Annonce
Ugeavisen Odense

Tvunget til at tænke nyt: Coronavirus giver dyrskuepladsen nyt liv

Normalt er det køer, heste og får, der lokker gæsterne til dyreskuepladsen i Odense, der siden starten af 1960'erne har dannet rammen om Det Fynske Dyrskue. Men fremover skal andre dyr og aktiviteter skabe liv på pladsen året rundt. Arkivfoto: Sugi Thiru
Folkene bag Det Fynske Dyrskue vil gøre dyrskuepladsen til en attraktion, som børn og voksne har lyst til at besøge hele året rundt. Første nyhed er et nyt grønt område med insekthoteller og æbletræer, der bliver indviet til marts.

Odense: Der er normalt masser af liv og glade køer, når Det Fynske Dyrskue trækker op mod 40.000 gæster til dyrskuepladsen i Odense i juni. Men når de mange gæster og de lokale landmænd tager hjem igen, er det først og fremmest mågerne, der har glæde af den store plads.

Det vil folkene bag dyrskuet dog nu have ændret på. Med støtte fra Odense Kommune har de derfor lavet et nyt område på pladsen, hvor der er plantet æbletræer og lavet insekthoteller.

Det fortæller dyrskuechef Sara Ekknud Windell.

- Vi drømmer om at skabe mere liv på dyrskuepladsen året rundt. Det skal blandt andet ske gennem dyrene og insekterne, som skal være med til at få naturen helt ind på dyrskuepladsen. Børnene må gerne lære, at der ikke kun er køer og heste på pladsen, men at det også er muligt at se og studere insekter som bier og regnorme, siger Sara Ekknud Windell.

Det er Odense Kommune, der har finansieret projektet og by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) er ikke i tvivl om, at det er en god idé.


Jeg hører ofte, at dyrskuet er sådan en støvet, lidt gammeldags event, men jeg tror på, at de nye tiltag åbner fynboernes øjne for, at Det Fynske Dyrskue er moderne og kan give mange gode oplevelser.

Sara Ekknud Windell, dyrskuechef


- Vi ser hele tiden på, hvordan vi kan få de grønne områder i Odense til at træde endnu mere i kraft. Og da vi hørte om dyrskuets ide med det grønne område, var vi med det samme med på ideen. Jeg håber, at det nye område kan være med til at skabe endnu mere liv i området for dem, der bruger dyrskuepladsen eller går ture i området, siger Christoffer Lilleholt

Annonce

Flere nyheder på vej

Æbletræerne er allerede plantet i området, der formelt vil blive indviet torsdag den 25. marts. Og på det tidspunkt kan der måske allerede være mere at fortælle omkring dyrskuepladsens fremtidige brug.

Dyrskuechef Sara Ekknud er gået i gang med at gentænke dyrskuet og brugen af dyrskuepladsen. Privatfoto

- Det grønne område er blot første af en lang række nye aktiviteter, der samlet set skal løfte livet på og omkring dyrskuepladsen, og jeg håber, at alle vores nye initiativer kommer til at rykke ved fynboernes holdning til Det Fynske Dyrskue. Jeg hører ofte, at dyrskuet er sådan en støvet, lidt gammeldags event, men jeg tror på, at de nye tiltag åbner fynboernes øjne for, at Det Fynske Dyrskue er moderne og kan give mange gode oplevelser, siger Sara Ekknud Windell og tilføjer:

- Jeg håber, det vil betyde, at folk ser dyrskuepladsen som noget, der ikke bare er levende de få dage i juni under dyrskuet, men at de ser pladsen som et fantastisk område i Odense, som de har lyst til at besøge hele året rundt.

Annonce

Tvunget til nytænkning

De nye tanker om Det Fynske Dyrskue og dyrskuepladsen blev nærmest tvunget frem i forbindelse med forårets corona-nedlukning og aflysningen af det traditionelle dyrskue, der blev afviklet for første gang i 1882.

Det Fynske Dyrskue

Det Fynske Dyrskue blev afviklet for første gang i 1882 og er dermed landets ældste dyrskue.

Siden 1961 er det blevet afviklet på dyrskuepladsen i Odense.

Børnedyrskuet er blev afholdt siden 1953 og er Nordens største.

Det næste dyrskue bliver efter planen afviklet i dagene mellem den 11. og 13. juni.

Her stod man med et valg om at afvikle eller udvikler, fortæller Sara Ekknud Windell.

- Vi havde to valg, da corona brød ud. Vi kunne lukke øjnene, græde lidt og tage en lang ferie, eller vi kunne hoppe i arbejdstøjet. Havde vi ikke valgt det sidste, havde vi aldrig fundet ud af, at det godt kunne lade sig gøre at forny Det Fynske Dyrskue, og at vi sagtens kan være digitale, selv om vi er en begivenhed, der har rødder tilbage fra 1800-tallet som et fysisk samlingssted. Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi vil føre nogle af de innovative ideer med videre til dyrskuet i 2021, og at det vil resultere i et meget stærkere dyrskue hele året, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce