Annonce
Ugeavisen Odense

Videoblogger: Coronaen har gjort folk mere nostalgiske

De gamle videohistorier fra Odense er noget, som flere og flere borgere har efterspurgt under coronakrisen, og det er noget, der kun glæder Henrik Winther, som efterhånden har produceret flere hundrede. Arkivfoto: Kurt Rasmussen
Gennem sin Facebook-gruppe ”Nostalgi fra Odense” har Henrik Winther erfaret, at flere og flere efterlyser minder fra de gode gamle dage, mens Covid-19 hersker.

Tværkajen: Der er ikke meget plads i Henrik Winthers toværelses lejlighed, men til gengæld strømmer det ud med minder fra en svunden tid fra 6. sal ved Odense Havn.

Det sker i form af korte videofilm med et musikalsk bagtæppe, hvor Henrik lader gamle fotos fortælle en levende historie i Facebook-gruppe ”Nostalgi fra Odense”.

Henrik Winther bruger en stor del af sin fritid på videoproduktionen, som foregår via computer i hans dagligstue. Foto: Kurt Rasmussen

På det seneste har videomageren bemærket, at flere og flere er blevet interesseret i videohistorierne. Han mener selv, at det er coronaen, der har aktiveret folk i den retning.

Annonce

- Det eneste positive ved coronaen er, at folk er blevet mere nostalgiske. Folk bruger meget mere tid på at kigge på de gamle billeder. Det er tydeligt at se. Hver eneste dag er der nogle, der melder sig ind i Facebook-gruppen, siger han.

Kontakt på tværs

Han har desuden bemærket en ny trend blandt medlemmerne.

- Folk snakker mere sammen. Hver gang jeg lægger videoer ind, kommenterer folk og uddyber med deres viden, når de ser billeder og læser en tekst, siger han med en stor portion tilfredshed.

- Det er jo lige netop det, jeg ønsker med Facebook-gruppen. At medlemmerne kommunikerer sammen. Nogle gange efterspørger de åbnings- eller lukningsdatoen for en forretning eller helt andre ting, og så hjælper de hinanden med information på kryds og tværs. De bruger min Facebook-gruppe til at kommunikere med hinanden, siger han.

Især da han for nylig lavede en film med gamle Odense-skoler, bemærkede han en stigende brugeraktivitet.

”Den skole har jeg også gået på”, og ”havde du også den regnelærer”, giver han som eksempler.

- Det starter mange gange med et billede, og så udvikler historien sig derfra. Så kommer den sociale snak frem, og vi har også set inde på siden, at så aftaler folk at mødes med hinanden privat, og det er det, der er så fantastisk, siger Henrik med et stort smil.

Annonce

Voksende succes

Hans første historiske videofilm kan dateres tilbage til 2005, og siden da er det blevet til flere hundrede af slagsen, og Facebook-gruppen ”Nostalgi fra Odense” har i dag mere end 1.800 medlemmer.

- I starten gik jeg meget ind og svarede folk, men i dag overlader jeg det mere til medlemmerne, at de hjælper hinanden med svar på spørgsmålene, siger han og fortæller, at han har startet en ekstra Facebook-gruppe op for at kunne yde en ekstra service til brugerne.

- Der er mange, der gerne vil dele videoerne med hinanden, men det kan man kun i en åben gruppe, så derfor har jeg startet Facebook-gruppen, ”Det nostalgiske Odense”, så man kan dele videoerne på sin egen profil, hvis man for eksempel vil have kontakt til gamle klassekammerater, siger han.

Den dokumentarglade odenseaner bor på 6. sal med udsigt over Odense Havn, som han også har lavet en video om. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Gratis service

Henrik Winther lægger en stor del af sin fritid i at lave videoer om det gamle Odense, og der er ikke betaling involveret, men alligevel virker det som om, at videoentusiasten får en form for betaling for sine bestræbelser.

- Især demente reagerer pludseligt, når der dukker noget op, de kan mindes. Det har jeg efterhånden set flere gange. De gamle billeder udløser mange følelser hos folk, når de genoplever deres barndom, og jeg har oplevet, at nogle er brudt ud i gråd – forhåbentlig i glæde over at genopleve nogle gode minder. Tårer kan jo godt være gode, siger Henrik, der gerne vil sende en opfordring til den yngre generation.

- Målgruppen er jo ældre personer, der ikke altid er fortrolige med internettet, men så kan børnene og børnebørnene jo hjælpe dem med at finde frem til Facebook-gruppen. Så kære børn og børnebørn. Det vil give dem en glæde, de aldrig vil glemme jer for, og så er det gratis, lyder det fra Henrik, der lige har en sidste ting på sinde.

- Hvis der er nogle derude, som ligger inde med gamle fotos fra Odense, vil jeg meget gerne låne dem, siger Henrik Winther, der kan kontaktes på telefon: 40 40 41 71.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Nu skal du betale for at parkere flere steder i byen: Se de 11 nye steder her

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Vildt vinderbud i sidste øjeblik: Gammel sponsor sprængte alle rammer og vandt ombejlet Høgh-trøje

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Guide: Fem vinter-aktiviteter i Odense

Ugeavisen Odense

Odense-guide: 10 bud på juleaktiviteter for børn

Dalum Hjallese Avis

Populært loppesupermarked vinder pris: Var det noget med en udstoppet gedde eller Royal Copenhagen?

Ugeavisen Odense

Slut med chokolade-overtrukne jordbær i gågaden: - Hvis jeg havde opsagt lokalet for et halvt år siden, havde vi formentligt ikke eksisteret nu

Ugeavisen Odense

- Efterspørgslen har været helt enorm: Slikræven udvider og rykker tættere på centrum

Dalum Hjallese Avis

Far og søn skyder sig vej mod EM

Ugeavisen Odense

Enestående butik åbner i Odense: Styr fremtidens hjem via din smartphone - fik idéen på verdens største elektronikmesse

Ugeavisen Odense

- Det er jo helt sindssygt: Bjarnes auktion til ære for Høgh er gået amok og buddene vælter stadig ind

Ugeavisen Odense

Torben Iversen hedder Andersen til efternavn: - Jeg har jo ikke lyst til at stoppe mit arbejde. For jeg har ingen planer for, hvad jeg skulle lave i stedet for

Dalum Hjallese Avis

Eline vil være kendt for andet end burgere: Lokal café med central beliggenhed vil tiltrække unge som ældre

Ugeavisen Odense

Humor i ørkensandet: Waldorf er tilbage med Knas i Oasen

Ugeavisen Odense

Online auktionshus åbner dørene op: Lauritz inviterer til vurderingsjulestue

Ugeavisen Odense

De varmede gæsterne op: Danmarks Jernbanemuseum satte Best of Odense på skinnerne

Ugeavisen Odense

Lenes Gratisbutik har tomme hylder: - For første gang i flere år har jeg ikke haft nær halvdelen af det, en kunde skulle bruge for at starte et nyt liv

Ugeavisen Odense

Martin havde fire sæt tøj på til Best of Odense: - Jeg vil gerne være ham med det skøre tøj

Ugeavisen Odense

Julemad værksted: Julehygge for børn og bedsteforældre

Dalum Hjallese Avis

Flytter til Lindvedgaard: Hypnose har hjulpet Pernille igennem skilsmisse og livets almindelige op- og nedture

Ugeavisen Odense

Bager From, McDonald's og Søstrene Grene er rejst væk: Tomme butikker præger Odense Banegård Center

Ugeavisen Odense

Se vindernes jubel fra Best of: - Odense er på vej i den rigtige retning - vi er glade for at være en del af rejsen

Ugeavisen Odense

Billedegalleri: Fotos af vindere og publikum, fra den festlige Best of Odense 2021, aften i Odeon

Ugeavisen Odense

Udvikling: Nordens største osteopatklinik åbner i Odense

Annonce