Annonce
Ugeavisen Øboen

29 langelandske kunstnere udstiller i Tullebølle

Hanne Biben Mortensen, Rudkøbing, er med på sommerudstillingen for første gang. Hanne Biben Mortensens malerier er inspireret af naturen, kontrasten mellem naturen og civilisationen og menneskers påvirkning og brug af naturen. I kontrasten, følelserne og konflikten mellem disse begreber opstår historien: Ansigt til ansigt med naturen. Pressefoto
Den årlige sommerudstilling i Nowhuset præsenterer et stort udvalg af øens bedste kunst og kunsthåndværk.
Annonce

TULLEBØLLE: På Sommerudstillingen i Nowhuset i Tullebølle viser 29 langelandske kunstnere deres nyeste værker, og tilsammen har de skabt et overflødighedshorn af farver og former i alskens genrer og materialer.

Billedkunstner Per Buk flyttede til Kædeby på Langeland sidste år og glæder sig til at udstille på Sommerudstillingen for anden gang.

- Nowhuset spiller en vigtig rolle i brandingen af Langeland som kunst og kultur-ø. Sommerudstillingen samler 29 individuelle kunstnere, som holder hinanden i hånden – i overført betydning i disse corona-tider, naturligvis. Og jo større cirkel, vi kan lave sammen, desto mere fylder vi i landskabet. På sommerudstillingen kan gæsterne danne sig et overblik, og de kan bruge den som afsæt for udflugter rundt til kunstnernes egne værksteder og gallerier, siger han ifølge en pressemeddelelse.

Deltagerne

Ann Kerstina Nielsen, Annette Valstrøm, Bo Valentin, Britt Smelvær, Gitte Buch, Hanne Biben Mortensen, Hans Kjær, Henni Starup, Henriette Lorentz, Jette Søgaard H, Jørgen Minor, Jørgen Te-Jun Chang, Jørgen Therkildsen, Keld Nielsen, Line Kure, Lotte Engelbreckt, Marie Wöldike, Mogens Sjøgård, Per Buk, potteriet, Poul Erik Eliasen, Solveig Moa, Sonia Brandes, Sonja Møller, Susanne Eriksen, Søren Baun Jeppesen, Tilde Carlsen, Vivian Rose, Nielsen og Wöldike.

- Udstillingen er én af utallige små oplevelser, som kan bidrage til en eventyrlig ferie på Langeland uanset, om du bor her og kender øen ud og ind, eller du er turist. De 29 kunstnere har hver deres særegne stil og temperament, og efter en rolig rundtur i deres univers kan du drage ud på øen og sanse den på ny - dens former og farver, natur, landskaber, bygninger, tilføjer Mette Wöldike, indehaver af Nowhuset, i pressemeddelelsen.

Sommerudstillingen er aldrig ens to år i træk. Nye kunstnere kommer til, de 29 i år er rekordmange; alle de cirka 200 værker er nye, genrerne talrige: Maleri, grafik, keramik, skulptur, smykke-, foto- og glaskunst.

Sommerudstilling i Nowhuset er åben fra 27. juni til 1. august, alle dage klokken 10-17. Der er fernisering lørdag 27. juni kl. 14, hvor der er gratis adgang. /anst

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Mest læste

Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce