Annonce
Ugeavisen Øboen

7 years of Lukas Graham

I syv år og gennem tykt og tyndt har dokumentaristen René Sascha Johannsen fuldt succeshistorien Lukas Graham. Fra de små spillesteder til toppen af hitlisterne. Det er fortællingen om succes men samtidig en beretning om isolation, ensomhed og sorgbearbejdelse gennem sangskrivning. Pressefoto
Han reflekterer hudløst ærligt over sine følelser og holder dem ikke tilbage, hverken når det går godt eller skidt, lyder det i filmomtalen af dokumentarfilmen om Lukas Graham.
Annonce

Bio Langeland spiller fortsat nogle gange de to film, der blev omtalt i forrige nummer af Øboen. Men lørdag og søndag begge dage kl. 16.00 spilles dokumentarfilmen ”7 years of Lukas Graham.”

Instruktøren, René Sascha Johannsen, har fulgt bandet i periferien, og derfor er begivenhederne filmet, netop når de sker, hvilket ikke gør filmen mindre interessant, tværtimod.

Hvis man lige skal nævne nogle af de ting, bandet har lavet, er det mest oplagt med: ”Drunk in the Morning” ,”Mamma said” og ikke mindst ”7 years”. Med ”7 years” blev Lukas Graham det første danske band, der opnåede en milliard afspilninger på Sportify og Youtube.

Filmen følger bandet og i særdeleshed den karismatiske frontmand Lukas Forchammer. (Samme Lukas spillede for mange år siden ”Grunk” i ”Krummerne”). Bladet KINO.DK betegner Lukas som en ganske almindelig fyr med genkendelige følelser, og journalist Freja Dam skriver, at han er en krukket og forrygende hovedperson som samtidig er ærlig og ambitiøs.

Han reflekterer hudløst ærligt over sine følelser og holder dem ikke tilbage, hverken når det går godt eller skidt. Han ligger ikke under for janteloven hverken i forhold til sig selv eller medlemmerne af sit band.

Hvad ambitionerne angår, så har Lukas udtalt: ” Jeg vil helt derud, hvor selv de, der drømmer stort ikke kommer.” Han har imidlertid noget at have det i, på toppen af hitlisterne og efterspurgt af de største scener i verden plus interesse fra pladegiganten Warner Brothers i USA.

Men hvordan klarer man så balancen mellem arbejds- og privatliv? Ikke alt skal fortælles her. Kom trygt i biografen, hvor corona- reglerne bliver overholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce