Annonce
Ugeavisen Øboen

Anjas gæster hænger på træerne: Her er man i ét med naturen

Anja Hansen har lavet landets første hængekøje-overnatningsplads i Bagenkop. Foto: Anna Stærbo
Anja Hansen har lavet en hængekøje-overnatningsplads i sine bedsteforældres baghave ved Bagenkop. Hun har stor kærlighed til området, som hun glæder sig over at dele med de overnattende gæster.
Annonce

Bagenkop: For Anja Hansen er området omkring Bagenkop fuld af lykkelige barndomsminder og følelsen af frihed i naturen. Hun er vokset op på Midtfyn, hvor hun bor i dag sammen med sin mand og børn.

Hendes tilknytning til Bagenkop har hun fra sine bedsteforældre, der bor på Gulstavvej 27, hvor shelterpladsen også befinder sig.

Anja Hansens kærlighed til området vil hun gerne dele med andre, og derfor har hun startet ”Shelterplads Langeland”. Her har hun lavet landets første hængekøje-overnatningsplads.

- Hele det her område er bare blevet indbegrebet af mig. Når jeg er her, er jeg bare helt fri. Der er ingen forpligtigelser eller pres. Der er ikke en hverdag, der skal køre. Og alle siger, at jeg er et omvandrende turistbureau for Sydlangeland. Det er et sted, der betyder rigtig meget for mig, siger Anja Hansen.

Annonce

Anderledes overnatning

Det startede med, at hun gik sammen med sin mand om at lave en shelterplads i bedsteforældrenes have. Med tiden er pladsen blevet udvidet med bord- og bænkesæt, et formuldningstoilet og et shelter mere.

På pladsen kan man sove i shelter eller telt og nu også i hængekøje, som kan lejes på stedet.

Sådan ser formuldningstoilettet ud på Anja Hansen shelter- og hængekøje-overnatningsplads. Foto: Anna Stærbo

Her er man omgivet af marker, hat-bakker, dyr der græsser, vilde heste og seværdigheden Fakkebjerg bakke, der fungerede som udkigspost under den kolde krig. Når vejret er klart, kan man se helt til Tyskland, fortæller Anja Hansen.


Dyrene vil ikke komme tæt på husene, men lige præcis en hængekøje ved de ikke, hvad er. Derfor kommer de helt tæt på. Det er fantastisk. Så man er bare i ét med naturen

Anja Hansen


Sammen med sin mand har hun fået ideen til at udvide pladsen med overnatningsmuligheder, så man også kan leje hængekøjer, der kan sættes op i træerne på pladsen.

- Vi vil gerne have en anden måde at overnatte på, og så synes vi, det kunne være sjovt at sove i hængekøjer. Alle kan jo købe en hængekøje, som de sætter op og tager med igen. Men hvor mange der gør det, ved jeg ikke. Derfor har vi købt hængekøjerne, som man så kan leje, siger hun.

Annonce

Som at køre på motorcykel

Det er de samme slags hængekøjer man bruger i militæret – der er blandt andet indbygget myggenet. Det koster 30 kroner per overnatning at leje en hængekøje. Der er også mulighed for at leje presseninger, hvis det skulle blive vådt eller for at tage duggen.

Det er Danmarks første hængekøje-overnatningsplads, mener hun.

- Jeg har i hvert fald aldrig hørt om andre, der gør det samme, siger Anja Hansen.

Anja Hansen har tidligere i sit liv været spejderleder og har derfor altid været vant til at være og overnatte i naturen.

- Min mand og jeg har altid været glade for at ligge i telt, og så kom shelteren til landet – det var en ny måde at sove på, og den tog vi til os. Men der er bare noget helt andet over at ligge i en hængekøje. Jeg plejer at sammenligne det med at køre motorcykel – du er kun dig inde under hjelmen, men du er også fri ude i naturen. Sådan er det også at sove i hængekøje.

Man kan også komme helt tæt på dyrene fra hængekøjen, mener Anja Hansen.

- Dyrene vil ikke komme tæt på husene, men lige præcis en hængekøje ved de ikke, hvad er. Derfor kommer de helt tæt på. Det er fantastisk. Så man er bare i ét med naturen, siger hun.

Man kan booke pladsen ved at kontakte Anja Hansen via Facebooksiden ”Shelterplads Langeland”.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce