Annonce
Ugeavisen Øboen

14 dage blev til 15 måneder

- Næste stop er på min hjemmebane i Svendborg, hvor jeg både har boet og arbejdet i flere år. Foto: Kenneth Skipper
Annonce

KLUMME: I april 2018 skulle jeg vikariere på Øboen i 14 dage, men uforudsete ting – herunder Bjarne Selvagers sygdom – gjorde altså, at jeg er blevet på posten indtil fredag den 26. juli 2019. Det var et langt vikariat.

Det har været spændende for mig, som gennem mange år har arbejdet i ugeavis-regi, at stifte bekendtskab med både Øboen og lokalbefolkningen herovre. Først og fremmest har det været interessant at opleve den standard, som redaktør Bjarne Selvager har skabt for Øboen - en avis, som er et stærkt talerør for hele Langeland og er så populær, at folk kommer i hobetal til avishuset på udgivelsesdagen og henter den. Ingen tirsdag uden Øboen!

Jeg er glad for den tillid, der er blevet vist mig ved, at jeg har fået lov til at sidde med ansvaret for Øboen i den lange periode. Og hvor har jeg mødt mange spændende mennesker - mennesker, som jeg aldrig ville have mødt, hvis jeg ikke havde haft den rolle på avisen. Og jeg må sige, at jeg aldrig har manglet inspiration til at få stof i avisen.

Der er historier overalt herovre, ikke mindst florerer frivilligheden som ingen andre steder i landet. Og mange mennesker, der har nået den alder, hvor de kunne trække sig tilbage, gør alt muligt frivilligt arbejde for at holde liv i øen og gøre Langeland interessant for udefrakommende mennesker. Således drives for eksempel både Medicinhaverne og Bio Langeland af frivillige mennesker, og der kan nævnes mange andre langelandske initiativer.

Annonce

Truslen mod verdensfreden

Selve Langeland er noget for sig selv med sin enestående natur, skove og strande, brede vidder, historiske herregårde og huse - og også mange historiske personer. Tænk, uden H.C. Ørsted, som er født i Rudkøbing, havde vi måske ikke haft det elektrificerede og digitaliserede samfund, som vi kender i dag.

Jeg tænker også af og til på, at Cubakrisen, som jeg oplevede gennem et barns øjne og stadig kan huske, tog sin begyndelse her. Det var observatører her på Langelandsfortet, der fik øje på russiske skibe, der sejlede gennem Storebælt på vej mod Cuba med materialer til atommissiler. Tænk at så stor en verdensomspændende konflikt mellem USA og Sovjet - og trussel mod verdensfreden - måske blev afværget her på Langeland. Deraf har man i dag Koldkrigsmuseet - en god historie.

Jeg skal videre i historien, Øboen fortsætter i en lidt anderledes konstellation sammen med Fyns Amts Avis' langelandsredaktion. Begge steder kommer der som bekendt nye folk til - Anna Stærbo bliver journalist og tovholder på Øboen, mens Catrine Madelaire indtager posten som lokalredaktør på langelandsredaktionen.

Jeg håber, at de begge to vil blive taget lige så godt imod, som jeg er blevet. Og jeg fortsætter i øvrigt som vikar for Jysk Fynske Medier. Næste stop er på min hjemmebane i Svendborg, hvor jeg både har boet og arbejdet i flere år.

Jeg sender en stor hilsen til alle på Langeland, som jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med. Tak for denne gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce