Annonce
Ugeavisen Odense

Tre retter for 215 kroner - ny restaurant åbner i Odenses gågade: - Det bliver mad med x-factor til en utrolig lav pris

I starten af april efterlyste Benjamin Rosendal Mosskov via sin Facebook-profil tip til lokaler i Odense. Det reagerede Nordicals Odense på og foreslog Vestergade 96B, som tidligere har dannet rammerne om Bacchus og senest den konkursramte restaurant Baan Baan. Foto: Christina Jacobsen
Efter sommer åbner Restaurant Vestergade, som har fokus på det velkendte ”bland-selv-koncept”, hvor gæsterne selv sammensætter menuen. Bag står et kendte makkerpar, som gerne vil konkurrere med de nuværende muligheder.

I flere år lå Bacchus på adressen. Senest var det optaget af Baan Baan, som i marts gik konkurs. Og nu rykker en ny restaurant med et populært koncept ind i Vestergade 96B.

Bag den står makkerparret Benjamin Rosendal Mosskov og Malte Bjerring, som også driver Restaurant Værdsat og Restaurant Dansk, som ligger hos Piano Bar.

- Det bliver en aftenrestaurant med noget så simpelt som tre retter til 215 kroner. Vi kan se, at det er et koncept, som er voldsomt populært. Så det vil vi gerne prøve at gøre bedre og billigere end de muligheder, der ellers er på markedet, lyder det fra Benjamin Rosendal Mosskov, som ser frem til konkurrencen.

Annonce

- Jeg elsker det. Man skal konkurrere med dem, der gør det bedst. Det er måden, man selv bliver bedst på, understreger han.

Forventer mange stamkunder

Konceptet er kendt flere steder i byen, og det går ud på, at man selv sammensætter sin menu ud fra et udvalg, som undervejs udskiftes. Hos Restaurant Vestergade vil menuen bygge på sæsonens råvarer, og udskiftningen sker hver fjerde eller sjette uge. Det er et kortere interval, end man ofte ser, fortæller Benjamin Rosendal Mosskov, som samtidig forklarer, hvorfor det giver god mening.

- Vi forventer at få mange stamkunder, så derfor er vi nødt til at skifte menu lidt oftere.

- Det bliver en bred målgruppe. Og fordi prisen er så lav, satser vi selvfølgelig også på nogle af de unge på SU. Og måske også nogle med Instagram-skills. Det ville ikke være værst. Det bliver nemlig også visuelt flot, garanterer Benjamin Rosendal Mosskov og tilføjer:

- Det bliver selvfølgelig ikke entrecote og dyre udskæringen. Men vi finder noget, og så gør vi det spændende. Så det bliver mad med x-factor til en utrolig lav pris, lyder det fra den kendte restauratør.

Benjamin Rosendal Mosskov (tv.) og Malte Bjerring har en plan. De vil i løbet af de kommende år åbne en række spisesteder i Odense. På nuværende tidspunkt driver de Restaurant Værdsat i Kongensgade, og så forpagter de køkkenet hos Piano Bar under navnet Restaurant Dansk. Arkivfoto: Simon Staun
Annonce

- Perfekt beliggenhed

Den nye restaurant får navnet Restaurant Vestergade. Forklaring er næppe nødvendig. Men for Benjamin Rosendal Mosskov har både placeringen af lokalet og navnet været vigtig.

- Ej, men det er jo en perfekt beliggenhed. Og så er det Bacchus’ tidligere lokale, og det ligger der nogle fordele i, for det er et lokale, som alle kender. Og med navnet på restauranten føler vi os overbeviste om, at vi hurtigt vil komme i folks bevidsthed, siger han.

Lige nu er lokalet endnu ikke tømt fra den tidligere lejer, som var restauranten Baan Baan. Kurator er nemlig ikke færdig. Men når det sker, er makkerparret klar til at forberede. De ved endnu ikke, hvordan der skal se ud. Men de ved bare, at det skal være hyggeligt.

- Vi kigger på et lokale, og så taler lokalet til os, og så gør vi, hvad der er brug for. Det er sådan, vi arbejder. Og vi har tidligere haft mange ture på genbrugsstationer, for vi elsker genbrug. Men det vigtigste er bare, at det bliver hyggeligt og ikke fisefornemt, forklarer Benjamin Rosendal Mosskov.

Annonce

Ændrede planer

Det var egentligt slet ikke meningen, at det var dette koncept, der skulle rykke ind på adressen. Det var planen, at Benjamin Rosendal Mosskov i stedet skulle åbne et sted med gastronomisk fastfood. Stedet skulle hedde Junk House og er blot ét af flere projekter, som restaurantøren har på sin liste. Benjamin Rosendal Mosskov og Malte Bjerring vil i løbet af de kommende år åbne en række forskellige spisesteder i Odense.

- Men det giver lige nu slet ikke mening at åbne en junk food-restaurant med de høje fritureolie-priser. De er steget med 150 procent, og ja, der skal jo selvsagt bruges rigtig meget friture i en junk food-restaurant, forklarer han.

Næste projekt hed "tre retter for 215 kroner", og det rykkede derfor øverst op på listen. Resultatet kan opleves, når Restaurant Vestergade åbner 1. september.

Annonce
Ugeavisen Odense

I Byen Odense: Ny restaurant får navn og mange nyheder på vej

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kun et hul i jorden nu og først færdigt næste år: Men alt er allerede udlejet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Boldklub i Odense tæller kun fire medlemmer: Til sæsonåbningen var de dog kun tre

Ugeavisen Odense

Plaster, prævention og rene sprøjter: Jan, Jeanne og Louise hjælper byens socialt udsatte til bedre sundhed

Ugeavisen Odense

Uden en tone i livet? Odense Musikskole byder alligevel indenfor

Ugeavisen Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Ugeavisen Odense

Hyldest til indkøbscenteret: Chris Grey & the Bluespand laver funky business i Tarup Center

Ugeavisen Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Ugeavisen Odense

Odense fejrer biodiversiteten med masser af naturoplevelser

Ugeavisen Odense

Grillkul og mobiltelefoni: Anas serverer traditionelle syriske retter med den nyeste teknologi

Ugeavisen Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Ugeavisen Odense

Cirkusteltet bliver slået op i Odense for første gang i tre år

Ugeavisen Odense

Specialbutik med mange år på bagen rykker ind i Odenses gågade: - Vi føler, at vi hører til herinde

Ugeavisen Odense

Gammel, centralt beliggende autoværksted lukker, men Søren er ikke færdig: Vender tilbage til der, hvor det hele startede - under nyt navn og med makker

Annonce