Annonce
Ugeavisen Odense

Veterantog: En tur tilbage i historien

Foto af MO 1846. Foto: Ole Dinesen
Tag på togtur fra Odense Banegård til Fruens Bøge, med det gamle veterantog MO 1846.
Annonce

Søndag den 16. august fløjtes der til afgang fra Odense Banegård, og Danmarks Jernbanemuseum bringer publikum tilbage til odenseanernes gamle udflugtsmål Fruens Bøge.

Kør med motorvognen MO 1846 fra banegården og ankom ligesom tusindvis af odenseanere i tidens løb har gjort det til den fine, fredede udflugtsstation i Fruens Bøge. Her vil børn og voksne kunne nyde området ved stationen, skoven, engen og skovsøen, inden turen går retur til banegården.


Der er i alt tre afgange denne søndag – kl. 10.30, 12.30 og kl. 14.30

Veterantog tider


I billetprisen er inkluderet en folder, som fortæller om området og dets traktørsteder.

Engang var Fruens Bøge fyldt med restauranter og dansesteder. Blandt andet Skovlyst, hvor et orkester spillede, mens folk nød kaffe og konditorkage. Røde Hus var derimod et mere folkeligt sted med skydebane og lykkehjul.

postkort med CarlsLund som motiv fra ca. år 1900. Pressefoto

Efter 2. verdenskrig var tiden løbet fra stederne, og de fleste lukkede. I dag eksisterer kun CarlsLund.

I 1930’erne besluttede DSB, at damplokomotiverne skulle udfases, da diesellokomotiver var fremtiden. I samarbejde med lokomotivfabrikken Frichs i Århus udviklede DSB et diesellokomotiv, der også havde plads til transport af passagerer. Det er en sådan motorvogn, MO 1846 fra 1954, som bringer togpassagererne til og fra Fruens Bøge.

Der er i alt tre afgange denne søndag – kl. 10.30, 12.30 og kl. 14.30. Hver tur varer ca. 1 time. Billetter til turen købes via Billet.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce