Annonce
Ugeavisen Odense

Unge GOG’ere er fløjet fra reden og landet i Odense

Frederik Andersen tog et delvist spring sidste år, da han flyttede sammen med sine holdkammerater Frederik Clausen og Niclas Kirkeløkke. Foto: Ida Mikkelsen/GOG
GOG-spillerne bruger det meste af deres liv i sportstøj med harpiks på fingrene og på et gulv, der måler 20x40 meter i den lille sydfynske landsby Gudme. Men når de har svedet af og kører hjem, går turen til Odense for langt de fleste af spillerne på holdet.
Annonce

Odense: At stå på egne ben er altid en stor udfordring, og det gælder også for håndboldspillerne i GOG, hvor mange har været vant til at bo på Oure og få serveret måltider flere gange om dagen men nu selv skal handle og lave aftensmaden i deres nye omgivelser i Odense.

Det positive er, at man kan sove længere end på Oure, hvor der var morgenmad kl. 7.30 hver dag. Det negative er, at man jo så selv skal både købe og lave maden. Det er ret udfordrende for mig

Emil Buhl Lærke

Annonce

Springet som rigtig voksen

Frederik Andersen flyttede allerede i 2015 fra Sjælland og til Oure for at gå på kostgymnasium og spille håndbold. Sidste sommer tog han springet som rigtig voksen, da han efter sin gymnasieeksamen flyttede til Odense for at bo i lejlighed med de mere rutinerede holdkammerater Frederik Clausen og Niclas Kirkeløkke.

- Hvis ikke det havde været for dem, havde jeg nok været lidt fortabt det første år. De hjalp med at finde ud af, hvordan det hele hænger sammen, når man bor ude, og så var det jo nemt at flytte ind i en lejlighed, hvor alt var købt i forvejen, lyder det fra Frederik Andersen, der nu er flyttet i en ny lejlighed i Odense med Emil Buhl Lærke, der er på egne ben for første gang.

- Jeg prøver at lære ham om, hvad der er vigtigt, men det er ikke altid han lytter efter. Han er god til at skubbe tingene til sidste sekund, og det er jeg ikke helt tilfreds med, lyder det fra Frederik Andersen.

Annonce

Sorte og hvide sider

Emil Buhl Lærke har tilbragt de seneste fire år på Oure, hvor han har gået på gymnasium og højskole. På den måde er han blevet vænnet langsomt til tilværelsen som rigtig voksen. Springet til egen lejlighed har dog både sorte og hvide sider.

- Det positive er, at man kan sove længere end på Oure, hvor der var morgenmad kl. 7.30 hver dag. Det negative er, at man jo så selv skal både købe og lave maden. Det er ret udfordrende for mig, vurderer Emil Buhl Lærke, der erkender, at han ikke er lejlighedens største ordensmenneske. - Jeg har mine perioder, hvor jeg gør alt rent, men der kan godt gå lidt lang tid imellem de perioder, siger han.

Emil Buhl Lærke skal lære at klare sig selv efter fire år på gymnasie og højskole i Oure. Foto: Ida Mikkelsen/GOG
Annonce

Kvindelig assistance

Et par kilometer derfra bor Mathias Gidsel, der netop er flyttet i sin første egen lejlighed. I modsætning til holdkammeraterne har han fået kvindelig assistance fra kæresten Thea, der også er på helt egne ben for første gang i livet.

Mathias Gidsel flyttede hjemmefra sine forældre i Skjern i en alder af kun 15 år, da han drog afsted på Oure efterskole i 9. klasse, og siden fulgte fem år i Oure. Kæresten Thea kommer også fra Oure, hvor hun dog var et år mindre end Mathias. - Det kan tydeligt mærkes. Jeg er langt mere moden, fordi jeg har haft det ene år mere på egne ben, konstaterer Mathias Gidsel, der dog ikke får opbakning på det punkt, og i det hele taget fornemmer man i løbet af samtalen, at Thea kan tage en stor del af æren for, at det fælles hjem fungerer.

Det gælder ikke mindst, når det kommer til indretningen, hvilket Mathias Gidsel også gerne erkender.

- Thea er kommet med alle forslag, hvor jeg til tider har sagt nej. Men ellers har jeg været med på næsten alt, hun foreslog. Det har virkelig været hårdt at skulle male, slibe gulv, sætte billeder op og så videre, siger han.

Men den observation får ikke lov til at stå uimodsagt.

- Det er ellers ikke mange af de opgaver, du har stået for. Det har jeg fixet, imens du har været til træning, griner kæresten, der også gerne bærer ansvaret for husstandens indkøb.

- Hvis det stod til Mathias, ville vi spise det samme til aftensmad hver eneste dag: Bøf, pomfritter og bearnaisesovs.

Hvor kæresten næsten er enerådig, når det kommer til indkøbene, så er oprydningen imidlertid en fælles opgave. Sådan da.

- Vi er begge to ordensmennesker, og vi deles om at holde hjemmet pænt, slår Gidsel fast, før han bliver afbrudt igen

- Jeg har ofte ordnet vores begge vasketøj og lagt det sammen. Og efter at have afleveret Mathias’ andel i vindueskarmen i soveværelset, så kommer det bare aldrig længere. Selvom der blot er én meter derfra og ind i skabet, lyder det, før Gidsel hurtigt forklarer sig. - Det er bare nemmere at have træningstøjet til at ligge fremme, da jeg jo bruger det hver eneste dag. Dog vil jeg give ret i, at det ikke er så kønt at se på, siger han.

Emil Buhl Lærke og Frederik Andersen er dette år flyttet sammen i en delelejlighed i Odense. Foto: Ida Mikkelsen/GOG
Annonce

Delvis hjemmebane

Med bopæl i Odense kan de unge GOG’ere glæde sig over at være på hjemmebane, når deres hold spiller de internationale kampe, for her lever deres sportshal i Oure ikke op til de specifikke krav. I stedet bliver kampene flyttet til Jyske Bank Arena i Odense, og her kan man opleve håndboldspillernes næste ”hjemmekamp” i Champions League, når IFK Kristianstad fra Sverige kommer på besøg 10. november.

Billetter kan købes via gog.dk

Mathias Gidsel har for vane at lade sit træningstøj ligge i vindueskarmen, hvilket hans kæreste, Thea, ikke er særlig begejstret for. Foto: Ida Mikkelsen/GOG
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce