Annonce
Ugeavisen Øboen

Ørstedkunst indviet i Rudkøbing

Her er det fra venstre kunstnerne og deres værker: Hans Kjær, Henriette Lorentz, Jette Høgh, Keld Nielsen, Alfio Bonanno, Ann-Kerstina Nielsen og Per Buk. Foto: Anna Stærbo
Annonce

RUDKØBING: Onsdag klokken 13 var Langelands borgmester Tonni Hansen og en flok tilhørende mødt op på Gaasetorvet for at indvie seks figurer, malet af syv langelandske kunstnere, og 200 sommerfugle dekoreret af lokale skolebørn, som hænger på snor i Østergade.

Onsdag den 1. juli blev seks værker af lokale kunstnere og 200 sommerfugle malet af skolebørn indviet i Rudkøbing. Anledningen er 200-års jubilæet for H.C. Ørsteds opfindelse af elekromagnetismen. Foto: Anna Stærbo

Anledningen var, at det i år er 200 år siden, at H.C. Ørsted, som kommer fra Rudkøbing, opfandt elektromagnetismen.

Figurerne skulle alle forestille H.C. Ørsted – men havde hver deres unikke kunstneriske udtryk. Figurerne kan opleves rundt omkring i byen og er lavet af henholdsvis Jette Høgh, Ann-Kerstina Nielsen, Per Buk, Henriette Lorentz, Alfio Bonanno, Keld Nielsen og Hans Kjær.

- Kreativiteten og skaberglæden har altid været stor på Langeland - det samme har nysgerrigheden og det at skabe ting i fællesskab, sagde Tonni Hansen i sin åbningstale og fortsatte:

- Covid-19 har betydet aflysning af rigtig mange arrangementer, og det har været lidt trist ind imellem. Men en ting har vi dog holdt fast i - vi vil fejre H.C. Ørsteds opdagelse af elekromagnetismen.

H.C. Rasmussen, formand for Rudkøbing Handelsstandsforening, sluttede af med at takke alle kunstnerne og initiativtager Manfred Wolf for deres flotte arbejde.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce