Annonce
Ugeavisen Odense

Voldsom brand hærgede i Odense i nat: Efterslukningen vil tage flere dage

Foto: Local Eyes.
En voldsom brand hærgede natten til lørdag en tre-længet gård på Allerup Bygade. Gården var allerede overtændt, da brandfolk fra hele øen ankom til stedet.
Annonce

Allerup: En ganske voldsom brand har natten til lørdag hærget i den lille by Allerup sydøst for Odense. En trelænget gård på Allerup Bygade 14 er lørdag morgen helt udbrændt.

Lørdag morgen er der stadig brandfolk på stedet og efterslukningsarbejdet vil tage lang tid endnu, vurderer indsatsleder Kenny Christensen, der har ledet brandholdet hele natten i Allerup.

Ingen mennesker og dyr kom til skade ved branden, som Beredskab Fyn blev tilkaldt klokken 01.30 natten til lørdag.

Foto: Local Eyes.

Beboerne af ejendommen var ikke hjemme, da branden opstod.

Kenny Christensen indså hurtigt, at der blev behov for assistance fra folk og materiel fra resten af Fyn, for på vej til stedet kunne han og hans folk se lysskæret fra branden på to en halv til tre kilometers afstand.

- Det var ikke muligt at redde noget af gården, som stod i lys lue, da vi kom.  Den var i hele sin udstrækning allerede overtændt, og vi kunne kun slukke udefra. Det lykkedes os at redde sidste del af en garage, men ellers er alt nedbrændt. Det var en meget voldsom brand, fortæller indsatslederen lørdag morgen.

Brandmandskabet kæmpede hele natten til flammerne, men den overtændte gård stod ikke til at redde er er brændt ned til grunden. Foto: Local Eyes.

Selv om der er tale om en meget voldsom brand har ingen naboejendomme været i fare, vurderer indsatslederen. Til ejendommen hører et antal svindstalde, men hverken bygninger eller dyr har været i fare på noget tidspunkt. Heller ikke genboens ejendom på den anden side af Allerup Bygade har været i fare.

- Vi var meget opmærksomme på nedfald fra taget, så der ikke blev startet en sekundær brand. Det er meget tørt alle steder i disse dage, siger han.

Lørdag morgen er en kran fra Beredskabsstyrelsen i Haderslev komme til stedet for at rive de sidste rester af bygningerne ned.


- Det var ikke muligt at redde noget af gården, som stod i lys lue, da vi kom. Den var i hele sin udstrækning allerede overtændt, og vi kunne kun slukke udefra. Det lykkedes os at redde sidste del af en garage, men ellers er alt nedbrændt. Det var en meget voldsom brand

Kenny Christensen, indsatsleder Beredskab Fyn


En gård på Allerup Bygade brændte ned til grunden natten til lørdag. Foto: Local Eyes.

Hverken Fyns Politi eller Beredskab Fyn kan sige noget om årsagen til branden. Politiets teknikere går i gang med undersøgelser af stedet mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce