Annonce
Ugeavisen Odense

Frustration bag baren: Lyt nu til os i restaurationsbranchen

Flemming Berg, indehaver af Kick Off Sportsbar i Overgade, har kæmpe respekt for corona virussen. Foto: Hasse Frimodt
Frustrationen er stor hos Flemming Berg, der er indehaver af Kick Off Sportsbar, som skal lukke klokken 22 hver dag. Det betyder, at folk ikke kan se fodboldkampene til ende i hans sportsbar.
Annonce

Flemming Berg, indehaver igennem 12 år af Kick Off Sportspub i Overgade 45, har kæmpe respekt for corona-virussen. Men han er meget uenig i håndteringen af den. Især overfor restaurationsbranchen.

- Jeg føler simpelthen ikke, man lytter til os, der ved hvad der sker i branchen. Da statsministeren lukkede alt ned tilbage i marts måned, havde hun helt sikkert min opbakning. For corona er ikke noget, man skal spøge med. Den er alvorlig, og derfor skal vi alle tænke os godt om, så længe den er en del af vores samfund, siger Flemming.

Men han forstår til gengæld ikke, at nu hvor man har åbnet op for det meste af samfundet, at hans forretning skal være så hårdt ramt.

- Jeg mister store omsætninger hver eneste dag, når jeg skal lukke klokken 22. Jeg tjener de fleste af mine penge, når folk kommer ind for at se Premier League og Champions League-kampe. Men de meste attraktive kampe er dem, der sendes om aftenen ved 21-tiden, og så er det, jeg har et problem, da folk så kun kan se 1. halvleg, fordi jeg skal lukke klokken 22, siger Flemming Berg.

Kick Off Sportsbar er beliggende i Overgade 45. Foto: Hasse Frimodt

Det forstår Flemming Berg intet af. Han undrer sig over, at han ikke kan have folk siddende og se fodbold til klokken 23 eller 24 , så han kan holde liv i sin forretning.

- Det, der undrer mig, at der er spillesteder, som kan afholde koncerter, der først slutter efter klokken 22.00, hvis bare de lukker for udskænkningen klokken 22.00. Og samme regler gælder også for landets casinoer, som også har lov til at holde åbent langt ud på natten. Men hvorfor kan jeg så ikke også holde åbent for mit publikum, som sidder stille ved borde med stor afstand til hinanden, siger Flemming Berg.

Flemming Berg gør alt for at hans kunder kan føle sig coronasikre. Han har masser af sprit stående fremme til kunderne, han lukke kun 60 gæster ind, som alle skal sidde ned. Ingen må stå fast i baren. Og så står han ofte selv i døren og anviser folk pladser ved bordene.


Da statsministeren lukkede alt ned tilbage i marts måned, havde hun helt sikkert min opbakning. For corona er ikke noget, man skal spøge med

Flemming Berg, indehaver af Kick Off Sportsbar


- Jeg er jo fuldstændig klar over, at corona er en farlig virus, som vi skal tage alvorligt. Men det gør vi også hos Kick Off. Og når vi viser, vi kan håndtere det, så bør vi også have muligheden for at tjene vores penge, så man ikke risikerer en masse konkurser. Jeg kan overleve, fordi jeg tærer på de penge, jeg tjente engang på et boligsalg. Men jeg kan jo ikke blive ved. Hvis ikke jeg begynder at tjene lidt, og det kan jeg ikke så længe jeg skal lukke klokken 22, siger Flemming Berg.

Flemming Berg mener ikke, det er restaurationsbranchen, der er den store skurk i, at der er et højt corona-sygdomstal i Danmark.

- Som jeg læser det, er det mange unge mennesker, der får corona for tiden. Det gør de blandt andet, fordi de er til privatfester, hvor de ikke passer på. Jeg måtte forleden sige nej til en ung fyr, der ville købe engangsglas. Da jeg spurgte ham om glassene skulle bruges til at spille beerpong med, svarede han ja. Så afviste jeg at sælge glassene til ham, men fortalte ham i stedet min klare mening om, at det er den slags, der smitter, og som er med til at ødelægge restaurationsbranchens muligheder for at holde længe åbent og igen kunne tjene penge, så vi kan overleve, siger Flemming Berg.

Da Danmark spillede landskamp mod Island, en kamp der blev sendt i tv klokken 20.45, sad der syv gæster klar til at se første halvleg. Før corona ville der have siddet omkring 100-120 gæster til sådan en kamp. Og kunne Flemming vise hele kampen, er han sikker på, at der ville have været 60 gæster, som han må lukke ind ifølge corona-reglerne.

- Det her kan jeg jo ikke blive ved med at holde til økonomisk. Det er sindssyg hårde tider, og jeg forsøger at gøre alt for at overleve. Jeg har skrevet to mails til DBU, hvor jeg har opfordret dem til, at landskampen mod Island skulle være startet klokken 20, så jeg og andre sportsbarer kunne vise hele kampen. Det ville bare betyde så meget, at folk ved, de kan se hele kampen til ende, og ikke skal gå hjem i pausen. Men jeg har intet svar fået på mine mails fra DBU, siger Flemming Berg.

Flemming Berg og hans ansatte bærer mundvisir, og sørger for at folk trygt kan sidde og se fodbold på storskærmene hos Kick Off Sportsbar. Foto: Hasse Frimodt

Mange af dem, der kommer og ser fodbold og hygger sig hos Kick Off Sportsbar i Overgade er stamgæster, og rigtig mange af dem har vist stedet deres store opbakning.

- Jeg har haft folk, der har købt gavekort herind til og fortalt, de aldrig vil bruge gavekortet, men blot har ønsket at støtte op om stedets overlevelse. Ligeledes var der forleden syv stamgæster fra sydfyn, som kommer engang imellem i en minibus og ser bold på vores storskærme. De købte forleden for 200 kroner virtuel øl hver, mens de sad derhjemme privat og så fodbold. En kamp, de normalt ville have set på Kick Off. Det varmer mit hjerte, når nogen viser så stor gavmildhed, siger Flemming Berg.

Restriktionerne gælder frem til 31. oktober, men Flemming er bange for, at det hele forlænges igen med 14 dage ekstra under samme vilkår som nu, at han skal lukke klokken 22. Men han håber, at kunne råbe politikerne op, eller at tv-selskaberne vil vise kampene, så de kan slutte klokken 22.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Vind to vagtmænd

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Dexter: Dire Straits Jam

Annonce