Annonce
Ugeavisen Øboen

- Alle mennesker har brug for kontakt

57-årige Per Røngaard hilser Langelands nye telefonstjerne velkommen. Foto: Anna Stærbo
Folk kunne godt blive bedre til at snakke mere med hinanden, mener Per Røngaard, der hilser Røde Kors og Ældre Sagens nye telefonstjerne velkommen.
Annonce

RUDKØBING: Per Røngaard er 57 år og medlem af Ældre Sagen. Han bakker op om foreningens planer om - sammen med Røde Kors - at lave en telefonstjerne, der skal give tryghed til mennesker, der bor alene.

Selv er han arbejdsløs lige pt, men han har arbejdet det meste af sit liv som skibskok eller hovmester. Per Røngaard passer ind i telefonstjernens målgruppe, fordi han er enlig. Han bor i en lejlighed i Torvegården, hvor der også bor mange andre enlige.

Hvis han møder sine naboer, når han er ude, kan han godt finde på at tale sammen med dem - men han kunne godt ønske sig, at folk bliver bedre til at tale med hinanden.

- Folk snakker ikke ret meget sammen mere i dagens Danmark. Det er synd, for alle mennesker har behov for kontakt på et eller andet plan, siger Per Røngaard.

Annonce

Der kan ske noget for alle

Han har ikke umiddelbart selv et stort behov for et dagligt tryghedsopkald, men afviser ikke, at behovet kan komme. Alle, der bor alene uden daglig kontakt med andre, kan i princippet få brug for det, mener han.

- Der kan ske noget for alle. Man kan fx få et blackout, og det kan komme i alle aldre. Det er ikke altid, man har telefonen lige ved hånden.

Per Røngaard har hørt om flere eksempler på personer, der er kommet til skade eller ligefrem er døde, som først er blevet opdaget efter flere dage på grund af manglende daglig kontakt med andre mennesker.

- Der er ingen grund til, at folk ligger og er døde i flere dage. Eller hvis man har brækket benet, eller hoften er gået af led, og man ikke kan komme op, siger Per Røngaard, der er åben for selv at være frivillig i telefonstjernen.

Han kommer oprindeligt fra Vordingborg og flyttede til Rudkøbing for to år siden. Har haft sommerhus på Nordlangeland i omkring 15 år.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce