Annonce
Ugeavisen Øboen

Øboen mener: Ugens vigtigste nyheder fra Langeland

Catrine Madelaire

Den seneste uge har brudt på en del forskelligt. I den dramatiske ende kæntrede to lystfiskere et stykke ud for Spodsbjerg torsdag. De to mænd er 51 og 52 år og er bosiddende i Midtjylland, og de var ankommet til Spodsbjerg samme dag, som ulykken skete.

Hvad der fik deres jolle til at kæntre, er stadig uvist. De nåede at ligge vandet - der var ca. nul grader - i mellem en hel og en halv time, før de helt tilfældigt blev opdaget. Ekstremt heldigt, kalder politiet sammentræffet.

Det lodserne Johan Erdland og Jørgen Flemming Andersen, der reddede de svært nedkølede lystfiskeres liv. Den ene sad på bunden af den kæntrede jolle, mens den anden mand lå i vandet og holdt fast i en line.

Helikopteren fra forsvaret ventede på havnen i Spodsbjerg og bragte de to forkomne lystfiskere til behandling på Odense Universitets Hospital. Foto: Langelandslinjen

I den mindre dramatiske ende holdt Langelands Elforsynings bestyrelse fredag eftermiddag møde med elforsyningen repræsentantskab. Det kunne nu godt have været dramatisk, for mødet blev holdt i kølvandet på ugers heftig debat og kritik af, at elforsyningens bestyrelse har planlagt et salg af alle fem datterselskaber til Energi Fyn uden at orientere nogen om det.

Men mødet, der usædvanlig vis var lukket for pressen, blev holdt i god ro og orden, oplyste flere deltagere efterfølgende.

Intet er afgjort endnu, og på mødet blev der blandt andet spurgt ind til, om bestyrelsen var sikre på, at prisen på 170 millioner er den rigtige. Det skal nu undersøges. Bestyrelsens manglende information blev også kritiseret. Og så blev der stillet spørgsmål til, om bestyrelsen med et salg kan sikre et ordentligt nødberedskab på Langeland ved strømsvigt.

Efter sigende lyttede bestyrelsesformanden samt direktøren, der også var til stede. På mødet fremgik det, at bestyrelsen vil indkalde til brugermøde 31. maj. Og at den i højere grad vil orientere repræsentantskabet, selvom det alene er bestyrelsens beslutning og ansvar at sælge.

I Spodsbjerg bliver der stadig kæmpet for at få en købmand på benene, men initiativgruppen, der har løfter om 700.000 kroner i anpartsstøtte - hvilket er vanvittigt godt gået i øvrigt - er ved at miste modet.

Tullebølle Brugsforening, der ejer lokalerne i Spodsbjerg, vil have 2,7 millioner kroner for ejendommen, der ifølge initiativgruppen er vurderet til 1,7 millioner kroner af kreditforeningen. Initiativgruppen har tilbudt en pris på 2,3 millioner kroner for at imødekomme brugsforeningen, men det er ikke nok.


Tunellen vil betyde, at mange flere af Ørstedskolens elever vil kunne cykle trygt til skole.


Nu beder initiativgruppen kommunalbestyrelsen om hjælp. I et brev til alle politikere skriver gruppen, at den frygter, at en stor del af turismen i området vil forsvinde, og at potentielle tilflyttere vil fravælge Spodsbjerg, hvis det ikke lykkes at genåbne en dagligvarebutik

Initiativgruppen mener, at brugsforeningens pris er urealistisk høj pris, så ingen har mulighed for at åbne op for en ny butik. Og så er det ifølge gruppen et problem, at venstremanden Jan Ole Jakobsen både er medlem af både kommunalbestyrelsen og sidder i bestyrelsen i Tullebølle Brugsforening.

Vi slutter af med en nyhed af de rigtig gode. For Langeland har fået 13 millioner kroner fra finansloven til at etablere en cykeltunnel, så børn og andre kan passere motortrafikvejen ved Simmerbølle sikkert. "Jeg er simpelthen bare så glad," lød det fra borgmester Tonni Hansen.

Samme melding kommer fra Julie Ravn Hansen, der er formand for skolebestyrelsen på Ørstedskolen. For tunellen vil betyde, at mange flere af Ørstedskolens elever vil kunne komme til at cykle trygt til skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce