Annonce
Ugeavisen Øboen

Øboen mener: Et forfriskende pust

Catrine Madelaire
Annonce

Det er altid rart, når man møder mennesker, man kan lade sig inspirere af. I Humble finder vi sådan et par. Det er parret Andrea Lee Jørgensen og Tobias Karlsen - begge 19 år - der har startet deres egen virksomhed. Idéen er at give gamle ting nyt liv.

Der er tale om webshoppen Karlee, som parret oprettede i august i forbindelse med et sabbatår fra deres studier. Men de håber at kunne drive virksomheden videre, når sabbatåret er slut, og de genoptager uddannelserne.

Det er et forfriskende pust af flere grunde:

For det første er det beundringsværdigt, at så unge mennesker kaster sig ud i at drive egen virksomhed. Det kræver mod - også selvom der ikke skal investeres i det store. For der skal investeres tid og overskud.


For det tredje er tankegangen sjov og fin. Man kan nemlig komme til de unge iværksættere med sin mormors gamle og slidte Madam Blå-dørslag eller noget andet, som man har haft liggende i mange år og ikke nænner at smide ud, fordi "det var jo mormors..."


For det andet er det forfriskende, fordi selve idéen med virksomheden går så fint i spænd med den globale bølge af bæredygtighed og genbrug, som er over os lige nu, og som vil fortsætte i mange år frem.

"Vi vil gerne puste nyt liv i gamle genstande. Vi vil gerne give vores kunder en feel-good-oplevelse, hvor de gør noget godt for miljøet, ved at lade os lave noget praktisk ud af det, i stedet for at smide det ud," lyder det fra det unge par. Det giver ganske simpelt rigtig god mening at få værdi ud af ting, der ellers ville blive kasseret.

For det tredje er tankegangen sjov og fin. Man kan nemlig komme til de unge iværksættere med sin mormors gamle og slidte Madam Blå-dørslag eller noget andet, som man har haft liggende i mange år og ikke nænner at smide ud, fordi "det var jo mormors..." Og så kan man få lavet en lampe eller noget andet til sin bolig ud af det. På den måde kan de små historier og minder leve videre.

Og endelig er det et frisk pust, fordi man simpelthen kan tage hen og besøge virksomheden, hvis man går med en idé til noget. De er åbne for det, man kommer med af idéer eller gammelt "ragelse". Længere inde i avisen fortæller de om en, der kom med en gammel iPhone 4-højtaler. "Det kan da godt være, at vi kan lave noget sjovt med den," lyder det fra Andrea og Tobias.

Lad os håbe, at andre unge langelændere bliver inspirerede og får lyst til at prøve kræfter med at drive egen virksomhed. Med fokus på nethandel ligger hele landet - og resten af verden for for den sags skyld - åben. Og lad os håbe, at Karlee og det unge iværksætterpar for alvor får vind i sejlene på den bæredygtighedsbølge, som er over os lige nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce