Annonce
Ugeavisen Odense

Ulrik havde egentlig aldrig overvejet Løvbjerg: 25 år senere er han her endnu

Ulrik Rasmussen med 25 år yngre Ulrik Rasmussen i baggrunden. Foto: Kristian Isaksen
Det stod aldrig skrevet i stjernerne, at Ulrik Rasmussen skulle være købmand i Løvbjerg - nu har han stået i spidsen for butikken i 25 år takket være årvågenhed og en god portion mod til at ændre de ting, man ellers aldrig piller ved.

Tarup: - Hvem er det til venstre, spørger en gæst efterfulgt af en latter.

Værten, som spørgsmålet er stilet, er Ulrik Rasmussen. Han gransker billedet og klør sig på hagen.

- Ja, det er utroligt, hvad der sker på 25 år.

Annonce

I 1996 prydede de brune lokker på toppen af hans hoved. I dag er der ingenting. På sin vis er transformationen symbolsk.

Ulrik Rasmussens udseende har ændret sig i takt med Løvbjergs forandringer. Det meste er dog stadig det samme - men jobbet som købmand har fået mange flere lag.

Ulrik Rasmussen før og nu. Umiddelbart afviser han at tage 25 år mere. Foto: Kristian Isaksen

I dag gør han ting, man aldrig kunne have forestillet sig i 1996.

- Vi gjorde noget, der ellers var utænkeligt for at sænke omkostningerne. Vi kunne spare store mængder tid på at have lagerhylder i butikken ovenover de varer, kunderne kan tage af. Det gjorde os meget mere effektive, fortæller Ulrik Rasmussen, der, som kaptajn på et skib i et uroligt hav, er klar over, at det kræver konstant årvågenhed at navigere uden om isbjergene.


Jeg havde min barndom i Søhus, så jeg var sådan set meget tæt på at vende hjem, selvom Løvbjerg faktisk aldrig er et sted, jeg havde set mig selv i som købmand. Det var også en temmelig rask beslutning. Jeg sendte ansøgningen sidst i maj og blev ansat 1. juni. Det gik stærkt, men jeg har aldrig fortrudt

Ulrik Rasmussen


- Da jeg begyndte i Løvbjerg var der ikke mange konkurrenter i området, men med tiden skød discountbutikkerne op rundt om. Det gør jo, at man hele tiden må tænke nyt, for selvom vi har loyale kunder, så hører de relationer fortiden til. Endnu er jeg stadig på fornavn med mange af dem, men det kan vi ikke overleve på alene. Hvis vi står stille, så dør vi langsomt.

Gad ikke København

Ulrik Rasmussen er nærmest blevet synonym med Løvbjerg, men før 1996 tydede intet på, at han skulle slå sine daglige folder i Tarup.

Han havde forladt hjemstavnen i Odense for at blive varehuschef i en Kvickly i København. Han lærte dog aldrig rigtigt at holde af livet i hovedstaden og derfor var jobopslaget som købmand i Løvbjerg en kærkommen mulighed for at tage afsked.

- Jeg havde min barndom i Søhus, så jeg var sådan set meget tæt på at vende hjem, selvom Løvbjerg faktisk aldrig er et sted, jeg havde set mig selv i som købmand. Det var også en temmelig rask beslutning. Jeg sendte ansøgningen sidst i maj og blev ansat 1. juni. Det gik stærkt, men jeg har aldrig fortrudt. Det fede ved at være købmand i en Løvbjerg er, at man selv får lov at sætte sit præg og bestemme, hvordan butikken ser ud. Det er i Løvbjergs ånd, at købmændene har frihed, fortæller han.

Den frihed brugte han blandt andet til lagerhylde-tricket.

Disse gange har Ulrik Rasmussen haft sin hverdag på i 25 år. De betyder mere for ham, end man sådan lige skulle tro. Foto: Kristian Isaksen

Og til at fjerne delikatesse-afdelingerne, som dog rykker ind igen.

- Det gamle er det nye. På et tidspunkt fjernede alle butikker deres delikatesser, fordi der kom meget mere fokus på discount. Nu er skuden vendt igen. Folk vil gerne have kvalitet og de har fået flere penge til at handle. Så den bølge er vi selvfølgelig med på.

Annonce

Ja tak

Endelig er der hele facebook-delen, som ingen kunne have forudset i de efterhånden fjerne 90'ere.

- Det er også et greb, vi har kunnet skrue på. Vi kører rigtig mange ja tak-tilbud, og det har virkelig gjort noget for vores omsætning, fordi kunderne typisk også bliver og handler. Det er også på Facebook, at kunderne kontakter os. På den måde kan jeg svare dem, om klokken er 15 eller 22.

Du svarer klokken 22?

- Ja. Jeg lever og ånder for at være købmand. Det vil sige, jeg skal give kunderne den bedst mulige betjening. Jeg kan ikke garantere, at jeg læser beskeden med det samme, men hvis jeg gør, så svarer jeg, siger købmanden, der føler sig klar til resten af sin tid i Løvbjerg.

- Jeg er 53 år og kan gå på pension som 69-årig. Der kan ske meget på 16 år, men jeg føler mig godt rustet. Det går godt her. Vi har mest haft gode år siden 1996 og som det er lige nu, fortsætter vi i det positive spor. Det er også et vidnesbyrd, at Løvbjerg udvider indenfor den nærmeste fremtid med yderligere to butikker. Vi er kun 15 i familien, så det er en procentuel ret stor stigning.

Allerede ved 13-tiden var Ulrik Rasmussen blevet godt begavet, selvom receptionen varede helt til klokken 16. Foto: Kristian Isaksen

Da den fjerde gæst har banket på døren, vil avisen ikke længere holde på købmanden. Han skal ud og svare på flere spørgsmål om, hvem manden til venstre på plakaten er.

I det mindste kan Ulrik Rasmussen glæde sig over, at tidens tand ikke kan slide mere hår af, når næste jubilæum nærmer sig.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Lyttefestival: Slå ørerne ud i Odense

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Børnegrafik på Fyns Grafiske Værksted

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Odense: Sommerferie sjov i Vollsmose

Ugeavisen Odense

Største iværksætterfestival nogensinde i Odense

Ugeavisen Odense

Cirkusfestival: Dynamo indtager Byens Ø

Ugeavisen Odense

Sanselig akrobatik: Mærk teknologiens skyggesider i Duo Masawas forestilling

Ugeavisen Odense

Billetsalget svigter: Tommelise savner dig i Den Fynske Landsby

Ugeavisen Odense

Efter professionel fodboldkarriere: Sune Heilbo er faldet for golf

Ugeavisen Odense

Kan den holde: Vægten af kærlighed

Ugeavisen Odense

To mænd fængslet for groft gaderøveri: Gav 22-årig en gedigen flænge i hovedbunden

Ugeavisen Odense

Opgivet af systemet: Anja smed 50 kg og vendte tilbage for fuld udblæsning

Ugeavisen Odense

Efter 23 år: Søren og konen siger farvel til tronen

Ugeavisen Odense

Til komikere og deres publikum: Hele landet skal snakke om HCA Comedy Festival

Ugeavisen Odense

Flere regionale strækninger er blevet Orange

Ugeavisen Odense

Efter fodboldkarriere i Spanien: Nicolai udlever sit eventyr i Stenløse

Ugeavisen Odense

Golftalent går i arv: Esben har golf i blodet

Ugeavisen Odense

Akrobatik og dans sammenvævet i en morsom forestilling: Mød ægteparret Mr. og Mrs. Twistly og deres upålidelige grammofon

Ugeavisen Odense

Sommerguide: Her finder du Odenses mest populære gårdhaver

Ugeavisen Odense

Nyt vietnamesisk takeaway-sted i midtbyen: Vita udlever sin mors restaurant-drøm

Ugeavisen Odense

Kåre har omdannet gammel Citroën HY til kaffevogn: Velodrom fortsat lukket, men nu er der alligevel lidt godt nyt

Ugeavisen Odense

Portvinsfestival.dk vender tilbage i 2021 med en “Premium”-billet

Ugeavisen Odense

Schiang Living åbner ny butik med nyt koncept: - Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad mærket hedder

Ugeavisen Odense

Nyt H.C. Andersens Hus: Nu er der ørebøffer til gæsterne

Annonce