Annonce
Ugeavisen Øboen

220.000 kroner til sporten

Seks forskellige idrætsforeninger på Langeland har fået i alt 220.000 kroner af DGI og DIF - Danmarks Idrætsforbund. Pressefoto
Danmarks Idrætsforbund og DGI har givet 220.000 kroner til seks forskellige idrætsforeninger på Langeland.
Annonce

LANGELAND: Seks langelandske idrætsforeninger har fået penge af Danmarks Idrætsforbund og DGI. I 2019 har DIF og DGI’s foreningspulje på baggrund af ansøgninger bevilget i alt 220.000 kroner til forskellige initiativer i Langeland Kommunes idrætsforeninger.

De begavede foreninger er Humble Boldklub, Humble Håndbold, Bagenkop Idrætsforening, Langelands Golf Klub, Rudkøbing Håndboldklub og Tranekær - Tullebølle Idrætsforening.

Pengene fra idrætsforbundet kan blandt andet bruges til at købe idrætsrekvisitter og til at gennemføre nogle af de tiltag, som de frivillige kræfter i foreningerne har drømt om, men som der ikke har været midler til.

DIF og DGI's foreningspulje

I Langeland Kommune har følgende foreningerne fået bevilget støtte i 2019:

Humble Boldklub: 67.000 kroner

Humble Håndbold: 45.688 kroner

Bagenkop Idrætsforening: 30.000 kroner

Langelands Golf Klub: 29.600 kroner

Rudkøbing Håndboldklub: 28.334 kroner

I Svendborg Kommune har følgende foreninger fra Tåsinge fået støtte:

Troense Kajakklub: 38.864 kroner

Tåsinge Forenede Boldklubber: 25.000 kroner

Tåsinge Håndboldklub: 17.937 kroner

Annonce

Ønsker og drømme

I 2019 blev der i alt uddelt 47 millioner kroner til 1464 idrætsforeninger i 95 ud af landets 98 kommuner.

- Midlerne skaber udvikling og aktivitet i de enkelte idrætsforeninger og gør derfor en kæmpe forskel ude i lokalsamfundene. Der har været tusindvis af spændende og inspirerende ansøgninger, og foreningspuljen har opfyldt rigtig mange af de ønsker og drømme, som findes blandt de frivillige kræfter i idrætsforeningerne, siger Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF), ifølge en pressemeddelelse.

Sammen med Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, SF og Radikale Venstre står Socialdemokratiet bag den politiske aftale om at oprette lokalforeningspuljer på i alt 70 millioner kroner årligt, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer skal uddele til deres lokalforeninger.

Den 1. marts 2020 åbner DIF og DGI’s foreningspulje igen for ansøgninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce