Annonce
Ugeavisen Odense

VM oplevelse: Mads Elholm har med stor succes skiftet tennisketsjer ud med padelbat

Mads Elholm fra Odense fik sit liv sportsoplevelse ved VM i Qatar. Foto: Frederik Sangill
Mads Elholm, fik sit livs sportsoplevelse, da han var med det danske padellandshold i Qatar og spille VM for hold.

PADEL: Odenseanske Mads Elholm var i midten af november en del af det danske padellandshold, som deltog ved VM i Qatar. Et landshold, som også Mads Laudrup, søn af Michael Laudrup, og den tidligere EM-guld-vinder i bordtennis, Martin Monrad, er en del af.

Mads Elholm er en af de absolut bedste, danske padelspillere til trods for, at han først startede med at spille padel for kun to år siden.

Mads i kamp ved VM i Qatar. Foto: Frederik Sangill

- Jeg deltog i min første padelturnering for to år siden. Det var ved fynsmesterskabet, hvor jeg sammen med min makker nåede semifinalen. Siden har jeg været bidt af padel, ligesom mange andre danskere bliver det for tiden, siger Mads Elholm.

Annonce

Mads Elholm kommer fra tennisverdenen, hvor han i sine ungdomsår var landets bedste i sin årgang. Han har vundet flere danske mesterskaber som ungdomsspiller og deltog ligeledes i udenlandske turneringer.

- Da jeg blev lidt ældre, blev det svært. Jeg blev aldrig så god, så jeg ligesom Kenneth Carlsen og Caroline Wozniacki kunne leve af at spille tennis. Jeg var ikke god nok til at komme med på ATP-touren. Men jeg elskede tennis og forblev i sporten, hvilket jeg den dag i dag er enormt glad for. For var jeg stoppet, så havde jeg aldrig fået den oplevelse ved padel-VM i Qatar i en alder af 36 år. En oplevelse, der uden tvivl er min største sportslige oplevelse nogensinde, siger Mads Elholm.

Mads Elholm forblev i tennissporten, hvor han i en ung alder, kun 20 år gammel, gik trænervejen. Han var med til at gøre Fruens Bøge Tennisklub til en magtfaktor i danske juniortennis sammen med den tyske træner, Frank Petersen.

- Frank og jeg har igennem Fruens Bøge Tennisklub udviklet rigtig mange gode, danske ungdomsspillere, som har vundet et hav af DM-titler. Ligeledes har jeg været træner for spillere som Clara Tauson og Holger Rune, som nu begge kæmper for at blive en del af verdenseliten i tennis, siger Mads Elholm.

Søn af pokalspiller

Mads Elholm var egentlig også en ganske god fodboldspiller.

Han er søn af Rune Andersen, også kaldet Katten, tidligere målmand i OB, der stod i pokalfinalen i 1974, hvor OB tabte 5-2 til Vanløse.

- Havde jeg valgt fodbold fremfor tennis, så tror jeg også, jeg var blevet ganske god til det. Men tennis var den sport, jeg valgte. Rigtig meget af det, jeg lærte som tennisspiller, kan jeg tage med over i padel, og det har betydet, at jeg i dag er dansk landsholdsspiller, siger Mads Elholm.

Mads Elholm håber, at hans historie kan få de unge, der måske ikke slår 100 procent igennem indenfor deres sportsgren, til at fortsætte med at dyrke deres sport på så højt niveau som muligt.

- Det er så ærgerligt, når unge, dygtige sportsudøvere slår op i banen, giver op og dropper den sport, de egentlig er ganske gode til. For på sigt kan det vise sig, de blomstrer op igen, eller som i mit tilfælde, at de pludselig kan skifte sportsgren og dermed blive en af de bedste indenfor den sportsgren, siger Mads Elholm.

Det danske padel-landshold var en uge i Qatar, hvor de havnede i den sydamerikanske dødsgruppe med Argentina, Mexico og Uruguay.

VM Qatar 2021. De danske spillere fik et fællesfoto med de argentinske stjerner. Foto: Frederik Sangill

- Det var sportsligt den værste lodtrækning for os. Sydamerikanerne er blandt verdens bedste indenfor padel. Og særligt de argentinske spillere kan altså noget, som ikke ret mange andre kan. Og så havde vi hele ugen fint besøg af Michael Laudrup, som havde taget turen til Qatar for at se sin søn, Mads, spille, siger Mads Elholm.

Annonce

Fantastisk

Argentina og Spanien er de absolut stærkeste lande. Når man kigger på verdensranglistens top 15, så er der stort set kun spillere fra Spanien og Argentina på den liste. Og det var da også de to nationer, som mødtes i finalen, hvor Spanien viste sig som den stærkeste nation og vandt VM-trofæet. En kamp, som blev overværet af Ronaldinho, kendt tidligere fodboldspiller, som spillede i Barcelona, PSG og AC Milan samt det brasilianske landshold.

- Det var en fantastisk oplevelse at møde Argentina. Jeg havde frygtet en ordentlig røvfuld, men vi endte med kun at tabe 6-2 og 6-4 til det argentinske toppar Sanyo og Tapia. Og jeg havde en helt fantastisk vinderbold i en duel, hvor vi var totalt spillet i bund, men hvor jeg mirakuløst reddede en ellers tabt bold og slog en vinder på den. Det var så fedt, siger Mads Elholm.

En glad Mads Elholm, efter at have vundet en fantastisk bold mod de argentinske stjerner Tapia og Sanya. Foto: Frederik Sangill

Nu er Mads Elholm hjemme i Danmark igen. Arbejdet hos Padelshoppen.dk skal passes, mens mange af de spillere, som danskerne mødte i Qatar, lever af at spille padel på World Padel Touren.

- Padel er så ung en sport i Danmark, så der går en del år, før vi kan matche de store padel-nationer som Spanien og Argentina. Men vi gør vores bedste, og jeg har helt sikkert mod på mange flere padel-oplevelser med det danske landshold, siger Mads Elholm.

I den kommende tid skal Mads Elholm spille med ved DM i padel, som afholdes i Horsens i december. Og mellem jul og nytår kan man som odenseaner opleve padel på højeste danske niveau, når det danske mesterskab for hold afvikles i Padelboxen, som er beliggende på Tolderlundsvej i Odense.

- Vi er forsvarende mestre for hold, og den titel skal forsvares med næb og klør, kan jeg godt love. Så lidt god, lokal opbakning kunne være fedt, siger Mads Elholm.

Mads Elholm og hans makker Esben Hess-Olesen. Foto: Frederik Sangill
Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Gigantisk naturjuvel i Odense endelig fredet: - Vi måtte gøre noget, inden den blev smadret

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Med hat og vest: Johan har fundet de gamle dyder frem inden for møbelpolstrerfaget

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Slut med sammenblanding af affald: Nu kan man også sortere affald i Odenses offentlige rum

Dalum Hjallese Avis

Bager klarede kravet: Men melder fra til EM

Ugeavisen Odense

800 procent øget vækst og en fuldt booket kalender får barbershop til at åbne endnu et sted: - Det er et tilflugtssted for mænd, når de har brug for at søge væk fra deres kvinder

Ugeavisen Odense

Pigtrådsmusikere spiller sig igennem coronaen - Vi spiller rockmusik for at holde os i live

Ugeavisen Odense

Her kan du selv låse dig ind: Odense har fået et nyt fliseshowroom

Ugeavisen Odense

- Benene var ved at kollapse under mig: 'Magisk' trøje fører Jan på eventyr og til mødet med helt særlig kvinde

Skibhus Avisen

Ny bager med engelskklingende navn åbner i Odense til april: - Smør er vigtigt og det er sjovt at prøve nye ting af

Lokalavisen Nordvest

Lagde 1,6 millioner kroner for at få ny praksis ovenpå Netto-butik: - Det er overvældende, der var nærmest telefonstorm lige da vi startede

Skibhus Avisen

Skiftedag i lægehus med 3300 patienter får ikke tårekanalerne i arbejde hos snart 69-årig læge: - Jeg tror ikke, jeg vil græde

Dalum Hjallese Avis

Meget mystisk hul er vendt tilbage til Odense-forstad: Nu skal dykker ned i hullet og sætte en bold i - hvis han kan

Ugeavisen Odense

I Byen Odense-podcast: Populær ”mandehule” udvider, to anbefalinger og en hæder til Odense

Ugeavisen Odense

Stort show i børnehøjde: MGP-deltagere kommer til Odense

Ugeavisen Odense

Kan du kende genstandene - tyvekoster fra stort lager er også fra Odense: - Jeg har fundet flere ting, vi fik stjålet

Ugeavisen Odense

Sankthans i Odense Havn gentages: L.O.C åbner festlig sommer på Byens Ø

Ugeavisen Odense

Kunst kan sagtens være politisk - men hold politik ude af kunsten

Dalum Hjallese Avis

Rekorden blev slået, da aflagte juletræer blev hentet: - Det er helt vildt

Ugeavisen Odense

Stor coronasmitte: Svømmehal lukker på ubestemt tid

Ugeavisen Odense

Jubilæumsskåle er en salgssucces: - De bliver nærmest revet væk

Ugeavisen Odense

Du kan nå det endnu: Løb med avisen og slip af med julefedtet og coronadellerne

Ugeavisen Odense

Rosa har gjort det igen: International hæder til 91-årig odenseaner

Ugeavisen Odense

Maria coacher mødre: - Hvis du investerer i dig selv, er der mere at give af

Annonce