Annonce
Ugeavisen Odense

Trods iskolde døgn: Isen på byens søer kan ikke bære endnu

Fredag tog Odense Kommune isprøver på Svanedammen ved Kochsgade i håbet om at kunne åbne for skøjteløb. I en del af søen var isen desværre ikke tyk nok endnu. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Fint ser det ud, men pas på: Isen på søerne er endnu ikke tyk nok til, at man kan færdes på den.

Odense: Rundt omkring ved byens søer står ishungrende børn og voksne og venter på at kunne betræde isen, men man skal væbne sig med tålmodighed. I hvert fald hen over weekenden, for selvom kulden har bidt sig fast, fryser isen ikke så hurtigt, som man skulle tro.

- Problemet er, at de store snemængder, der er faldet de seneste par dage, virker isolerende, så isdannelsen går langsomt, siger teamleder Jens Stjernholt fra anlægsgartnerkæden OKNygaard, som står for tilsynet med Odenses søer.

Han har fredag formiddag målt forholdene omkring Svanedammen ved Kochsgade, som er en meget benyttet skøjtesø - når istykkelsen tillader det.

- Istykkelsen skal være minimum 13 cm, før isen må betrædes, og visse steder er tykkelsen ganske vist 13,5 cm, men de fleste steder er den kun 11 cm, så derfor er det forbudt at gå ud på isen, siger han.

Alt for mange steder blev isen målt til kun at være 11 cm tyk. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Han har i forvejen besigtiget Nørresø og Munkedammen og kan melde, at problemet her er det samme.

Annonce

Delvis åbning

Planen er, at der måles istykkelser igen på mandag. Skulle istykkelsen ikke nå over de 13 cm overalt på byens søer, står der ifølge rådmand Christoffer Lilleholt (V) en lille kattelem på klem for de skøjteglade. Han har taget turen med til Svanedammen og er åben for en delvis løsning.

- Det kan måske komme på tale at åbne en del af søen, hvis isen bliver tykkere, men det skal så også være, hvis det er den største del af søen, siger han og advarer folk mod at bevæge sig forbi advarselsskiltene.

- Den del af søen, der er frosset tilstrækkeligt, er endnu for lille til at åbne op for de mange, der ville forsamle sig, så vi må vente til isen er blevet tykkere, siger han.

Indtil videre må de skøjteglade vente til på mandag, når der foretages nye isprøver på Svanedammen og på byens andre skøjtesøer. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Annonce

Sidste åbning

Og til de mange, der stadig venter på at få adgang til Skovsøens is, er der ifølge parkforvalter Hanne Pedersen fra By- og Kulturforvaltningen endnu længere udsigter.

- Skovsøen har en understrøm, der betyder, at isen fryser langsommere end ved de andre søer i Odense, og som regel er det Skovsøen, der er den sidste sø, hvor vi kan give lov til at isen må betrædes, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce