Annonce
Ugeavisen Øboen

Kommunen sparer: 2020 bliver uden lokal lydavis

Kommunalbestyrelsen besluttede i sommers at nedlægge lydavisen helt som følge af besparelser. Sidste udgave blev indtalt lige inden jul. Foto: Bjørn Skjærup
Annonce

LANGELAND: Gennem mange årtier har blinde og svagtseende borgere på Langeland haft mulighed for at få tilsendt en ugentlig lydavis på CD med lokalt stof – blandt andet fra Øboen og Fyns Amts Avis. Lige inden jul udkom lydavisen for sidste gang.

Kommunalbestyrelsen har tidligere vedtaget en besparelse på 20.000 kr. på lydavisen. Som følge af rammebesparelsen besluttede kommunalbestyrelsen i sommers at nedlægge lydavisen helt, og det svarer til en yderligere besparelse på 80.000 kr.

I sommeren 2019 var 30 borgere og et plejehjem tilmeldt ordningen, hvilket har svaret til en årlig udgift på cirka 3.000 kroner pr. bruger.

Lydavisen er udkommet til en gruppe borgere, der ikke har andre muligheder for at få lokalt nyhedsstof, da mange af dem ikke kan benytte internettet og derfor ikke kan hente en lydfil ned digitalt. I stedet får de deres nyheder på en cd. Det er Langeland Bibliotek, der har stået for at udarbejde lydavisen. /anst

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce