Annonce
Ugeavisen Odense

Væk fra hotspottene: Pluk jeres egne frugter - dine børn vil elske det

Det er sjovt for de yngste selv at gå rundt og plukke frugten. Foto: Kristian Isaksen
Hos Lindved Frugt er der pluk selv - en aktivitet, der gavner mere, end du umiddelbart går og tror.
Annonce

Lindved: Tænk bæredygtigt. Handl lokalt. Få ungerne ud i naturen. Hold jer væk fra hotspottene. Gør noget sammen som familie.

Der er mange uskrevne krav til os mennesker. Det er hårdt at skulle leve op til dem alle.

Men avisen giver dig her et bud på, hvordan du kan spare masser af tid og energi ved at indkapsle alle fem opfordringer i samme simple manøvre.

Tag til Lindved.

Den lille flække, der befinder sig stik syd for Hjallese og som i geografiske termer vel bedst kan betegnes som en forstad til Højby.

Jep. Det er ret småt.

Den lille bydel har sin egen fredede mølle og navnet på et af Odenses længste vandløb stammer herfra. Og så er der et ridecenter og et vandværk.


Hun ville slet ikke sidde i vognen mere. Nu ville hun selv på jagt. Plukke de - i bogstaveligste forstand - lavthængende frugter. Hvis det var muligt, ville hun have plukket samtlige. Selv dem på jorden, der allerede var belejret af orme og andre dyr.

Fra artiklen


Selvom alle disse fortræffeligheder hver og én bærer på en vis appel, så er det sandsynligvis den sidste attraktion, som vil lokke flest læsere.

Frugtplantagen.

Annonce

Tag en vogn

På et stort, frodigt areal kan du komme helt tæt på naturen - langt fra alle andre mennesker. Du kan selv plukke frugterne, så ingen transport til det lokale supermarked er nødvendig. Børnene elsker det og du handler direkte ved den lokale producent.

Hvor mange rækker og hvor mange sorter af æbler der er, fangede vi ikke, men der var mange - og også en del pærer og blommer. Foto: Kristian Isaksen

Lindved Frugt er som et kinderæg - bare sundere og med bedre legetøj. Og to ekstra overraskelser.

Jeg havde selv min familie med forleden. Der var ganske vist andre familier, men imellem de mange rækker af træer og æblesorter ænsede vi ikke hinanden.

Min datter var ellevild fra første sekund.

- I kan bare tage en vogn, hvis I vil, sagde den smilende dame ved indvejningen.

Det huede den tre-årige pige. Som alle andre i den aldersgruppe nyder hun at blive trukket rundt. Oplevelsen blev ikke gjort ringere af, at hun for første gang i sit liv blev introduceret for, hvor pærer, blommer og æbler har deres oprindelse.

Annonce

Plukker selv

- Du bestemmer, hvad for et vi skal tage.

De store, grønne øjne så undrende op.

- Vi må plukke lige præcis dem, vi har lyst til. Du peger bare. Så løfter far dig op.

De runde øjne blev mere skarpe. Falkeblikket sporede sig ind på sit mål.

- Den der.

Hendes pegefinger lynede i fugleflugt imod et rødt æble på toppen af træet. Jeg bar hende op. Hun hev og sled, men det lykkedes hende til sidst at vriste æblet fri fra sit ophav.

Stoltheden lyste ud af det lille menneske.

En blomme sendes ned højt oppefra. Først til moder, dernæst til datter og til sidst til spanden. Yngste familiemedlem deltog ikke i samlebåndsarbejdet. Foto: Kristian Isaksen

Hun ville slet ikke sidde i vognen mere. Nu ville hun selv på jagt. Plukke de - i bogstaveligste forstand - lavthængende frugter.

Hvis det var muligt, ville hun have plukket samtlige. Selv dem på jorden, der allerede var belejret af orme og andre dyr. Spanden var heldigvis hurtigt fyldt, hvilket fungerede som en logisk stopklods for hendes grådighed.

På vejen hjem snakkede vi om, at det ikke var sidste gang, vi gjorde det - og at vi næste gang burde tage en madpakke med.

Apropos madpakke - så fik børnehaven også lige historien om hendes ud(s)kårne æble, der blev vist frem følgende dag.

Så mange gode effekter af så simpelt et besøg.

Læs mere på lindvedfrugt.dk om åbningstider, priser og sorter. Pluk selv lukkes ned i slutningen af oktober.

En utroligt smuk pære vises frem. Foto: Kristian Isaksen
Selvom æblerne dominerer, så var der masser af pærer. Foto: Kristian Isaksen
Lars Andersen er indehaver af Lindved Frugt. Plantagen har været i familien siden 1947. I de seneste 40 år har gæster selv kunnet plukke frugten. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Vind to vagtmænd

Annonce