Annonce
Ugeavisen Odense

To gange har Preben Apager bundet hunden Susie uden for samme Rema 1000, og to gange er hun forsvundet på mystisk vis

Susie bundet fast til et hegn foran Rema 1000 på Hjallesegade. To gange er det sket, at når Preben Apager, som ofte passer hunden, har været inde og handle, er Susie forsvundet, og snoren revet over, når han er kommet tilbage. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Enhver hundevens mareridt er to gange inden for de seneste par uger sket for Preben Apager, der ofte lufter naboens hund. I kan hjælpe os med at finde en forklaring.

Hjallese: Preben Apager tager ikke længere den dansk-svenske gårdhund Susie med, når han skal ud at handle. Inden for de seneste par uger har han nemlig to gange oplevet, at da han kom ud af supermarkedet, var Susie, som han ellers havde bundet forsvarligt, forsvundet.

Begge gange endte historien godt, men det tør Preben Apager ikke løbe an på, at det gør næste gang. Så indtil videre kommer Susie ikke med på Preben Apagers indkøbsture i Rema 1000 på Hjallesegade.

Susies ejer hedder Torben Egede. Han bor på Guldsmedevænget i Torpegården, og den snart 75-årige Torben er ikke særlig godt gående. Derfor tilbyder næsten-naboen Preben Apager sig ofte som hundelufter.

Annonce

- Når jeg alligevel skal ud af handle, kan jeg lige så godt tage Susie med, siger Preben Apager, som har gjort det masser af gange i Susies nu femårige liv. Turen til Rema 1000 tager 20-25 minutter til fods, og går ad cykel- og gangstier, hvor livlige Susie render frit rundt uden snor.


Den ene gang var der folk, der havde taget hende til sig ude på p-pladsen, så jeg fik fat i hende med det samme.

Preben Apager


Fremme ved Rema 1000 kommer Susie i snor og bliver bundet fast, mens Preben Apager gør sine indkøb, og de to seneste gange er det gået galt: Preben kommer ud, og Susie er væk. Den ene del af hundesnoren hænger stadig væk der, hvor Preben Apager anbragte den. Men den er tilsyneladende skåret eller klippet over.

Bevismaterialer: Overrevne hundesnore. Den gule er der ingen forklaring på, men de to andre stammer fra begivenhederne ved Rema 1000. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Den ene gang var der folk, der havde taget hende til sig ude på p-pladsen, så jeg fik fat i hende med det samme. Men den anden gang cyklede jeg rundt i flere timer og kaldte på hende, siger Preben Apager. Det endte med, at nogle mennesker havde fundet Susie, fandt frem til adressen via hundetegnet og afleverede hende hjemme ved ejeren, Torben Egede.

Kontaktede politiet

Det er naturligvis et mareridt for enhver hundeven, hvad enten man er ejer eller hundepasser at komme ud fra et supermarked og opdage, at hunden er væk. Preben Apager går tit andre ture med Susie, og ejeren, Torben Egede, har endnu en ven fra nabolaget, som også ofte lufter Susie, men hun har dog aldrig oplevet noget lignende.

Preben Apager passer og lufter ofte naboens hund, Susie, og han tør ikke længere tage hende med, når han skal ud og handle. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Efter oplevelse nummer to, det var forrige søndag, samler Preben Apager bevismaterialet, de overrevne hundesnore, og går på politigården. Forinden har han haft kontakt med Rema 1000 for at høre, om de har overvågningskameraer, der måske kan kaste lys over mysteriet.

Det viser sig dog, at kameraerne ikke dækker de steder, hvor Preben Apager har parkeret Susie. Han har gjort det en gang ved et hegn lidt væk fra butikken og anden gang ved en lygtepæl lidt længere væk fra butikken. Angiveligt fordi Susie ikke kan lide at stå der, hvor der er kroge til de handlendes hunde. Måske på grund af lugtene fra de andre hunde.

Susie ved den lygtepæl nær Rema 1000, hvortil hun var bundet anden gang, hun forsvandt på mystisk vis og først blev bragt hjem flere timer senere. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Heller ikke hos Fyns Politi er der hjælp at hente.

- De siger, at de ikke kan gøre noget ved sagen, fordi det ikke er mig, der er den forurettede, fortæller Preben Apager.

Derpå vælger han at tage kontakt med Fyens Stiftstidende, og derfor stiller vi mandag formiddag op på Guldsmedevænget og bliver modtaget af Preben Apager, Torben Egede og ikke mindst en glad, logrende og tillidsfuld Susie, som vi med det samme bliver bedste venner med.

Annonce

Rekonstruktion

I bestræbelserne på at rekonstruere begivenhederne går vi turen fra Guldsmedevænget mod nord ad grønne stier og hen over motorvejen via en stibro med kurs mod Rema 1000. Susie iler glad langs stien og hen over plæner. Fuld af energi.

Vi når frem til Rema 1000, og mens Preben Apager binder Susie til først det samme hegn og siden den samme lygtepæl, som da forsvindingerne skete, går reporteren hen til den faste Hus-Forbi-sælger, der står uden for supermarkedet. Men han kan ikke erindre, at han har set nogen gå rundt og skære eller klippe hundesnore over.

Imens sker der dog noget overraskende, da Susie er bundet, og fotografen skyder løs i rekonstruktionens tjeneste. Susie begynder målrettet at gnave løs i hundesnoren, og der åbenbarer sig noget, der kan være en løsning på mysteriet: Måske har Susie befriet sig selv, mens Preben Apager har handlet ind. Der er mærker i snoren, som tyder på, det godt kunne lade sig gøre.

Susies ejer, Torben Egede, oplevede, at fremmede mennesker kom og afleverede hunden flere timer efter, den var forsvundet fra Rema 1000. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Der er argumenter både for og imod. Blandt andet ser det ud til, at i hvert fald den ene hundesnor er skåret eller klippet over med så rent et snit, at det umuligt kan være sket med hundetænder. Mens den anden overrevne hundesnor ser mere flosset ud og faktisk kan være gnavet over.

Og hvorfor skulle en hund, der aldrig har gjort det før, i en alder af fem år pludselig have lært kunsten at befri sig selv?

Annonce

Har du en forklaring?

Vi ved det ikke, og vi ved ikke, om det er drengestreger eller det, der er værre, eller om Susie har gnavet sig selv fri. Derfor beder vi nu offentligheden om hjælp:

Har I været ude for noget lignende: At hundesnore er klippet over, mens I har handlet i Rema 1000 i Hjallesegade eller andre steder i byen. Eller har I erfaringer med, at hunde er i stand til at gnave deres egne hundesnore over?

Normalt ville Preben Apager selvfølgelig gå for at foretage sine indkøb, lige så snart han havde bundet Susie fast. Men denne gang blev han, reporter og fotograf stående, og så begyndte Susie at gnave i snoren. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Send gerne en mail til artiklens forfatter, hvis I kan kaste lys over mysteriet. Står der ondskabsfulde handlinger bag Susies to midlertidige forsvindinger? Eller er det hende selv, som er en sand udbryderdronning, der rettelig burde kaldes Hundini?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Konkurrence: Vind billetter til Røverfest

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Lyttefestival: Slå ørerne ud i Odense

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Børnegrafik på Fyns Grafiske Værksted

Ugeavisen Odense

Odense: Sommerferie sjov i Vollsmose

Ugeavisen Odense

Største iværksætterfestival nogensinde i Odense

Ugeavisen Odense

Cirkusfestival: Dynamo indtager Byens Ø

Ugeavisen Odense

Sanselig akrobatik: Mærk teknologiens skyggesider i Duo Masawas forestilling

Ugeavisen Odense

Billetsalget svigter: Tommelise savner dig i Den Fynske Landsby

Ugeavisen Odense

Efter professionel fodboldkarriere: Sune Heilbo er faldet for golf

Ugeavisen Odense

Kan den holde: Vægten af kærlighed

Ugeavisen Odense

To mænd fængslet for groft gaderøveri: Gav 22-årig en gedigen flænge i hovedbunden

Ugeavisen Odense

Opgivet af systemet: Anja smed 50 kg og vendte tilbage for fuld udblæsning

Ugeavisen Odense

Efter 23 år: Søren og konen siger farvel til tronen

Ugeavisen Odense

Til komikere og deres publikum: Hele landet skal snakke om HCA Comedy Festival

Ugeavisen Odense

Flere regionale strækninger er blevet Orange

Ugeavisen Odense

Efter fodboldkarriere i Spanien: Nicolai udlever sit eventyr i Stenløse

Ugeavisen Odense

Golftalent går i arv: Esben har golf i blodet

Ugeavisen Odense

Akrobatik og dans sammenvævet i en morsom forestilling: Mød ægteparret Mr. og Mrs. Twistly og deres upålidelige grammofon

Ugeavisen Odense

Sommerguide: Her finder du Odenses mest populære gårdhaver

Ugeavisen Odense

Nyt vietnamesisk takeaway-sted i midtbyen: Vita udlever sin mors restaurant-drøm

Ugeavisen Odense

Kåre har omdannet gammel Citroën HY til kaffevogn: Velodrom fortsat lukket, men nu er der alligevel lidt godt nyt

Ugeavisen Odense

Portvinsfestival.dk vender tilbage i 2021 med en “Premium”-billet

Ugeavisen Odense

Schiang Living åbner ny butik med nyt koncept: - Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad mærket hedder

Annonce