Annonce
Ugeavisen Odense

Oplev Odense - billigt: Halv pris på billetter og masser af gratis aktiviteter

Møntergården har i lang tid ønsket et vikingeskib - fremskyndede projektinvesteringer fra Odense Kommune har denne sommer virkeliggjort drømmen. Foto: Møntergården
Det har aldrig været mere oplagt at opleve Odense takket være regeringens sommerpakke, der har gjort det muligt for Odense Bys Museer at halvere billetpriserne i hele skoleferien. Børn fra 0 til 17 har i øvrigt altid gratis adgang.
Annonce

Odense: Man kan altid skelne gæster fra herboende, når man slentrer ned igennem Odense midtby. Turister kigger op, imens de indfødte kigger ned.

Vi udforsker ikke vores eget hjem. Og det er en skam - for hvis vi nu prøver at kigge op, vil vi opdage detaljer, vi aldrig tidligere har set og funderet over.

Det indkapsler på sin vis, det Odense Bys Museer gerne vil sælge til de mange odenseanere, der skal spendere sommeren hjemme.

Oplev din egen by.

Med halv pris på indgangen til fem af byens turismemagneter, har muligheden for at dykke ned i den lokale historie aldrig været mere oplagt.

- Vi har mistet 75 procent af vores indtægter i H.C. Andersens Hus, fordi de penge blev genereret af udenlandske gæster, fortæller marketingkoordinator ved museerne, Lone Weidemann.

Især fraværet af kinesere rammer hårdt. Normalt besøger 20.000 gæster fra Østens største nation den fynske forfatters barndomshjem.

Et tal, der bærer en vis tyngde. Kineserne er villige til at rejse den halve jordklode rundt for at besøge Odense. De fleste af turisterne rejser formentlig hjem med en historisk viden om byen, der er langt større end den man kan udfritte fra gennemsnitsodenseaneren.

Annonce

Gratis aktiviteter

Vores by er værd at rejse efter. Nu får vi serveret den viden for en slik. Den viden, som andre kulturer bruger tusindvis af hårdt optjente yuan, dollars og euro på at tilrane sig.

- Der er så megen spændende historie i Odense, vores dygtige formidlere gerne vil dele. Vi synes jo selv, det vi bidrager med, er af høj kvalitet. Så tag ud og lær din by at kende, siger Lone Weidemann.

Læs mere om hvert museums aktiviteter på de respektive hjemmesider - flere af aktiviteterne er ganske gratis.

Især slår Møntergården i år på Odenses vikingehistorie - en satsning formidlerne tilmed har fået bygget et vikingeskib til at tage med rundt og gå på interagerende opdagelse i Odense. Det er gratis at komme med, men tilmelding er nødvendig på montergarden.dk/sommer - første vandring er 29. juni.

Den Fynske Landsby har tidligere inviteret skoleklasser ud, men kan på grund af restriktioner ikke efterkomme kravene til så mange elever. Derfor er der plads til 15 ad gangen i den gamle skole. Foto: Den Fynske Landsby

I Den Fynske Landsby kan børnene få lov at gå i skole i gamle dage. Museet har strikket en autentisk skoledag sammen på udvalgte dage over sommeren, hvor børnene bliver klædt i datidens gevandter og modtager undervisning som dengang. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig på hjemmesiden denfynskelandsby.dk - første skoledag er onsdag 1. juli.

Læs mere om hvert museums aktiviteter på de respektive hjemmesider - flere af aktiviteterne er ganske gratis.

Odense Bys Museer

Der er halv pris på billetten følgende steder fra 27. juni til 9. august:

Møntergården.

Den Fynske Landsby.

H. C. Andersens Hus.

H. C. Andersens Barndomshjem.

H. C. Andersens Museum.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce