Annonce
Ugeavisen Odense

Træder ud af mørket: Natteravnene er på gaden igen

Natteravnene er let genkendelige i deres gule beklædning, og fra fredag 23. april vil de igen være synlige i det odenseanske natteliv. Foto: Natteravnene
Ligesom resten af Danmark holdt Natteravnene sig fra gaderne, da Covid-19-restriktionerne var strammest. Det var også gældende for Odenses Natteravne, men nu er Natteravnene klar til igen at gå på gaderne og skabe tryghed.

Odense: Med mere end 100 frivillige er Natteravnene i Odense Danmarks største Natteravneforening. Foreningen har dog ligesom andre Natteravneforeninger været nødsaget til at holde sig fra gaderne i flere måneder.

- Ligesom resten af foreningsdanmark måtte vi i en periode indstille aktiviteterne. Det betød, at vi ikke kunne lave vandringer, men nu er vi heldigvis klar til at gå på gaden igen, fortælle Natteravnenes formand, René Aabo Clausen.

Han kan fortælle, at nedlukningen ligesom for alle andre har været en frustrerende tid, da man ikke har kunnet have haft en normal hverdag. Mens Natteravnene har været nødsaget til at holde sig fra vandringer, har foreningen dog ikke ligget stille. Foreningens bestyrelse har holdt kontakten til alle de frivillige Natteravne vedlige.

- Vi har sendt alle frivillige et Natteravnene-mundbind og en mulepose, som de kan bruge i hverdagen og også et lille brev, hvor vi fortæller dem om, hvordan der er behov for dem, når det hele åbner så småt op igen, fortæller René Aabo Clausen.

Natteravnene går på gaden igen i Odense for første gang fredag 23. april.

Læs mere om Natteravnene på www.natteravnene.dk

Natteravnenes 5 gyldne regler

Danmarks Natteravne optræder med ens adfærd og etik. Det er sikret gennem blandt andet en grundtræning og løbende dialog og er funderet i "De 5 gyldne regler":

1. Natteravnene er synlige og observerer og blander sig aldrig fysisk i uroligheder men tilkalder professionel hjælp, hvis det er nødvendigt.

2. Natteravnene går altid i hold på tre i den karakteristiske gule beklædning. Helst med deltagelse af begge køn og forskellig baggrund - også etnisk.

3. Natteravnene færdes altid i det offentlige rum (på gaden, i bus eller tog), - aldrig inde hvor de unge morer sig såsom i ungdomsklubber, værtshuse eller diskoteker.

4. Natteravnene giver sig tid til at lytte og tale med børn og unge (på de unges initiativ), men uden at yde egentlig rådgivning. Det overlades efter situationen til professionelle i det lokale netværk eller de unges forældre, familie og bekendte.

5. Natteravnene hjælper "forulykkede" børn og unge - helst gennem deres venner og familie. Holdet følger ikke nogen hjem alene og låner aldrig penge ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Se videoen: Først var Nini irriteret over sin nye bofælle - nu holder hun af andemor og ungerne

Annonce