Annonce
Ugeavisen Odense

Uheld satte mandskabet på prøve: Allerups livreddere holdt hovedet koldt i den stegende hede

Endelig kunne der plaskes til den store guldmedalje. Foto: Kristian Isaksen
Der var ikke en finger at sætte på indsatsen fra personalet i Allerup Gamle Have, da de noget uvant var nødsaget til at lukke bassinet.
Annonce

Allerup: - I kan desværre ikke hoppe i vandet lige nu.

Skuffelsen lyser ud af øjnene på et brødrepar, der havde forceret de bløde asfaltveje i det sydøstodenseanske for at køle krop og hoved i Allerup Gamle Haves bassin.

Livredderen, der meddeler den sørgelige nyhed, lader nu heller ikke til at være specielt begejstret for at være budbringer.

Heldigvis er gæsterne forstående. Man skyder ikke kuréren. Og der er trods alt en årsag til, at selve hovedattraktionen i haven er lukket land.

- Vi ved ikke helt, hvad der er sket, men vi tager med jævne mellemrum vandprøver for at teste kvaliteten. Og pludselig kunne vi se, at værdierne var meget høje. I den situation er vi forpligtet til at lukke bassinet, fortæller Maja Stina Eriksen, der, udover at være livredder, også får fornøjelsen af at agere laborant.

Procedurerne blev fulgt til punkt og prikke og livredderne havde tillid til, at maskinen nok skulle hjælpe dem. Foto: Kristian Isaksen

- Det er sådan noget, man lærer hen ad vejen, og maskinen fortæller os undervejs, hvad vi skal trykke på og hvad vi skal tilsætte. Det er meget nemt.

Annonce

Muligvis opkast

Avisen er kommet på impulsivt besøg. Og skal man tro livredderne, kunne vi ikke have valgt et værre tidspunkt, når hensigten var at få lidt reportagebilleder med hjem.

- Det her er ikke noget, der sker en gang imellem. Jeg har faktisk aldrig oplevet, at det er sket før, siger Maja Stina Eriksen, og livredderkollegaen nikker.

Et uheldigt tidspunkt.

Hvad er der sket med vandet?

- Vi kan kun gætte, men vi tror, det er opkast. På prøverne kan vi se, at kloret binder sig meget kraftigt til noget i den ene side af bassinet. Og hvis det var afføring ville vi nok kunne se det i vandet.

Tiden går. Termometret har rundet 30 grader. Gæsterne har orienteret sig imod skyggerne rundt om på oasens areal og flere kommer til.

Livredderne gør deres pligt, selvom det tavse pres fra de badehungrende gæster er tiltagende.

- Vi tager lige en ny prøve. Den sidste så bedre ud, men var stadig for høj.

Annonce

Forløsning

Maja Stina Eriksen henter en sjat vand og fører den med sig ind til maskineriet. Hælder op og tilføjer efter displayets befalinger de forskellige ingredienser.

En tom bjælke lyser op. Fra venstre imod højre fyldes den op af farvede pixels. Den loader.

Alle holder vejret.

Bassinet i Allerup Gamle Have blev for en sjælden gangs skyld lukket. Foto: Kristian Isaksen

- Nu er den færdig.

Semi-laboranten stirrer intenst på skærmen.

Derpå kigger hun op.

- I kan gå i vandet! Alle sammen! I må hoppe i vandet!

Som jul i august. Vantro spørger gæsterne i den modsatte ende af bassinkanten, om jungletrommernes hastigt dunkende antydninger kan være rigtige.

De efterfølgende plask i vandet må være et godt nok vidnesbyrd og snart er alle hoppet i for at tage brodden af de 30 stegende grader.

Euforien er total.

- Sikke noget. Lad os krydse fingre for, det ikke sker igen, griner de to, og efterlader gæster og journalist med et indtryk af, at i deres hænder kan man være helt tryg.

I Allerup kan livredderne redde dig på flere måder.

Maja Stina Eriksen (th.) og Marianne Petersen gjorde deres job efter alle kunstens regler. Hos dem er man i trygge hænder. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce