Annonce
Ugeavisen Øboen

15 forskellige linser: Langelandske fotografer udstiller i Nowhuset

På fotoudstillingen i Nowhuset kan gæsterne blandt andet se Jan Nielsens fuglebilleder. Foto: Jan Nielsen
I Nowhuset kan man se "Fotografernes Efterårsudstilling", hvor 15 langelandske fotografer har deres værker til skue.
Annonce

Tullebølle: Der er noget for enhver smag i Nowhuset i øjeblikket.

Her kan man netop nu se "Fotografernes Efterårsudstilling", hvor 15 langelandske fotografer har deres værker til skue.

Det skriver Nowhuset i en pressemeddelelse.

På udstillingen er der både landskaber i sort/hvid og farver, fortællinger om mennesker og dyr og langelandske lokationer trykt på materialer som papir, pap, lærred og glas.

Blandt andet kan man se værkerne fra de langelandske fotografer John Rasmussen og Grethe Therkelsen der efter arbejdsliv som henholdsvis tv-producer og lærer, for alvor kastede sig over fotografiet. De udstiller blandt andet fotografier af mennesker i portræt eller miljøer.

Desuden er der mulighed for at opleve de langelandske naturfotografer Jan Nielsen og Hans-Henrik Wienberg, der begge har billeder af fugle - fortrinsvis fotograferet på Langeland - med på udstillingen.

Chresten Kruchov udstiller sammen med 14 andre fotografer i Nowhuset fren til 21. november. Foto: Chresten Kruchov.

I pressemeddelelsen beskriver Nowhuset de to fotografer som:

"Jan er i særklasse, hvad angår skarphedsdybde og komposition, han kommer helt tæt på og fanger dyret i naturlige situationer. Hans-Henriks yndlingsmotiver er fuglenes bevægelser i samspil med bølger, susende vinde og regnskyernes vekslen med sol og lys – og resultaterne er for dem begge imponerende."

Desuden er der to gamle kendinge blandt udstillerne, nemlig Leif Christensen og Hans Sturesson, hvor sidstnævnte blandt andet har lagt byline til adskillige billeder i denne avis.

Nynne Højerslev udstiller på Langelandsfotografernes Efterårsudstlling. Foto: Nynne Højerslev.

Leif Christensen har været i fotobutikken Fotomagasinet, senere Photocare, i Rudkøbing og har også undervist i fotografi på Ungdomsskolen i Rudkøbing i 23 år. Hans Sturesson er født i Småland og uddannet fotograf fra Malmø Fotoskole. Men i 1977 blev han ansat som pressefotograf ved Fyns Amts Avis og er siden flyttet til Rudkøbing. I 2009 gik han på pension.

Der har allerede været en god portion gæster forbi udstillingen i Nowhuset, blandt andet 500 i løbet af efterårsferien. Der er mulighed for at komme forbi torsdag, fredag og lørdag mellem 10 og 17 frem til og med den 21. november. Der er gratis adgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce