Annonce
Ugeavisen Odense

Vintage- og designbutik rykker til midtbyen: - Vi er ikke synlige, hvor vi er nu

1. august får Lena Findahl overrakt nøglerne af Nordicals Odense. Hun flytter sin butik, Unik, fra Pakhusgården til Klaregade 25. Hun forventer at kunne åbne butikken i september. Foto: Christina Jacobsen
Vintage- og designbutikken Unik lukker showroom i Pakhusgården og rykker i stedet ind i Klaregade. – Det lå ikke i kortene, at det skulle udvikle sig så hastigt, lyder det fra ejer, Lena Findahl.

Fra Bauhaus-klassikere og antikke barskabe til dåser fra Cirkel Kaffe.

I en kælder i Pakhusgården ligger en vintage- og designbutik, som er drevet af odenseaneren Lena Findahl.

Unik, som butikken hedder, er opstået ud af en interesse for genbrug, og planen var egentligt, at den lille forretning skulle være en bibeskæftigelse for Lena Findahl, der er selvstændig fysioterapeut.

Annonce

Eller rettere sagt, var selvstændig fysioterapeut. Unik er nemlig vokset med en sådan fart, at Lena Findahl har valgt at gå fuldtid med genbrug, og det betyder også, at butikken nu flytter fra Pakhusgården til Klaregade 25.

- Det lå ikke i kortene, at det skulle udvikle sig så hastigt, men nu hvor jeg har drejet nøglen om i min anden virksomhed, er det tid til at komme op af kælderen og blive synlig i bybilledet, forklarer Lena Findahl.

Lena Findahl køber blandt andet varerne i udlandet. Privatfoto

Mere synlighed og familietid

Det er nemlig især den lidt skjulte beliggenhed i Pakhusgården ved Rugårdsvej, der har ført til beslutningen om adresserykket.

- Vi er ikke synlige, hvor vi er nu, og ingen kommer forbi os, medmindre de har planlagt en tur. Klaregade var ikke vores førsteprioritet, men det skal også hænge sammen økonomisk, og der er heldigvis et godt flow af mennesker på netop den gade. Og så glæder jeg mig bare til at skulle præsentere mine varer til alle dem, som jeg slet ikke når ud til på nuværende tidspunkt, lyder det fra Lena Findahl

Hun har derfor store forhåbninger til det nye sted. Men det handler ikke kun om synlighed, men også om at kunne få mere tid med familien. Lena Findahl bruger lige nu mange timer på motorvejen med bilen fyldt med varer, som skal bringes ud til kunder i alle retninger.

Med den nye placering håber Lena Findahl at kunne nå endnu flere kunder. Kunder, som hun lige nu ikke når ud til på grund af placeringen i Pakhusgården. Privatfoto

- Jeg vil rigtig gerne satse mere på fynboerne og odenseanerne, så der bliver færre ture til Aalborg og København. Og med åbningsdage torsdag, fredag og lørdag skulle det meget gerne give mig mere tid med min familie, siger Lena Findahl.

Showroomet i Pakhusgården holder lige nu udsalg og lukker i løbet af sommeren, inden arbejdet med at indrette lokalet i Klaregade begynder. Lena Findahl forventer at kunne åbne dørene til den nye butik en gang i september.

Lena Findahl i sin bil. Et sted, hun opholder sig meget. Hun kører nemlig landet rundt for at levere varer. Men med det nye lokale i Klaregade, håber hun, at mere af handlen kan foregå i Odense, så hun kan få mere tid til sine tre børn og sin mand. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce