Annonce
Ugeavisen Øboen

Ørtings brevkasse: Sexliv er en joke - og manglende rejsning

Sexolog og terapeut Joan Ørting har mange års erfaring som brevkasseredaktør. Arkivfoto: Anna Stærbo
Joan Ørting besvare breve fra to læsere med to forskellige problemer.

Hej Joan

Min sexlyst er næsten forsvundet, og min mand er meget frustreret, og det kommer til udtryk i skænderier, hvor han fortæller mig kort og kontant, at han er træt af det, og at vores sexliv er en joke.

Jeg vil lige sige, at jeg er meget genert over min krop, da jeg ikke synes, den er flot, og jeg har et lavt selvværd. Jeg kan godt lide sex, når vi endelig kommer i gang, men når det bliver aften,  så er jeg så træt, at jeg hellere vil sove end have sex, og om morgenen har vi ikke tid på grund af børnene.

Spørg om ensomhed, selvværd, sex og samliv

Sexolog og terapeut Joan Ørting har mange års erfaring som brevkasseredaktør i Ekstra Bladet og BT. Hun har en brevkasse for Øboens læsere, hvor hun svarer på spørgsmål om alt fra ensomhed og selvværd til sex og samliv.

Skriv til redaktion@oeboen.dk eller som post til Ørstedsgade 18, 5900 Rudkøbing - mærket "Joan Ørtings brevkasse". Det er tilladt at være anonym.

Når man sender sit spørgsmål, anbefaler Joan Ørting, at man sørger for at beskrive konteksten for sit spørgsmål - beskriv eksempelvis gerne en situation samt dine følelser eller tanker omkring det.

Faktisk har vi altid haft de problemer med sex, og min generthed er vokset, desværre. Jeg er også et meget følsomt menneske og trænger til megen omsorg, kram, nusseri og kys, hvor min mand slet ikke er til det, og han bliver sur, når jeg presser ham, og så siger han, at han ikke er en krammebamse.


Jeg vil lige sige, at jeg er meget genert over min krop, da jeg ikke synes, den er flot, og jeg har et lavt selvværd.


Men jeg mangler at få ladet mit "batteri" op for at kunne give til ham. Vi har haft denne diskussion mange gange, hvor jeg har fortalt ham, hvad jeg savner, men det ligesom om, han ikke lytter til mig. Hvad kan vi gøre? Håber virkelig, du kan hjælpe os.

Knus den følsomme

Annonce

Kære følsomme

De fleste kvinder skal have åbnet deres hjerter for at få lyst til sex, men for mænd går det ofte den modsatte vej. De skal helst have sex for at mærke deres hjerter. Mange kvinder vil helst snakke og få fjernet eventuelle konflikter, inden de har sex, hvorimod mænd hellere vil snakke efter sex, fordi de bedre kan mærke sig selv der.

Jeg synes, at du skal fortælle din mand, at du gerne vil have sex med ham, men at det passer dig bedst, hvis I arrangerer det sådan, at det kan foregå i dagtimerne. Fortæl ham, hvad du ellers har brug for, så du kan føle dig motiveret. Det er helt rimeligt. Hvis du ikke sætter baren der, hvor du/kvinder vil have den, vil manden automatisk sætte baren efter sit eget behov.

De tanker, du har om, at din krop ikke er flot nok, er ikke en ledetråd, som du skal følge. Vælg én gang for alle at mærke din krop indefra i stedet for at dømme den udefra. Tænk, hvor mange kilometer dine stærke ben har båret dig, tænk, at den har skabt børn, at den kan tale, tænke og føle. Sig tak til den i stedet for at nedgøre den.

Tag det udgangspunkt én gang for alle, at alle kroppe er smukke, og at alle kroppe fortæller en historie. Din mand er ikke ude efter at se ”fejl”. Det er ikke motiverende for lyst. Han vil lege med dig, "connecte" med dig og elske med dig.

Du vil nok opdage, at han forandrer sig og bliver mere hjælpsom og engageret i jeres fælles liv, når han oplever, at du imødekommer hans behov for fysisk kontakt. Han vil også blive mere lydhør overfor dine behov, når han får kontakt med sin kærlighed til dig.

Mange varme knus fra Joan

------------------------------

Annonce

Hej Joan

Min kone gennem et helt liv er desværre blevet taget fra mig for nogle år siden. Vi havde et meget lykkeligt ægteskab og et dejligt sexliv sammen. Nu er der så sket det vidunderlige, at jeg har mødt en rigtig sød og dejlig kvinde på samme alder som jeg selv.

Efter mange besøg hos hinanden skete det uundgåelige, at vi endte i kanen sammen, men, men men ... jeg kunne ikke få erektion, og det var en rigtig flovmand for mig, og det gjorde ondt indeni.

Den dejlige kvinde tog det pænt og sagde, at det sikkert bare er et spørgsmål om tid, inden det lykkes. Jeg håber, at hun har ret, for jeg elsker hende højt. Jeg har aldrig været sammen med andre end min kone rent seksuelt, så tror du, det kan være årsagen eller måske også præstationsangst?

Nu bliver det måske endnu sværere for mig, da jeg sikkert vil sige til mig selv, næste gang vi er sammen, at nu skal det bare lykkes.

Mvh. en forelsket

Annonce

Kære forelsket

Tillykke, hvor er det skønt for dig, at du har mødt en sød kvinde, som oven i købet er både tålmodig og klog. Hun har nemlig ret i, at du ikke behøver at bekymre dig så meget, for med tiden vil I selvfølgelig få et dejligt tilfredsstillende sexliv. Det er helt naturligt, at du er påvirket af den nye situation, du befinder dig i, det ville alle være.

Du har været vant til din kones krop, duft og bevægelser, og pludselig skal du forholde dig til et helt nyt menneske. Det er som at begynde forfra, og hvorfor ikke nyde det i fulde drag? Hvorfor have så travlt? Der er ikke noget så erotisk som en nysgerrig mand, der ikke har en dagsorden, men bare er tilstede i nuet.


Du har været vant til din kones krop, duft og bevægelser, og pludselig skal du forholde dig til et helt nyt menneske.


Drop helt ideen om, at I skal have et ”normalt samleje”, det kan I altid komme til, når tiden er inde. Find først ud af, hvordan din kærestes krop reagerer på dine kærtegn, og giv hende lov til at lære din krop at kende. Kysset er vigtigt. Det vil få dig ned i kroppen, der hvor sanserne bor. Og det er sanserne, der skal aktiveres for at du kan gennemføre et samleje.

Lige nu er du for meget i dit hoved, og jeg kan forestille mig, at din vejrtrækning foregår helt oppe i brystkassen. Man kan sige det helt enkelt, du skal have dig selv med, før du er parat, og det samme skal din nye veninde. Have sig selv med. Forestil dig, at I sidder overfor hinanden og har øjenkontakt og trækker vejret. Først når din vejrtrækning er nede i maven og helt rolig,  og I kan følges ad med indånding og udånding, har du dig selv med.

Det er forbindelsen imellem jer, der skaber magien. Ikke bare det, du gør med dine hænder. Øjenkontakten, nærværet og modet til at "connecte". Det skaber samhørighed, og det er ofte samhørighed, der er årsagen til, at vi overhovedet har lyst til erotik.

Jeg ønsker dig en lang og dejlig forelskelse.

Mange kærlige knus fra Joan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce