Annonce
Ugeavisen Odense

Tuyen Phan og UngEnergi Odense vinder verdensmålspriser

Tuyen Phan har stiftet Flash Your Trash, hvor hun yder en stor indsats for blandt andet at sætte fokus på plastikforureningen i naturen. Foto: TBMFILM
Tuyen Phan, som har stiftet Flash Your Trash, vandt torsdag aften verdensmålsprisen Hverdagsaktivisten 2019. Verdensmålsprisen Ungeprisen gik til UngEnergi Odense. Ved arrangementet blev der også uddelt hovedprisen Odense Verdensmålspris og sideprisen og Klimaprisen.
Annonce

Odense: Tuyen Phan arrangerer affaldsevents, der kombinerer fremme af sociale relationer, fællesskaber, sundhed og trivsel, kunst m.m. De såkaldte Trash Walks annoncerer på facebook og instagram, hvorefter alle interesserede kan deltage i gåturen, hvor der undervejs samles affald op. Det indsamlede affald fotograferes og lægges på Flash Your Trash’s profiler facebook og instagram. Ofte støtter lokale forretninger gåturene ved at give fx kaffe til deltagerne, og på den måde skabes der rum til at indgå nye sociale relationer.

Det var en glad Tuyen Phan, der modtog diplomet for Hverdagsaktivisten:

- Jeg har stiftet Flash Your Trash, fordi jeg har en stor kærlighed til Odense, naturen og ikke mindst vores planet. Jeg er magaglad for at få prisen og håber, at de lokale affaldsindsamlinger kan inspirere andre til at gøre det samme, så Flash Your Trash, som et bottum up projekt, er med til at sætte fokus på fx plastikforureningen i naturen, fortæller Tuyen Phan.

Samler en hel generation

Ungeprisen gik til UngEnergi Odense for organisationens indsats med at samle en hel generation om at standse klimaforandringerne gennem bl.a. videnformidling og kampagner.

UngEnergi Odense arbejder med at formidle viden om klimaforandringer og de gavnlige handlinger, man selv kan gøre for at mindske sine egne påvirkninger på jordens klima. Det gør organisationen f.eks. ved at afholde og deltage i arrangementer, som handler om klima. Konkret har UngEnergi Odense i flere år været med til at opbygge affaldssorteringen på Heartland Festivalen og har også lavet et debatarrangement om klima, miljø og energi på Syddansk Universitet.

Det var en glad Mads Schjerbech, projektkoordinator i UngEnergi Odense, der modtog diplomet for Ungeprisen:

- At vinde denne pris er en stor anerkendelse af vores arbejde med at motivere andre unge mennesker til at tage klimaet seriøst. Det er vi stolte af, og vi håber, at vi kan bruge prisen til at skaffe endnu mere opmærksomhed omkring de globale problemstillinger, som verdensmålene handler om. For der er ganske enkelt brug for konkret handling lige nu, fortæller Mads Schjerbech.

Hovedpris til emballageproducent

Odense Verdensmålspris gik til emballageproducenten Plus Pack A/S for virksomhedens mangeårige systematiske indsats med bæredygtighed, som de seneste år er koblet til FN´s Verdensmål. Klimaprisen gik til de to ph.d.-studerende Anders Winther Mortensen og Kasper Dalgas Rasmussen, Institut for Kemi- Bio- og Miljøteknologi, SDU. De fik prisen for deres forskning og arbejde for klimaet og et dansk samfund frit af fossile brændstoffer.

Tuyen Phan fik overrakt verdensmålsprisen Hverdagsaktivisten 2019 af Tine Gudrun Pedersen. Foto: Odense Kommune
Mads Schjerbech, UngEnergi Odense, kunne foran en propfyldt festsal på Odense Rådhus modtage diplom for Ungeprisen 2019 af medlem af Odense Bæredygtighedsråd Susanne Crawley. Foto: Odense Kommune
Bæredygtigheden er for alvor kommet på dagsordenen de seneste år. Foto: TBMFILM
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce