Annonce
Ugeavisen Øboen

Ø-pas revet væk: Massiv tilstrømning af turister til øerne

Det vrimler med turister på de små øer - her på Strynø. Arkivfoto: Anne Kidmose
Sommerferien står for døren, og det har fået Ø-passene til at blive revet væk.
Annonce

LANGELAND/STRYNØ: På grund af corona har mange danskere droppet at rejse sydpå i sommeren 2020, og et stigende antal danskere kigger i stedet til blandt andet Ø-passet for inspiration til sommerferien som en mulighed for at opleve Danmark på ny.

I år oplever øerne en massiv tilstrømning af turister. Det oplyser Landdistrikternes Fællesråd, som står for markedsføring af øerne og drift af Ø-passet.

- Øerne, som er en del af Ø-passet, har hver sin spændende historie, autencitet, skønne natur, charme og palette af attraktioner, som også præger lokalbefolkningen med lokal kultur og dialekter. Det glæder jeg mig over, at flere får øjnene op for, da det betyder flere gæster og turister, mere aktivitet og højere omsætning i butikker og restauranter på øerne, siger Landdistrikternes Fællesråds formand Steffen Damsgaard ifølge en pressemeddelelse.

Også på færgerne opleves den stigende interesse, lyder det fra Danske Rederier.

- Det er glædeligt, at så mange danskere har valgt at tage færgen til de danske øer i juli. Indenrigsfærgerne har været hårdt ramt af nedlukningen i foråret, men det ser ud til, at vi kan indhente en del af de tabte besøgende denne sommer. Forhåbentlig vil flere folk få øjnene op for alt det herlige, som øerne har at byde på, så vi vil se en længerevarende effekt af ordningen, siger Jacob K. Clasen, viceadministrerende direktør i Danske Rederier i pressemeddelelsen.

Tal fra Transport- og Boligministeriet bekræfter da også, at der allerede i de første fem dage af juli har været cirka 83.000 passagerer med 34 ud af 54 færgeruter, hvor man som cyklende eller gående kan sejle gratis i hele juli.

Sommerferien står for døren, og det har fået Ø-passene til at blive revet væk. Sammenlignet med sidste år er der solgt 86 procent flere Ø-pas i år, hvilket svarer til mere end 21.000 ekstra rødebedefarvede rejsepas.

Kampagnen er en del af Landdistrikternes Fællesråds udmøntning af Aftale mellem regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet om Sommerpakken. Her blev 2 millioner kroner øremærket som statsligt tilskud til fællesrådets arbejde med at booste ø-turismen og Ø-passet.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce