i Odense, og der er mange dygtige mennesker, som er ”vendt hjem” til byen. Der er opstået en stemning af: Yes, lad os gøre Odense til en maddestination.

- Vi tør satse, og derfor leder vi også med lys og lygte efter et lokale til Frankies, som er vores pizzarestauranter. Men vi har endnu ikke fundet noget, som vi er faldet helt pladask for, lyder det fra Anders Aagaard.

Fakta

Madklubben blev etableret af Anders Aagaard i 2007.

Den første restaurant lå i Store Kongensgade i København.

Sidenhen er der åbnet yderligere 29 restauranter, som er placeret i København, Aarhus, Esbjerg og snart Odense.

Madklubben tæller i dag 850 ansatte, og i 2019 var der 1.200.000 gæster på besøg hos kæden.

Madklubben står desuden også bag pizza-konceptet Frankies.

Har du ønsker til menukortet eller forslag til lokale leverandører, kan du skrive til Anders Aagaard på andersaagaard@madklubben.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce