Annonce
Ugeavisen Odense

Vaccinationen af byens ældre og sårbare er i fuld gang

Bent Adolfsen på 93 år glæder sig til at modtage sin anden Corona-vaccination, så hverdagen så småt igen kan blive normal. Foto: Tine Boe
Siden Leif Heiselberg den 27. december 2020, som den første odenseaner og også første dansker, blev vaccineret mod Corona, er det gået stærkt. Alle de plejehjemsbeboere, der har takket ja til vaccinen, har fået første stik, og nu går turen til hjemmeboende ældre på 65 år eller derover, som modtager pleje og praktisk bistand fra hjemmeplejen.
Annonce

Odense: Leif Heiselberg blev den første, og siden da er mere end 1250 plejehjemsbeboere i Odense blevet vaccineret mod Corona. Bent Adolfsen fra Plejecenter Hvenekilden har også fået sit første stik, og det var noget, han havde set frem til.

- Det var en stor dag, som vi havde ventet på. For man bliver jo bange med sådan en sygdom, der smitter så hurtigt og angriber så mange. Vi skulle have haft andet stik her midt i januar, men jeg synes, det er okay, at vi skal vente lidt længere, så så mange som muligt kan komme med i første omgang, siger Bent på 93 år.

Annonce

Ved fælles hjælp

Andet skridt i den nationale plan for Corona-vaccinationerne er hjemmeboende ældre på 65 år eller derover, der modtager pleje og praktisk bistand fra kommunen. I Odense drejer det sig om flere tusinde mennesker, og der venter en stor opgave forude. Derfor er der en klar appel fra Søren Windell, der er rådmand på ældre- og handicapområdet.

- For det første vil jeg gerne opfordre kraftigt til, at man tager imod tilbuddet om at blive vaccineret. Dernæst er det, med tanke på opgavens størrelse, en kæmpe hjælp, hvis de pårørende, der har mulighed for det, støtter op og hjælper med det praktiske lige fra bestilling af tid til kørsel til og fra vaccinationsstederne, lyder det fra rådmanden.

Annonce

Hold øje med postkassen

Som sagt følger Odense Kommune sundhedsmyndighedernes nationale vaccinationsplan. I øjeblikket er det de hjemmeboende ældre på 65 år eller derover, der modtager pleje og praktisk bistand fra kommunen, som kan blive vaccineret. Gradvist vil flere og flere blive tilbudt vaccine, herunder også mennesker med et handicap, men grundet opgavens størrelse vil det tage noget tid, før alle er blevet vaccineret.

Tilbuddet om vaccination kommer i form af et brev fra Sundhedsstyrelsen og vil indeholde alle praktiske oplysninger vedrørende den kommende vaccination. Brevet sendes til e-boks, men hvis man er fritaget for digital post, vil man modtage et ekspresbrev i sin fysiske postkasse.

- Det er vigtigt at holde øje med sin postkasse den kommende tid. Hvis man selv kan bestille tid og også transportere sig selv, f.eks. med hjælp fra en pårørende, skal man bare bestille hurtigst muligt. Hvis man ikke selv kan komme afsted, vil man blive kontaktet af kommunen meget snart. Det gælder om at komme i gang med vaccinationerne så hurtigt som muligt, så hverdagen igen kan blive tryg og normal, siger Søren Windell.

Hvis du har spørgsmål om din Corona-vaccination, kan du ringe til myndighedernes Corona hotline på: 70 20 02 33.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce