Annonce
Ugeavisen Odense

Vanvidskørsel på villavej: DF vil have flere stærekasser

Beboerne på Købkesvej i Odense M har efterlyst hjælp fra Odense Kommune, efter at de igennem lang tid har oplevet hasarderet kørsel i villakvarteret. Foto: Jonas Ancher Nyeng
Dansk Folkeparti foreslår stærekasser på villaveje som en mulig løsning på de problemer med hasarderet kørsel, som de blandt andet har oplevet på Købkesvej i Odense.
Annonce

Odense: Utrygheden hos beboerne på Købkesvej i Odense er nu nået hele vejen til Folketinget, hvor Dansk Folkeparti vil sætte hårdere ind over for vanvidskørsel på villaveje.

Regeringen præsenterede i starten af året ni forskellige initiativer, der netop skulle stramme reglerne omkring vanvidskørsel, og som blandt andet skulle gøre det nemmere at konfiskere biler og udløse hårdere straffe for den hasarderede kørsel.


Der skal selvfølgelig ikke sættes stærekasser op på alle villaveje, men på særlige strækninger hvor beboerne er utrygge, synes jeg, at en stærekasse kan være en del af løsningen.

Peter Skaarup (DF), gruppeformand og retsordfører


Men ifølge gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, vil de nye tiltag formentligt ikke hjælpe på den hasarderede kørsel, som beboerne på Købkesvej og en række andre villaveje oplever.

- Som politikere er vi nødt til at tage bestik af, hvis folk føler sig utrygge. Og det er særligt alvorligt, hvis man må leve med en daglig bekymring og utryghed der, hvor man bor. Det går ikke. Så det må vi gøre noget ved, siger Peter Skaarup.

Annonce

Stærekasser på villaveje

Peter Skaarup har bedt justitsminister Nick Hækkerup (S) om at redegøre for, hvordan regeringens udspil vil sikre villavejene. Selv foreslår han, at man begynder at benytte såkaldte stærekasser på villavejene, som automatisk udløser en fartbøde, når der bliver kørt for stærkt.

- Der skal selvfølgelig ikke sættes stærekasser op på alle villaveje, men på særlige strækninger hvor beboerne er utrygge, synes jeg, at en stærekasse kan være en del af løsningen, siger Peter Skaarup.

Vejdirektoratet har tidligere vurderet, at det koster omkring en million kroner at indkøbe og opsætte en stærekasse. Kan det ikke meget hurtigt bliver meget dyrt, hvis man skal sætte stærekasser op på villaveje?

- Det er en god investering. Hvad koster det ikke, hvis en vanvidsbilist kører et andet menneske ned med alle de konsekvenser, som det har i forhold til sundhedsvæsenet og retssager. Det sætter nogle svingninger i gang, som gør, at jeg ikke synes, at det er så voldsom stor en udgift at sætte flere stærekasser op, siger Peter Skaarup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Corona ville kvæle forretningen: Søren opfandt nye indtægtskilder i nødens stund

Ugeavisen Odense

Hal-cafeterier lider efter genåbning: Raymond har mistet 90 procent af sin omsætning

Annonce