Annonce
Ugeavisen Odense

Uddannelse: Tietgen bygger ny skole på Odense Havn

Tietgen investerer i det sidste ledige grundstykke i City Campus på Odense Havn. Pressefoto
Tietgen investerer i det sidste ledige grundstykke i City Campus på Odense Havn for at bygge en ny skole til Tietgens erhvervsuddannelser inden for bl.a. handel, detail, kontor og event.
Annonce

Tietgen ønsker at etablere en ny og moderne skole på Odense Havn, efter parterne har underskrevet en betinget købsaftale af det sidste grundstykke ved Toldbodgade/Lerchesgade. I dag er eud og eux-uddannelserne ved Tietgen Business placeret i det store kontorkompleks ved Ejlskovsgade og Lerchesgade. Når den nye skole står klar, samler Tietgen Business uddannelser og en række administrative funktioner for hele Tietgen i det nye byggeri ved City Campus. Byggeriet forventes færdigt i 2024.


Jeg vil gerne rose vores samarbejde med Odense Havn, Odense kommune og Undervisningsministeriet, som alle har delt vores vision for en ny erhvervsskole

Annette Vilhelmsen, direktør på Tietgen


Direktør på Tietgen Annette Vilhelmsen ser frem til, at byggeriet kan begynde.

Direktør på Tietgen Annette Vilhelmsen ser frem til, at byggeriet kan begynde. Pressefoto

- Vi glæder os til at kunne tilbyde vores elever flotte og moderne rammer i 2024. Vi har en unik mulighed for at blive en del af et fantastisk miljø, og vi ønsker at investere i moderne uddannelser til fremtidens arbejdsmarked. Vi ser meget frem til at udvide det allerede stærke samarbejde, vi har med de andre uddannelser på City Campus i UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og VUC Fyn. Sammen udgør vi et stærkt ungdoms- og uddannelsesmiljø i Odense centrum i mange år frem. Der vil altid være brug for undervisning, og vi vil have behov for at mødes og blive inspireret sammen – også i fremtiden, fortæller Annette Vilhelmsen.

Tietgen Business bor i dag til leje, og i fremtiden vil flytningen give en løbende driftsbesparelse, som skal komme uddannelserne til gode. Finansieringen til det store skolebyggeri sker gennem en stor egenfinansiering som følge af dels tidligere frasalg af ejendomme og dels sund økonomisk drift gennem mange år.

Bestyrelsesformand på Tietgen Peter Zinck forklarer: - Tietgen er en økonomisk veldrevet uddannelsesinstitution, som i et halvt århundrede har været en betydende aktør på det fynske uddannelseskort. Investeringen i en ny skole ved den grønne kile og City Campus er både en økonomisk fornuftig og uddannelsesmæssig god beslutning. Bestyrelsen ønsker med byggeriet at skabe de bedste rammer for fremtidens uddannelser. Vi glæder os meget til at følge arbejdet med at forme den nye skole, fortæller formand Peter Zinck.

Et byggeri af denne type og størrelse involverer mange parter og myndigheder.

- Jeg vil gerne rose vores samarbejde med Odense Havn, Odense kommune og Undervisningsministeriet, som alle har delt vores vision for en ny erhvervsskole. Der er mange interesser og en række forbehold, man skal være opmærksomme på, når man etablerer et byggeri af den størrelse. Det har været en meget konstruktiv og kompetent proces mellem alle parter, understreger direktør Annette Vilhelmsen. B

Byggeprojektet skal i sidste ende godkendes af Folketingets finansudvalg, der overvåger investeringer på det statslige område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Dexter: Dire Straits Jam

Annonce