Annonce
Ugeavisen Odense

Verdensrekord: Andreas er verdens hurtigste med babyjogger

Andreas Lommer, her med beviset på at han er indehaver af verdensrekorden på halvmarathon distancen. Foto: Hasse Frimodt
Andreas Lommer, er odenses bedste langdistanceløber, han er verdensrekordholder med en babyjogger, han har kvalificeret sig til EM og VM og drømmer om OL.
Annonce

Andreas Lommer er Odenses bedste langdistanceløber. Andreas er også verdensrekordholder.

- Da jeg blev far for halvandet år siden, investerede jeg i en babyjogger. Den model jeg købte, viste sig at være den model den tidligere verdensrekordholder på halv- og hel marathon havde sat sin rekord med, og det inspirerede mig til at forsøge at slå rekorden på halv maraton, siger Andreas.

Andreas stillede i 2019 op ved HCA halvmaraton med sin baby i babyjoggeren, og så gik det ellers bare derudaf. De første fem kilometer havde han føringen foran favoritterne til at vinde den helt normale halvmaraton, og da han kom i mål i tiden 1 t 08 min 30 sek, var han den lykkelige indehaver af en verdensrekord.

- Det var da meget fedt, at det lykkedes, men min fremtid er ikke indenfor løb med babyjogger, griner Andreas.

Andreas Lommer før starten ved HCA Halvmarathon, hvor han satte verdensrekord og kom i Guiness Rekordbog. Privatfoto

Andreas har nemlig mod på meget mere. I hvert fald i de kommende to år. Han havde kvalificeret sig til både VM og EM i halvmaraton, men EM er aflyst på grund af corona situationen, og endnu ved Andreas ikke, om VM bliver afholdt i oktober.

- Det har altid været min største drøm at kvalificere mig til en de tre store atletik events, OL, VM og EM. Så jeg er lidt bitter over, at min drøm måske bliver ødelagt af corona virussen, siger Andreas Lommer.

Men hvordan fandt Andreas ud af at han havde talentet til at blive en god løber.

- Jeg spillede fodbold som barn, som de fleste drenge gør. Jeg var ikke ret god. Til gengæld vandt jeg altid skolernes motionsløb blandt alle elever på Holluf Pile Skole, da jeg gik i femte, sjette og syvende klasse. Det gav mig blod på tanden til at melde mig ind i Odense Atletik Klub, siger Andreas Lommer.

Som børneløber var det distancer som 800 meter og 1500 meter Andreas faldt for. Som voksen blev det de længere distancer, der blev hans favorit discipliner. Andreas er dansk mester i indendørs på distancerne 3000 meter og 1500 meter. Og så har han vundet sølv to gange på 5000 meter og bronze en gang på 1500 meter distancerne ved DM udendørs.


Det var da meget fedt, at det lykkedes, men min fremtid er ikke indenfor løb med babyjogger

Andreas Lommer, langdistanceløber


I 2018 løb Andreas sit første halvmarathon ved Copenhagen Half. Den oplevelse gav ham blod på tanden til at løbe den distance. Og ved et halvmaraton løb i Barcelona i februar 2020 løb han i tiden 1 t 03 min 52 sek. En tid der var så god at Andreas kvalificerede sig til EM og VM.

Andreas Lommer drømmer om at kvalificere sig til OL i 2021, på halvmarathon distancen. Privatfoto

- Nu tager jeg forhåbentligt til VM i oktober og gør det godt der, så jeg kvalificerer mig til OL i 2021. Men hvad der så sker derefter, det aner jeg ikke. Jeg færdiggør mit studie som civilingeniør til januar, og så skal jeg i gang med at søge arbejde. Om jeg så fortsat kan finde tid og overskud til at holde fokus på træning, samtidig med at jeg har en familie at tage hensyn til, det er jeg meget i tvivl om. Men lige nu er drømmen at deltage ved VM, og kvalificere mig til OL, siger Andreas Lommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce