Annonce
Ugeavisen Odense

'Topmålet af frækhed': - Det er mange gode oplevelser, der er blevet taget fra børnene

Erik Toft Knudsen (tv) sammen med nogle af skovens øvrige hjælpere og beskyttere. De er trætte af, at deres brænde er blevet taget. Foto: Erik Toft Knudsen
Selvom langt hovedparten af de oplevelser, Lumby Præsteskov har kastet af sig det seneste år, er positive, skal der ikke mere end en lille, uanseelig slange til at slå et skår i paradiset

Lumby: - Der var væltet nogle træer ind på naboens mark, som vi skar op og kløvede. Så kunne brugerne frit komme og lave deres eget bål. Det var vildt populært og til stor glæde for gæsterne. Indtil mængden af træ begyndte at svinde kraftigt ind, siger Erik Toft Knudsen, der er hovedmand bag projekt præsteskov.

- Det er ikke bare forsvundet til almindeligt brug. Der var fire rummeter, som snildt kunne have klaret efterspørgslen helt til den anden side af sommeren. Nu er der en halv tilbage. Det er meget arbejde, vi har gjort og det er mange gode oplevelser, der er blevet taget fra især børnene. Så bliver man lidt sur i masken, siger han.

Knoklet for det

Han er forsigtig med at kalde det tyveri. Formålet med at fortælle avisen om det manglende brænde, handler om at forhindre, at gæster i fremtiden skulle komme frem til, at det kløvede træ er til fri afbenyttelse for andre end skovens brugere.


Det er ikke bare forsvundet til almindeligt brug. Der var fire rummeter, som snildt kunne have klaret efterspørgslen helt til den anden side af sommeren. Nu er der en halv tilbage. Det er meget arbejde, vi har gjort og det er mange gode oplevelser, der er blevet taget. Så bliver man lidt sur i masken

Erik Toft Knudsen


- Jeg vil gerne vise dem, der har taget træet med sig, at jeg holder den sobre tone og blot vil minde om, at træet hører til bålpladsen og ikke i private hjem, beretter han, og meddeler, at han endda havde sat en pæn, lille skrivelse på træbunken, om at træet ikke måtte hjemtages.

- Men da der så for tredje gang manglede noget, kunne jeg godt se, at det nok ikke virker, at prikke til deres samvittighed. Det er da temmelig demotiverende, når det er noget menighedsrådet virkelig har knoklet for, siger Erik Toft Knudsen.

Træerne var væltet ind på naboens mark. Foto: Erik Toft Knudsen

På facebooksiden Lumby gruppe synes ingen dog heller i tvivl om, at unoderne er gjort i ond tro.

"Det er da topmålet af frækhed", lyder en kommentar til Erik Toft Knudsens opslag, imens en anden ærgerligt konstaterer:

"Sådan er det desværre. Det er blevet almindeligt at stjæle andre folks ting UDEN at få dårlig samvittighed".

- Folk går virkelig op i det. Og det er jo sådan set dejligt, men den gode vilje nytter ikke meget, hvis brændet fortsat ikke kan blive ladt i fred.

Annonce

Får mere træ

Det manglende træ betyder dog ikke, at bålaftenerne bliver aflyst i præsteskoven. Erik Toft Knudsen har snakket med den lokale skovfoged, der alligevel agtede at få fældet nogle træer, som overskygger for andre beplantninger.

- De træer kan vi få til bålpladsen. I stedet for at kløve det hele på en gang, så tager vi det lidt ad gangen. Du kan ikke lige hapse et træ med op i traileren og der er ikke nogen, der kommer og kløver midt om natten. Det er for besværligt.

- Det betyder nok desværre, at vi må låse det kløvede træ inde og kun sætter lidt ud ad gangen i mængder, der gør det uinteressant at køre ind efter, siger skovmageren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce