Annonce
Ugeavisen Øboen

Ørtings brevkasse: Tør jeg tage springet og møde hendes søn?

Sexologen Joan Ørting giver gode råd til Øboens læsere. Arkivfoto: Anna Stærbo
Tør jeg tage springet og møde hendes søn og eventuelt indlede et forhold til en kvinde, som jeg ikke er forelsket? spørger en mand sexolog Joan Ørting, der hver uge svarer på læsernes spørgsmål om sex og samliv i Øboen.

Hun vil have, at jeg ser hendes søn

Hej Joan

Jeg er en mand på 34. For et år siden mødte jeg min vens ekskæreste på en bar. Vi faldt i snak, og senere samme nat endte vi i seng sammen. Vi har efterfølgende set hinanden hver anden weekend, når hendes 6-årige søn er hos sin far. Vi hygger os rigtig godt sammen og har en masse dejlig sex.

Nu er der så gået lidt over et år, og der er begyndt at komme følelser ind i spillet (nok mest fra hendes side), og hun er begyndt at presse på for, at jeg skal møde hendes søn.

Jeg er meget i tvivl, om det er en god ide, da jeg ikke ved, hvad jeg vil. Jeg holder meget af hende, men jeg er ikke forelsket i hende. Det skal siges, at hun er 10 år ældre end mig, men det er ikke det, der holder mig tilbage.

Jeg vil ikke såre hende ved at møde hendes søn for derefter at finde ud af, at det ikke er det, jeg har lyst til. Mange gange har jeg lovet at møde knægten, men jeg finder altid på en undskyldning, og det gør hende ked af det.

Mit spørgsmål til dig er: Tør jeg tage springet og møde hendes søn og eventuelt indlede et forhold til en kvinde, som jeg ikke er forelsket? Lysten er der, men andre gange får jeg kolde fødder og bliver i tvivl. Det skal lige siges, at min ven (ekskæresten) er klar over vi ses, og det har han det fint med.

Med venlig hilsen den tvivlende

Kære tvivlende

Jeg synes, at du tillægger samværet med din venindes søn meget mere, end det er. Hun vil bare gerne have, at du ser ham, fordi han er så betydningsfuld for hende. Du behøver ikke andet end at møde ham og spendere lidt tid sammen, og det betyder ikke, at I nu er kærester, og at du ikke kan slå op med hende bagefter, hvis det er det, du kommer frem til.

Sønnen tager ikke skade af at møde dig en gang og eventuelt aldrig møde dig igen. Du er jo under alle omstændigheder et positivt indslag i hans liv en enkelt dag, og endnu vigtigere er, at din veninde føler, at du er interesseret i, hvem hun virkelig er.

Det, der gør rigtigt ondt i denne sag, er, at du ikke holder dit ord. Det er slemt både for dig selv og din veninde. En mands maskulinitet og selvværd ligger meget i hans ord, således at ord og handling går op i en højere enhed. Du ved, når en mand siger X, så skal X helst ske. Hvis han siger X, og Y sker, så er han ude af integritet, og det betyder, at man ikke kan regne med ham, heller ikke ham selv.

Mit råd er at åbne dig overfor din veninde og tage en ærlig samtale om, hvad din intension er med at se hende hver 14 dag. Er det udelukkende på grund af god sex, eller taler I godt sammen, og har samme interesser, eller er det bare tidsfordriv indtil du møder en ny at forelsker dig i?

Det virker som om, hun er ved at rulle den røde løber ud med drømme om familie og romantik. Jeg synes, du i en fart skal fortælle hende, hvor du befinder dig, og hvorfor du ser hende, så du ikke fører hende på afveje. Det vil være mest reelt. Måske vil det få den konsekvens, at hun stopper jeres relation, måske ikke.

Hovedpointen er, at du er ærlig og åben med din intension. Så kan hun manøvrere derfra.

Kærligst Joan

Annonce

Gik jeg for langt på første date?

Hej Joan

Jeg mødte en mand via nettet. Vi har delt vores liv og vores oplevelser med ekspartnere igennem mails, og vi kom virkelig tæt på hinanden. Efter 14 dages skriverier mødtes vi så.

Vores date startede på en café, hvor vi sad og snakkede i tre timer. Herefter købte vi ind til lidt aftensmad og tog hjem til mig. Hvor snakken forsatte. Vi delte en flaske vin til maden og sad og snakkede og nussede lidt, og det blev sent.

Da han bor langt fra mig, blev vi enige om, at han kunne overnatte, og det endte med, at vi elskede sammen.

Næste dag spurgte jeg, om vi skulle ses igen. Han sagde ja, men måden han sagde ja på, gjorde mig ikke overbevist. Du ved den kvindelige intuition.

Han ringede dagen efter og sagde, at kemien ikke var der. Jeg sidder her tilbage og føler, at jeg har mistet et menneske, jeg har været dybt involveret i på trods af, at vi kun har set hinanden en gang. Jeg er kommet frem til, at vi nok gik for langt. Vi skulle måske have nøjes med cafebesøget.

Hvad er din holdning til den første date, og hvordan bør man egentlig gribe det an?

Hilsen en netdater

Kære netdater

Jeg forstår godt, hvis du føler en tomhed lige nu, efter en så stormfuld periode med udveksling af dit eget og din net-vens liv. Pludselig er telefon død, og der kommer ikke flere lange og længselsfulde mails. Det må vel være det, man kan kalde en nedtur, en følelse af at have involveret sig så meget, og så slutter festen brat.

Derfor er mine generelle råd omkring de første dates:

  • Gør dem korte som eksempelvis to  timer. Vi behøver ikke at fortælle alt om barndommens traumer og ekskærester, der forlod os. Det vigtigste er bare at mødes, så vi kan finde ud af, om der er connection og en god energi imellem os. Hvis der er, kan vi jo ses igen en anden dag.
  • Hvis vi kigger efter en fast kæreste, synes jeg, at vi skal trække den første periode, så langt vi overhovedet kan. Nyde de små skridt. Først kysset… det kan vi øve os på mange gange, så hånd i hånd, de søde ord, det sanselige. Der er jo ingen grund til at haste hen imod sex.
  • Viser det sig, at vi bliver forelskede, jamen så vil vi altid kunne dyrke erotik med ham/hende, vi er forelsket i. Mange kvinder tror, at de skal skynde sig at have sex med en mand, for at holde på ham. Jeg tror, at vi skal gøre det modsatte. Mænd forelsker sig i kvindens personlighed, ikke i hendes seksualitet. Nyd hellere energien der er mellem jer, og gør noget aktivt sammen, som at gå en tur, tage på et museum, en udstilling eller lign. Find ud af hvem, du bliver sammen med ham. Føler du dig glad, åben, feminin og inspireret? Eller sker der simpelthen det, at du sidder og lytter til hans gamle soldaterhistorier uden at han spørger dig om noget?
  • Aftal før I mødes hvor lang daten skal være - så behøver du ikke tænke på det undervejrs.
  • Vent med at skrive tak for daten, til han har gjort det. Ofte er vi kvinder langt foran. Vores udfordring kan være at have tillid til, at det rigtige sker. Også uden vores kontrol.

Kærligst Joan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce