Annonce
Ugeavisen Øboen

Økologisk økonomi - et kig gennem grønne briller

Inge Røpke, der er professor MSO ved Aalborg Universitets afdeling i København, holder foredrag om økologisk økonomi på Langeland. Privatfoto
Annonce

RUDKØBING: Kan økologisk økonomi være med til at redde verden? Det spørgsmål stiller Folkeuniversitet Langeland, når professor i økologisk økonomi, Inge Røpke, holder foredrag. Det finder sted fredag den 10. januar klokken 19-21 i Sognehuset, Torvet 1A i Rudkøbing.

Udfordringerne er store. Der er klimakrise, ødelæggelse af mange arters levevilkår og biodiversitetskrise, global ulighed og økonomisk og social ustabilitet.

- Meget tyder på, at de aktuelle politiske tiltag er utilstrækkelige, og at den tænkning, der er baseret på traditionel økonomisk tænkning, ikke er nyttig. Måske bidrager den endda til problemerne. Heldigvis begynder der at komme alternativer til den på banen. Økologisk økonomi er et sådant alternativ, skriver Folkeuniversitet i en pressemeddelelse.

Økologisk økonomi tilbyder et andet sæt briller at se verden med. Den inddrager naturvidenskab, samfundsvidenskab og humanvidenskab.

- Det er ikke nok kun at se på pengestrømmene, at sætte penge i centrum og at lade markedsmekanismer afgøre en tings værdi. Eller at måle landes rigdom i bruttonationalprodukter, BNP. Det er nødvendigt at medtænke menneskers afhængighed af og virkning på naturen. Og det er nødvendigt at synliggøre den ulige fordeling af ressourcer mellem forskellige grupper af mennesker.

- Perspektivet sætter spørgsmålstegn ved rimeligheden af fortsat økonomisk vækst i de rige lande. Vi har brug for nye målemetoder og for nye målsætninger, lyder det i pressemeddelelsen.

Entre til foredraget koster 50 kroner, der inkluderer kaffe/te og en småkage i pausen. /anst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce