Annonce
Ugeavisen Øboen

15-årig langelandsk novelleskriver blev nummer ét

Lea Toftemann Almgren sammen med ligestillingsminister Eva Kjer Hansen ved prisoverrækkelsen i København. Foto: Morten Kaus

Lea Toftemann Almgren fra Kassebølle Friskole kom helt til tops i landsdækkende konkurrence mod kærestevold. Med sejren følger der 10.000 kroner, som hun skal dele med sin klasse - og ud over gode kontanter var der flotte ord fra ligestillingsminister Eva Kjer Hansen.

Annonce

KASSEBØLLE: I ugen op til vinterferien kunne 15-årige Lea Toftemann Almgren hente 10.000 kroner hjem til 9. klasse på Kassebølle Friskole. Pengene - og æren - var for novellen, "Er det forkert", der handler om kærestevold og om at sætte grænser.

Novellen var et bidrag i den landsdækkende, kreative konkurrence, som organisationen "Bryd tavsheden" havde udskrevet i samarbejde med ministeren for ligestilling, Eva Kjer Hansen, og Det Kriminalpræventive Råd for unge i blandt andet 7.-9. og 10. klasser.

Temaet i årets konkurrence var "skal - skal ikke", og det var netop, hvad Lea Toftemann Almgrens novelle, som blev bragt i Fyns Amts Avis den 16. januar, handlede om.

En af dommerne i konkurrencen, ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V), var meget begejstret for Lea Toftemann Almgrens novelle og sagde blandt andet:

- Lea formår at reflektere over den tvivl og usikkerhed, der kan være blandt de unge, for om det er i orden at bryde grænser.

Ligestillingsministeren påpegede, at man med konkurrencen gerne skulle have gang i en dialog om at sætte grænser, hvilket hun syntes de unges bidrag var rigtig gode til.

- Vi får udvidet begrebet seksualundervisning og kommer gennem de unges bidrag til at tale om adfærd og dannelse overfor hinanden. De bidrag, de unge har lavet, det være sig novellefilm eller andre bidrag, håber jeg, vil blive brugt og diskuteret blandt de unge, sagde Eva Kjer Hansen.

Annonce

Lea holdt en lille tale

Prisoverrækkelsen foregik i København, hvor dommerkomitéen, som ud over Eva Kjer Hansen (V), bestod af sekretariatschef for Det Kriminalpræventive Råd, Anna Karina Nickelsen, generalsekretær i Bryd Tavsheden, Isabella Wedendahl, YouTuber Louise Bjerre og forfatteren Sebastian Bune.

Og Lea Toftemann Almgren var overrasket over at få førsteprisen.

- Jeg havde måske tænkt, at vi vandt et eller andet, fordi de sagde, at vi skulle komme herind. Men jeg havde slet ikke forestillet mig, at det var førsteprisen, siger Lea, der efter prisoverrækkelse holdt en lille tale om, hvorfor hun havde skrevet novellen.

De 10.000 kroner, som førstepræmien i kategorien 7.-9. klasse var på, går til hele klassen, og hvordan de skal bruges, er der endnu ikke taget stilling til.

Lea er i øvrigt lige startet på et skriveværksted hos forfatteren Michael Josephsen på Langeland Bibliotek, så måske venter der flere skriverier fra hendes hånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce