Annonce
Ugeavisen Øboen

70 breve og 80 tegninger fra børn og unge: Frivilligcenter siger tak på vegne af øens ældre

Her er det de nsatte i frivilligcenteret, Sofie Myhr (t.h) og Lene Jørgensen, der sorterer de indkomne breve og tegninger. Privatfoto
Annonce

LANGELAND: Noget tyder på, at lysten blandt børn og unge til at skabe glæde hos de ældre har været stor på det seneste.

Den 10. maj havde Frivilligcenteret modtaget cirka 70 breve og 80 tegninger, som er blevet sorteret og givet videre til øens seks plejecentre.

Derfor vil Frivilligcenter Langeland gerne sige mange tak til alle de børn og unge, som har givet sig tid til at tegne en tegning eller skrive en hilsen til et ældre menneske på øens plejecentre.

Derudover har nogen afleveret direkte til et plejecenter, og yderligere godt 30 breve er kommet siden deadline den 10. maj.

Centeret har siden været i kontakt med plejecentrene, og her er breve og tegninger blevet taget rigtigt godt i mod af både personale og beboere. De har bragt smil og hygge til mange ældre, som de seneste måneder har haft langt mindre kontakt til omverdenen end ellers.

- Nogle steder har man hængt breve og tegninger op på fællesarealerne, så alle beboere har kunne nyde dem. Nogle steder har man læst brevene op i fællesskab, og en del breve er også delt personligt ud til enkelte beboere, oplyser frivilligcenteret i en pressemeddelelse.

Flere plejecentre fortæller, at der er nogle beboere, der har svaret tilbage på børnenes breve. Nu venter de spændt på, om der mon kommer et svar igen, for mange af dem har syntes, det var spændende at læse børnenes beretninger. Nogle beboere har desuden lavet et fælles brev som svar, som bliver sendt til de skoler, hvor flere elever har skrevet hilsner.

- At der både er blevet sendt breve fra de lidt større børn og tegninger fra de mindre børn har været et stort plus. På den måde har der været noget både for de ældre, der har glæde af at læse, og for de ældre, der fx på grund af demens ikke får så meget ud af at læse, men kan nyde at kigge på de mange farverige og fantasifulde tegninger, der er blevet lavet, lyder det. /anst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce