Annonce
Ugeavisen Odense

Ungarsk Vinstue siden 1935

Connie og hendes mand Arne siddende foran Ungarsk Vinstue. Foto: Hasse Frimodt

For 10 år siden overtog Arne og Connie Jørgensen Ungarsk Vinstue som har eksisteret siden 1935 i Bredstedgade, og ægteparret har absolut ingen planer om at lukke det populære værtshus.

Annonce
Annonce

Se video fra Ungarsk Vinstue

Ungarsk Vinstue

Ungarsk Vinstue

Ejere: Arne og Connie Jørgensen

Bredstedgade 2

Åbent: Mandag-onsdag kl. 9-19, torsdag og fredag kl. 9-22, lørdag kl. 11-22 og søndag kl. 11-18

Ungarsk Vinstue har eksisteret siden 1935 i Bredstedgade 2. Foto: Hasse Frimodt
Annonce

Interview med ejerne

Efter at have gået forbi Ungarsk Vinstue i mange år på vej til Ugeavisen Odense, valgte jeg forleden at besøge stedet og finde ud af, hvad det er for et værtshus. Indehaverne Connie og Arne Jørgensen sad og drak deres morgenkaffe sammen, alt imens de sad og læste dagens friske avisnyheder. De tog pænt imod min ankomst og bød på kaffe, som jeg hver eneste dag må takke nej til, fordi jeg aldrig har lært at drikke kaffe.

I stedet tog vi os en hyggelig snak om Ungarsk Vinstue og ægteparret Connie og Arne Jørgensen.

Arne og Connie Jørgensen overtog Ungarsk Vinstue for 10 år siden. Foto: Hasse Frimodt
Annonce

Værtshus siden 1935

Ungarsk Vinstue har ligget i Bredstedgade siden 1935. Arne og Connie overtog Ungarsk Vinstue for 10 år siden, efter at Arne havde siddet og delt en øl derinde med en god ven.

- Jeg sad og nød en hyggelig samtale over en øl med en god ven. Jeg fik sagt til min ven, at Ungarsk Vinstue kunne blive rigtig hyggeligt, hvis man lige shinede det lidt op hist og her. Min ven mente, at have hørt, at stedet var til salg. Så vi gik op i baren, og over en øl fik jeg ganske rigtigt at vide, at jeg kunne overtage Ungarsk Vinstue. Jeg tog hjem til Connie og forelagde hende muligheden for at forfølge min gamle drøm om at blive værtshusejer, og heldigvis valgte hun at sige ja til min måske lidt skøre idé. Jeg havde jo aldrig drevet værtshus. Hele mit liv havde jeg været i møbelbranchen, siger Arne.

Connie kendte alt til Arnes planer, og for ti år siden var Arne 61 år, så skulle han nå at afprøve sin drøm var det vist nu det skulle gøres inden alderen begyndte at trykke.

- Jeg tænkte. Okay, lad ham da bare prøve at være værtshusejer et par år, så gider han nok ikke det længere. Jeg arbejdede selv som skolesekretær på Nordfyn, og jeg sagde ja til at hjælpe i Ungarsk Vinstue efter arbejdstid. For tre år siden stoppede jeg og gik på efterløn. Så nu har jeg mere tid til at hjælpe herinde, siger Connie.

Ungarsk Vinstue er holdt i brune farver. Foto: Hasse Frimodt
Annonce

Mange stamgæster

Men hvad er det der gør at et gammelt, brunt værtshus kan overleve i den tid, vi lever i?

- Vi har rigtig mange stamgæster, som kommer her. Det er nu ti år siden, vi overtog Ungarsk Vinstue, og selvom der jo af naturlige årsager falder folk fra, så er det altså også sådan, at der kommer nye til. De unge kan godt lide stedet. Her er hyggeligt og alle snakker sammen. Så man er aldrig overladt til at sidde og være ensom. Vi har et godt sammenhold herinde. Vi tager på ture sammen. Forleden var vi omkring 15 personer, der arrangerede en tur på Fyens Væddeløbsbane sammen. En rigtig hyggelig oplevelse. Vi afholder billardturneringer, julefrokost, man kan blive medlem af vores Sparreforening, vi afholder hvert år Oktober Fest. Jeg tror, det er det gode sammenhold, der gør at et værtshus som Ungarns Vinstue kan eksistere år efter år, siger Arne.

På hjørnet af Bredstedgade og Kochsgade ligger Ungarsk Vinstue. Foto: Hasse Frimodt
Annonce

Lykkehjul og rafling om priserne

Arne og Connie har også skabt et par sjove ting, som kunderne elsker at deltage i. Alle hverdage kl. 16-17 kan man bestille sine drikkevarer, og efter bestillingen kan kunden dreje på "Lykkehjulet". Er man heldig lander lykkehjulet ud for 0 kroner pr. genstand, og er man uheldig kan det koste 22 kroner pr. genstand. Ligeledes kan man lørdag og søndag kl. 11-12.30 slå med tre terninger og det øjnene viser koster hver genstand man har bestilt.

- Det er et par sjove tiltage som gæsterne og jeg selv har meget grin med. Der er stor spænding når der kommer en og siger han vil gi en omgang til hele huset, og når han så drejer, er alle spændt på, hvad beløbet lander på pr. genstand. Lander den på 0 kroner i lykkehjulet, jubler hele værtshuset. For så hænger jeg jo på regningen, griner Arne.

Arne tester billiardbordet. Foto: Hasse Frimodt
Annonce

Ingen planer om at stoppe

Nu er det 10 år siden Arne og Connie overtog Ungarsk Værtshus og de har absolut ingen planer om at stoppe.

- Vi elsker Ungarsk Vinstue. Vi lægger rigtig mange timer hernede. Som regel bruger jeg omkring 50 timer om ugen, men de sidste tre uger har jeg faktisk arbejdet 74 timer om ugen, fordi jeg har været her hver eneste dag fra værtshuset åbner, til det lukker, siger Arne.

Connie kører som regel Arne ind om morgenen. Så sidder de og hygger med en kop kaffe, og ved 10 tiden kører Connie hjem. Omkring kl. 16.30 vender hun tilbage til Arne og Ungarns Vinstue, hvor hun hjælper til indtil lukketid. Og sådan fortsætter parret de næste mange år. For selvom der på et tidspunkt gik rygter om, at Arne og Connie ville stoppe som ejere af Ungarsk Vinstue, så kan de her i Ugeavisen Odense fortælle, at de ikke aner, hvor de rygter kommer fra.

- Vi har på ingen måde tænkt os at stoppe foreløbig. Vi elsker vores liv, vores stamgæster og Ungarsk Vinstue, siger Arne og Connie.

Arne og Connie Jørgensen siddende i den hyggelige afdeling i Ungarsk Vinstue. Foto: Hasse Frimodt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce