Annoncørbetalt indhold

Guide: Vælg den rigtige racercykel

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af bikester.dk

Hvad er en racercykel


Fart, fart og atter fart. En racercykel får dig lynhurtig omkring på landevejene. Den er nem at kende med sit karakteristiske udseende, hvor smalle dæk, gedebukkestyr og aerodynamisk stel er nogle af de markante elementer. En racercykel er forskellig fra andre cykler ved især at være designet til asfaltkørsel. De slanke dæk har lav rullemodstand og glider derudad på jævne underlag. Skal du have barnestol bagpå, er en citybike et oplagt valg. Står den derimod på ture i skoven, så er MTB skabt til ujævn kørsel. Uanset om det er til træning eller konkurrence så lader racercykler dig komme vidt omkring på ret kort tid. Mange gear kombineret med lav vindmodstand sender dig i raketfart ud på landevejene med masser af motion til følge. Modsat mountainbikes og andre cykeltyper er racercykler uden affjedring, som det derimod kendes fra modeller med hardtails eller full suspension. Der ikke simpelthen ikke behov for stødabsorbering i samme omfang, da kørslen bedst foregår på plane overflader.


Hvilken type racercykel skal jeg vælge


Helt klassiske racercykler er til dig, der elsker at ligge på landevejene. Et stel i aluminium er robust og slidstærkt – klar til masser af kilometer til hverdag og sport. Aluminiumsstel dækker for det meste enhver hobbymotionists cykelbehov. Skal du ud at køre aggressiv med tidtagning og konkurrencer, så er en triatloncykel med kulfiberstel det oplagte valg. Her får du lethed og stødabsorbering i materialerne, så dit ridt i konkurrencen bliver så jævnt som muligt. Skal der fuld smæk på aerodynamikken, er fælge med høje profiler det effektive valg. Eller gå all in på en enkeltstart med pladehjul, der dog kræver mere teknik under kørslen grundet eventuel sidevind. Ønsker du masser af fleksibilitet på din racercykel, så er en gravel bike helt perfekt. Med sine brede dæk er den både klar til bykørsel, samtidig med at den er terrængående. Et højere styr giver desuden en mere oprejst siddeposition og øget komfort.


Hvad koster en racercykel


Med priser fra ca. 5.000 kr. op til ca. 80.000 kr. er der racercykler for enhver pengepung. Prisrammen er bredere end nogensinde og dækker alle typer rytteres behov. Stelmaterialet er et af de punkter, hvor prisen skiller sig ud. Kulfiber er dyrere, men du får til gengæld lav vægt samt øget komfort, da bump i vejen ikke mærkes så tydeligt i stellet. Elektronisk gearskift er også noget, der er med til at højne prisen. Hvis du skal bruge en racercykel til hverdag, kommer du langt med en stærk aluminiumsmodel, der samtidig er et materiale, som er nemmere at reparere efter en eventuel skade.


Tilpas racercyklen til dig


En korrekt stelstørrelse er afgørende for ergonomien, så du ikke belaster muskler og led uhensigtsmæssigt. Skridtlængden er helt afgørende for at finde den rette stelstørrelse. Du skal blot måle fra skridtet og ned til gulvet. Derefter ganger du skridtlængden med 0,66 for at få stelstørrelsen i centimeter. Sadelpind og frempind er to steder, du altid nemt kan justere på for at opnå den rette siddeposition. Vælg eventuelt en justerbar frempind for mere fleksibilitet samt en sadelpind med quick release. For at opnå en så aerodynamisk position som muligt skal sadlen sidde højt og styret lavt, så du sidder foroverbøjet. Præcis som det kendes fra triatloncykler, hvor lav vindmodstand er afgørende.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit