Annonce
Ugeavisen Odense

Tivoli og aktiviteter for alle: Børnenes Ø serverer kvalitetstid for familierne

Pariserhjulet står garanteret noget flottere om aftenen, når de oplyste pærer kommer til deres ret. Foto: Kristian Isaksen
Byens Ø er i sommeren 2020 blevet til Børnenes Ø. Der er tivoli fem dage hver uge og på de to midterdage er der et hav af aktiviteter, som snildt kan udfylde den ene af feriedagene i sommerugerne, så det lige pludselig ikke føles så slemt "bare" at være hjemme.
Annonce

Havnen: - Ej, prøv at se alle de sjove ting, mor, siger sønnike, da de ankommer til det bageste stykke af Byens Ø.

Under normale omstændigheder er det ikke morskab, man drager herom for at finde. Det plejer såmænd blot være for at parkere bilen.

I sommeren er der dog sket lidt af en forvandling ved parkeringspladsen. Der kan stadig holde biler, men ud til vandkanten er der fundet plads til forlystelser. Et tivoli har midlertidigt slået sig ned her.

Det er ikke verdens største af slagsen, men det indeholder flere klassikere - blandt andet pariserhjul, radiobiler og tekopper.

Og kommer man den rigtige dag, behøver man ulig alle andre forlystelsesparker ikke at bruge over halvdelen af tiden på at vente.

Og man kan ikke gå i tivoli uden at forsøge at vinde en gigantisk bamse. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Ingen kø

Da avisen kigger ned, kan tivoliets gæster bare vade direkte ind og tage plads. Der er ikke mange mennesker, selvom solen står højt og betingelserne ellers bør være perfekte.

Med de få besøgende in mente kunne man mistænke tivoliparkens kvalitet til at være noget, der var som hevet ud fra den anden side af jerntæppet anno 1980.

Men der er intet i vejen med turene og al maskineri ser toptunet ud, som var det bygget til lige netop at ægge odenseanerne denne sommer.

Børnenes Ø

Tivoliet har været på Byens Ø siden 1. juli - men du har stadig muligheden for selv at drage af sted. 6. august er sidste dag. Tivoliet har åbent onsdag-søndag fra 10 til 22.

Onsdag og torsdag er der endda endnu mere sjov at komme efter, for her stiller en række af byens aktører deres redskaber til rådighed og vid til rådighed. 

Du kan hjælpe kunstner/håndværkermakkerparret bag Chaos Engine med at lave en kæmpestor guldbanan. 

Nordatlantisk Hus underholder med flere indslag - lær om Grønlands historie, lån en kajak og saml skrald i vandet eller stik dit hoved igennem væg og bliv til en isbjørn.

Nycirkusset Dynamos akrobater laver workshop, hvor gæsterne selv kan få lov at gøre sig fortrolig med halsbrækkende manøvrer, jonglering og linedans.

I Det Blå Kvarter er der alle mulige småaktiviteter som vandkamp, sæbebobler, graffiti og kæmpemæssig klodsmajor.

Derudover er der bold på Fodboldfabrikken, der er rollerdisco, minigolf og padeltennis.

Læs selv op på programmet med præcise tidspunkter for aktiviteterne på Byens Ø's facebookside.

Pariserhjulet rager så godt op i luften, at udsigten over vandet vel næppe fås bedre i Odense - for selv ikke topetagerne i havnens hvide blokke er placeret så tæt på vandkanten.

Den lille, børnevenlige - dog hurtige - minirutsjebane er et hit blandt de yngste - men tilsyneladende også forældrene. Om voksen-grinene er resultatet af den lykkerus, der rammer, når afkommet viser glæde, eller den opslåede latter rent faktisk er på grund af de kurvede sving og den eksplosive nedkørsel vides ikke - men den tilsigtede effekt kan ingen tage fra tivoliet.

Minirutsjebanen - ja, her ser mor ud som om, hun nyder turen mere end datteren - og vist også omme bagved. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Kør ind i din søster

Ved radiobilerne med det knitrende loft lyder skriget fra en pige, der gerne vil frabede sig sin søsters frontale sammenstød - men søsteren lader enten ikke til at forstå anmodningen eller også blæser hun på, hvad familiemedlemmet har at sige.

Bump. Skrig. Moar!

Helt ærligt - radiobilers eksistens er bygget på et fundament af sammenstød. Konceptet er netop, at chaufførerne skal ruskes rundt og påføre deres gerningsmænd selvsamme medicin. Øje for øje. Tand for tand. Bump for bump.

Hvad ville pigen have stillet op, hvis banen var fyldt?

Det burde den være. Ja, hver eneste af disse forlystelser skulle som minimum kunne fyldes halvt op.

Der skulle være flere skrig, flere opspærrede børneøjne, mere latter.

Men det er der ikke. Og det er en skam.

Så der skal lyde en opfordring herfra til alle dem, der nyder ferien på de hjemlige breddegrader - jeg har ladet mig fortælle, der er ganske mange af jer derude - se at komme af sted.

Tekopperne stod helt stille - mon ikke de blev sat i gang senere på dagen. Foto: Kristian Isaksen

Resten af Byens Ø - undskyld - Børnenes Ø er i øvrigt lidt af et aktivitetsmekka onsdag og torsdag. Læs mere i faktaboksen.

Jesper Bogaard og Magnus Fuhr er tilsammen Chaos Engine - en installationsduo, der nørkler med lys og visuel forblændelse på Tolderlundsvej. Dem kan man hjælpe på havnen. Foto: Kristian Isaksen
Nycirkusset Dynamo kan lære dig akrobatik og jonglering. Foto: Kristian Isaksen
Hoppegynger - et nyere fænomen, man ser på snart sagt alle markeder og festivaler efterhånden. Foto: Kristian Isaksen
Et skydetelt er der selvfølgelig også. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Ugeavisen Odense

Lux Light klar til fremtiden

Annonce