Annonce
Ugeavisen Odense

Tv-vært har familien i Italiens hårdest ramte område: Mange danskere har misset alvoren

Annonce
Karin Cruz Forsstrøm, nyhedsvært på TV 2: - Covid-9 er kommet som lynet fra en klar himmel. Som en ræv om natten. Selvom vi, via medierne, var advaret om det, tog det alligevel pusten fra de fleste.
Som ansat på TV2 er jeg en del af det nationale kriseberedskab, og det betyder, at min arbejdsplads kører på laveste blus. Det vil sige at langt størstedelen er sendt hjem, og alle, der kan arbejde hjemme, skal gøre det. Det vil sige, at Kvægtorvet er mere eller mindre affolket, og kun de absolut nødvendige funktioner, der sikrer at vi kommer i luften med Nyhederne, kører.
Det føles underligt og tomt. Men vi må tilpasse os situationen. Jeg spritter af og forsøger at holde afstand, men det er selvfølgelig svært. Jeg er en af dem, der holder af kram og high-fives, så hverdagen er udfordret på det fysiske.
Men vi skal i luften! Vi er forpligtet til at levere nyheder til danskerne og det er en stor befrielse, at kunne komme i luften hver dag med vigtige informationer. Derfor er det vigtigt at mine kollegaer og jeg holder os raske, så vi kan udkomme. Bliver jeg sløj, må jeg blive hjemme.
Privat har vi aflyst alt. Sidst vi mødtes med nogen, var i sidste uge. Det er en ny virkelighed, vi skal implementere, men det er det eneste rigtige. Størstedelen af min familie bor i det værst ramte område i Italien, så derfra ved jeg, at Covid-19 skal tages alvorligt, hvilket mange danskere desværre har misset. Dernede er rigtig mange døde på kort tid, og det samme vil ske her, hvis vi tager for let på det. Jeg skulle have besøgt dem i sidste uge men måtte aflyse. Har planlagt en anden tur til Italien i april, men den bliver nok heller ikke til noget. Sådan er det.
Vores 11-årige Rosa tager det hele fint. Vi taler om Covid-19, når der er behov, men blæser det ikke op. Hun spørger lidt, og vi svarer. Hun savner sine venner fra skolen og dans, men heldigvis har hun sin bedste ven i vores hund Tarzan, så hun får tiden til at gå. Hun laver skoleskema hver dag, og med Aula ligger opgaverne lige for.
Vores hverdag fortsætter, men i en ny form. Mine tanker går til alle dem, der knokler for at holde sundhedsvæsenet kørende, og alle dem, som skal møde kunderne i fødevarebutikkerne. De holder fanen højt. Tak for det. Og så tænker jeg på dem, som er afskåret fra deres kære i en svær tid.
Det er en tid, der går over i historien. Desværre med mange tab og mange svære tiltag. En stor indgriben i vores privatliv som vi forhåbentlig kan lære af. Først nu begynder børnene at savne deres hade-fag. Først nu tænker vi for alvor over den reelle risiko, som læger og sygeplejersker står med dagligt, og først nu indser vi for alvor betydningen af at være samme fysisk i skolen, til fritidsaktiviteter og privat. Og så er det et farvel til de goder, som mange tog for givet med flyrejser på tværs af Jorden, slentreture i Paris og hyggelige koncerter. Vesten har fået stolen sat for døren. Nu smager vi noget af den virkelighed, som andre mindre bemidlede lande har døjet med i årtier. De har aldrig kunne vælge velfærd og uddannelser til, rejse ud i verden og kurere deres syge.
Den store vinder bliver klimaet... så måske er det naturen, der slår tilbage på mennesket.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce