Annonce
Ugeavisen Odense

Videoblogger: Coronaen har gjort folk mere nostalgiske

De gamle videohistorier fra Odense er noget, som flere og flere borgere har efterspurgt under coronakrisen, og det er noget, der kun glæder Henrik Winther, som efterhånden har produceret flere hundrede. Arkivfoto: Kurt Rasmussen
Gennem sin Facebook-gruppe ”Nostalgi fra Odense” har Henrik Winther erfaret, at flere og flere efterlyser minder fra de gode gamle dage, mens Covid-19 hersker.

Tværkajen: Der er ikke meget plads i Henrik Winthers toværelses lejlighed, men til gengæld strømmer det ud med minder fra en svunden tid fra 6. sal ved Odense Havn.

Det sker i form af korte videofilm med et musikalsk bagtæppe, hvor Henrik lader gamle fotos fortælle en levende historie i Facebook-gruppe ”Nostalgi fra Odense”.

Henrik Winther bruger en stor del af sin fritid på videoproduktionen, som foregår via computer i hans dagligstue. Foto: Kurt Rasmussen

På det seneste har videomageren bemærket, at flere og flere er blevet interesseret i videohistorierne. Han mener selv, at det er coronaen, der har aktiveret folk i den retning.

Annonce

- Det eneste positive ved coronaen er, at folk er blevet mere nostalgiske. Folk bruger meget mere tid på at kigge på de gamle billeder. Det er tydeligt at se. Hver eneste dag er der nogle, der melder sig ind i Facebook-gruppen, siger han.

Kontakt på tværs

Han har desuden bemærket en ny trend blandt medlemmerne.

- Folk snakker mere sammen. Hver gang jeg lægger videoer ind, kommenterer folk og uddyber med deres viden, når de ser billeder og læser en tekst, siger han med en stor portion tilfredshed.

- Det er jo lige netop det, jeg ønsker med Facebook-gruppen. At medlemmerne kommunikerer sammen. Nogle gange efterspørger de åbnings- eller lukningsdatoen for en forretning eller helt andre ting, og så hjælper de hinanden med information på kryds og tværs. De bruger min Facebook-gruppe til at kommunikere med hinanden, siger han.

Især da han for nylig lavede en film med gamle Odense-skoler, bemærkede han en stigende brugeraktivitet.

”Den skole har jeg også gået på”, og ”havde du også den regnelærer”, giver han som eksempler.

- Det starter mange gange med et billede, og så udvikler historien sig derfra. Så kommer den sociale snak frem, og vi har også set inde på siden, at så aftaler folk at mødes med hinanden privat, og det er det, der er så fantastisk, siger Henrik med et stort smil.

Annonce

Voksende succes

Hans første historiske videofilm kan dateres tilbage til 2005, og siden da er det blevet til flere hundrede af slagsen, og Facebook-gruppen ”Nostalgi fra Odense” har i dag mere end 1.800 medlemmer.

- I starten gik jeg meget ind og svarede folk, men i dag overlader jeg det mere til medlemmerne, at de hjælper hinanden med svar på spørgsmålene, siger han og fortæller, at han har startet en ekstra Facebook-gruppe op for at kunne yde en ekstra service til brugerne.

- Der er mange, der gerne vil dele videoerne med hinanden, men det kan man kun i en åben gruppe, så derfor har jeg startet Facebook-gruppen, ”Det nostalgiske Odense”, så man kan dele videoerne på sin egen profil, hvis man for eksempel vil have kontakt til gamle klassekammerater, siger han.

Den dokumentarglade odenseaner bor på 6. sal med udsigt over Odense Havn, som han også har lavet en video om. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Gratis service

Henrik Winther lægger en stor del af sin fritid i at lave videoer om det gamle Odense, og der er ikke betaling involveret, men alligevel virker det som om, at videoentusiasten får en form for betaling for sine bestræbelser.

- Især demente reagerer pludseligt, når der dukker noget op, de kan mindes. Det har jeg efterhånden set flere gange. De gamle billeder udløser mange følelser hos folk, når de genoplever deres barndom, og jeg har oplevet, at nogle er brudt ud i gråd – forhåbentlig i glæde over at genopleve nogle gode minder. Tårer kan jo godt være gode, siger Henrik, der gerne vil sende en opfordring til den yngre generation.

- Målgruppen er jo ældre personer, der ikke altid er fortrolige med internettet, men så kan børnene og børnebørnene jo hjælpe dem med at finde frem til Facebook-gruppen. Så kære børn og børnebørn. Det vil give dem en glæde, de aldrig vil glemme jer for, og så er det gratis, lyder det fra Henrik, der lige har en sidste ting på sinde.

- Hvis der er nogle derude, som ligger inde med gamle fotos fra Odense, vil jeg meget gerne låne dem, siger Henrik Winther, der kan kontaktes på telefon: 40 40 41 71.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Vilde vejrabatter i Odense

Annonce